Friday, November 18, 2016

Fredag igen och 1 vecka till lön

Börjar bli tradition med att jag säger fredag igen och att tiden går fort. Men en ny arbetsvecka närmar sig återigen slutet.

På aktiefronten är väl de stora händelserna i veckan att jag börjat köpa lite mer Castellum vilket helt utan belägg känns bra under 115 kr. Något som också känns bra är att en aktie jag köpt så mycket jag orkat ända sen i början av sommaren nämligen H&M äntligen fick lite fart på försäljningen nu när värmen försvann i oktober. Har köpt väldigt mycket runt 245-255 kr senaste kvartalet. De dagarna när man kunnat köpa 4 H&M för 1 kr i courtage (dvs när de stått under 250 kr vilket ger under 1000 kr vilket avrundas till 1 kr courtage för mig som har 0,15%) har varit underbara dagar. Då har man köpt med glädje. Ibland 2 gånger om dagen. Så nu lugnar jag mig lite med H&M om den håller sig över 260 kr.

En vecka till lön idag. Har hoppats lite på att Avanza ska göra som förra året och köra gratis courtage på Black Friday vilket väl är den 25e dvs samma dag som lönen. Nu med (svin?)dyr dollar har intresset svalnat lite. Men kanske kan bli någon HCP och JNJ i alla fall. I USA behöver jag köpa för nära 1000 dollar för att få så lågt courtage som möjligt. Så mycket är jag inte sugen på att fylla på i dessa bolag till denna dollarkurs. Men kan man köpa enstaka aktier så är det lite roligt att hinna fylla på lite mer innan årsskiftet.

Uppesittarkvällen inför nästa lön blir lite speciell, sista lönen där jag siktar på att spara över 80% av lönen. I januari ska jag öka omkostnaderna vilket gör att jag inte kan fläska på riktigt lika hårt med decemberlönen. Så ser verkligen fram mot torsdag kväll och midnatt då jag kan dunka över 27000 kr!

9 comments:

 1. Anonymous3:46 PM

  hejsan hur tänker du kring ratos?? vad kommer du göra om dem sänker utdelningen? vilket det känns dem ska göra efter att ha läst veckansaffärer Med vänlig hälsning

  ReplyDelete
 2. Sänkt utdelning räknar jag kallt med. Hade de kunnat behålla över 3 kr uthålligt hade jag köpt Ratos som enda aktie. Nu är jag väldigt sparsam med nya köp och planerar så att vara även framöver. Kan de bli stabila runt 2 kr per år i utdelning tycker jag det är bra. Jag behåller i vilket fall som helst de aktier jag redan har.

  ReplyDelete
 3. Anonymous5:21 PM

  Kanske ett intressant klipp för miljonären om att arbeta eller inte arbeta och identitet:

  http://www.tv4.se/efter-tio/klipp/salongen-45-bodil-j%C3%B6nsson-och-navid-modiri-3638432

  ReplyDelete
 4. Vilken courtage klass har du ? Om du har small så måste ordern stiga en viss summa för att det ska räknas som 0.15% ?

  ReplyDelete
 5. Anonymous8:30 PM

  Jag har en fundering hur du tänker kring tidig pension och samhällsekonomin. För att spara ihop till en tidig pension har man förmodligen gått en universitetsutbildning bekostad av skattemedel, och innan dess har man förstås gått många år i kostnadsfri skola. Samhällsekonomiskt bygger ju det systemet på att man efter skolgången ska ha många år i yrkeslivet för att bidra med skattemedel till utbildning för nästa generation, alternativt kan man se det som att man betalar tillbaka för de resurser man själv kostat under uppväxten.
  Nu är det förstås så att de allra flesta ändå kommer att jobba ända till ordinarie pensionsålder, så jag ser inte något problem på det viset. Det jag undrar är över om/hur du tänker kring detta, mest ur ett moraliskt perspektiv?
  Obs. att det inte är någon kritik eller förebråelse för ditt livsval, utan bara en fråga av genuin nyfikenhet.
  Lycka till med ditt fortsatta sparande!
  /Job

  ReplyDelete
 6. Undrar precis som Alex hur du kan få 0,15 procent courtage vid så låga belopp? Minimicourtage brukar ju växa när man får lägre procentsats.

  Är det någon sorts Private Banking-lösning där ni har förhandlat fram ett bra avtal med tanke på att du får man väl förmoda har samlat på dig ett tillräckligt kapital för att komma upp i den kategorin?

  ReplyDelete
 7. Har courtageklass som private banking kombinerat med lägsta minicourtage 1 kr. Ej specialförhandlat men krav på 3 miljoner. 0,15% och 1 kr. Gör att jag nästan dagligen gör ett köp på 700-999 kr vilket avrundas till 1 kr.

  Intressant fråga om mitt ansvar att jobba och betala skatt fler år. Ska försöka utveckla det i ett inlägg.

  ReplyDelete
 8. Anonymous10:49 PM

  Hej! Jag ska den 25e göra min första uppesittarkväll och göra mitt första månadssparande i min utdelningsportfölj. Jag har investerat ett startkapital redan i följande aktier:
  Tele2
  Telia
  Handelsbanken
  Nordea
  Nibe
  Swedish Match
  Dedicare

  Saknar jag något aktie som jag bör äga just nu, eller ska jag fokusera månadens köp i någon av de ovanstående aktierna då de är köpvärda just nu?
  Mvh Andre

  ReplyDelete
 9. Hej allihopa. Jag såg kommentarer från människor som redan fick sitt lån från CHRISTY WALTON FINANCE och sedan bestämde jag mig för att ansöka under deras rekommendationer och för bara några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget personliga bankkonto ett totalt belopp på $ 30 000 som jag begärde. Det här är verkligen en fantastisk nyhet och jag råder alla som behöver riktigt lån att ansöka via sin e-post (christywalton355@gmail.com) Jag är glad nu när jag har fått det lån jag begärde

  ReplyDelete