Monday, November 07, 2016

QCP och estetik

Nu är äntligen avknoppningen QCP inne i kapitalförsäkringen. Verkar vara många som vill ur bolaget snabbast möjligt för trots positiva tongångar på USA börsen i övrigt så backar den ganska ordentligt idag. Som jag skrev förra veckan är min tanke att behålla den några veckor till med förhoppning om att kunna bli av med den när säljtrycket inte är lika stort. Antar att jag köper lite fler HCP för pengarna jag får loss för att kompensera för den sänkta utdelningen per aktie i HCP till följd av avknoppningen. Det handlar om ett värde om ca 7000 SEK som jag fått i QCP så inga jättesummor på spel om jag kan få någon procent extra per aktie. Men är ju kul att vara lite om sig och kring sig när man får chansen att gå utanför den ordinarie strategin och köpa några aktier varje dag och behålla resten av livet. Hade det inte sett så fult ut i mitt excelark med ytterligare ett litet skruttinnehav där jag inte har några tankar på att öka och ingen koll på utdelning kommande år hade de till och med kunnat få ligga kvar i några år som en chansning. Men nu siktar jag på att bli av med det, inte minst av estetiska skäl.

Har även uppdaterat listan över mina aktieinnehav ute till höger här på bloggen om du surfar via datorn (annars kan du klicka på web version längst ner på telefonen). Har fortsatt köpa lite varje dag för lönen sen senaste uppdateringen. Men passade på att minska likviden lite i slutet av förre veckan då vi backat flera dagar i rad på Trump-oro. Är nu nere i 100.000 kr i likvider. På tal om estetiska skäl så passade jag då på att snygga till innehaven lite som du kan se med jämna och fina tal. Men den lyckan var kortvarig. Köpte 3 Investor idag (som så många dagar tidigare i höst) och nu står det alltså 503 när jag loggar in på Avanza. Men låter det vara snyggt och fint på bloggen ett tag till då jag inte orkar uppdatera trots att jag köper aktier nästan dagligen. Mitt privata excelark uppdateras givetvis i realtid.

8 comments:

 1. Hej,

  Av vilken anledning är det just HCP du fastnat för i health care REIT-sektorn? Misstänker att du som jag gjorde när jag köpte dom bara tittade på deras fina historik? QCP är toxic waste i min mening. Titta på CCP hur de gått efter sin spin off från Ventas. Där tror jag QCP kommer få en liknande utveckling. Med problemfastigheterna från Manor Care ute ur bilden ökar beroendet av deras nu största hyresgäst, Brookdale Senior Living. De går med förlust. Du kan titta på tickern BKD för att få en uppfattning om deras stabilitet. Deras aktieutveckling säger en del om vad marknaden har för tilltro till deras framtidsutsikter. Fitch nedgraderade nyligen HCP till två snäpp från junkstatus. I min bok finns det tryggare alternativ till HCP med bättre kreditvärdighet som tex Welltower eller Ventas som inte handlas till speciellt mycket lägre direktavkastning än HCP. De borde kunna hantera stigande räntor bättre än HCP.

  Mvh

  ReplyDelete
 2. Absolut. Jag köpte HCP på kombination av fin historik och hög direktavkastning.

  Tack för tips på alternativa bolag. Ska kolla in dom.

  ReplyDelete
 3. James7:24 AM

  Hur ser prognosen för att nå aktiemålet ut? Förväntas det inträffa i sommar? Finns det ett specifikt datum till och med? (Även om det kommer att ändras med kurserna)

  ReplyDelete
 4. Målet för antalet aktier som är angivet här är någon form av slutmål som skulle ge en utdelning på runt 20.000 kr i månaden. Skulle jag fortsätta att jobba heltid så kanske jag skulle nå den nivån ungefär 2020. Som det känns nu kan jag tänka mig att dra ner på spartakten något och sluta heltidsjobba redan 2018, dvs innan slutmålet är nått.

  Sen ändå se till att tjäna lite pengar så jag inte behöver börja ta av utdelningen redan då utan att den kan få växa till sig och återinvesteras. Dock utan nytt sparande från lön. Kan också bli så att jag nöjer mig med något mindre än 20.000 kr i månaden från utdelningar då jag även har över 1 miljon i fonder. Och då kommer jag kanske aldrig uppnå målet i antalet aktier.

  Ett sparande under 2017-2018 bör hamna på runt 400.000 kr per år i nysparande och återinvesterad utdelning.

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:32 PM

  Hemma med Ratos. Check!

  ReplyDelete
 6. Än så länge verkar det som att du gör rätt som behåller QCP.

  ReplyDelete
 7. Behöver du ett lån? Vi erbjuder alla typer av lån som personliga lån, skuldkonsolideringslån, riskkapital, affärslån, utbildningslån, hemlån och lån av alla anledningar och brådskande behov. med en ränta på 2,5% Har du avvisat din bank? Har du dålig kredit? Har du obetalda räkningar? Är du i skuld? Behöver du starta ett företag? Oroa dig inte mer eftersom vi är här för att erbjuda dig chansen att få ett lån. Vårt lån varierar från valfritt belopp. om du är intresserad kontakta oss på den här e-postadressen: remmyjones20@gmail.com

  ReplyDelete
 8. Behöver du ett lån? Vi erbjuder alla typer av lån som personliga lån, skuldkonsolideringslån, riskkapital, affärslån, utbildningslån, hemlån och lån av alla anledningar och brådskande behov. med en ränta på 2,5% Har du avvisat din bank? Har du dålig kredit? Har du obetalda räkningar? Är du i skuld? Behöver du starta ett företag? Oroa dig inte mer eftersom vi är här för att erbjuda dig chansen att få ett lån. Vårt lån varierar från valfritt belopp. om du är intresserad kontakta oss på den här e-postadressen: remmyjones20@gmail.com

  ReplyDelete