Thursday, November 03, 2016

Mot 10 nya år

Kul med glada kommentarer med anledning av bloggens 10 årsfirande tidigare i veckan. Känner att bloggen är rolig och just nu känns 10 nya år fullt möjliga!

Månaden rullar på enligt plan. Köper lite nya aktier varje dag. Har varit dålig på att uppdatera innehaven men ska göra det snart. Har i alla fall varit fokus på H&M och Investor som planerat. Har även köpt en del Castellum på 120 vilket jag tycker känns som ett ok pris. Till Castellum gick även en stor del av dagens utdelning i Atlas Copco.

Är lite dåligt påläst i mitt innehav HCP måste jag erkänna. Men fattar inte att det ska ta sån tid att få det nya avknoppade QCP i depån. Man kommer få 1 QCP per 5 HCP och QCP handlas i drygt 13 dollar. Det vill säga nedgången i HCP har varit rätt ordentlig senaste veckan? Är väl klokast att avvakta några veckor och se var kurserna tar vägen och sen bestämma om jag ska sälja QCP och köpa fler HCP för pengarna. 

8 comments:

 1. Jag ska gräva vidare i det hela framöver. 4 november är senaste budet för att QCP ska dyka upp i depåerna. Att vi i Sverige ska ligga tre bankdagar efter USA känns för mycket. HCP rasade främst på att de sänker utdelningen, tydligen mer än vad marknaden väntat sig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Marcus. Ska bli spännande att följa!

   Delete
 2. Har också varit fundersam över vad som pågår utan att få fram mycket till information! Skönt några jag följer kunde upplysa mig lite i alla fall ;)

  ReplyDelete
 3. Också sugen på att ta in Castellum, dock väntar jag till den blir undervärderad. Nu ser den ut att ligga på fair value ungefär 🙄

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:52 PM

  När jag läser dina meningar om kurser upp och ner känns det som du spekulerar snarare än investerar. Har du läst Benjamin Grahams The intelligent investor? Det är författaren och boken som Mr Buffet himself tilldelar all ära för hans framgångar. Klar skillnad mellan investering och spekulering...

  ReplyDelete
 5. Känner igen det du skriver om "Anonymous" det blir lätt att man skapar en egen sanning av sina spekulationer när man sitter och funderar. Jag får försöka påminna mig själv om just det du nämner nästan dagligen. Det betyder sannolikt att jag är en sämre investerare än både Graham och Buffet vilket också är helt sant! ;)

  ReplyDelete
 6. Känns helt rätt att öka i Castellum nu faktiskt. Så jag gör samma sak själv :) Blir extra spännande nu kommande vecka om börsen fortsätter att surna

  ReplyDelete
 7. Jag fyllde också på i castellum för första gången på länge. Långsikt känns det som en hyffsat tråkig och säker placering.

  ReplyDelete