Monday, January 14, 2008

Upp i Ryssland och Sverige

Börserna i både Ryssland och Sverige går bra idag. Till skillnad från Sverige så är Rysslands uppgång jämn och stabil med en trygg och fin start 2008. Uppgången här hemma är nog mest en reaktion på att det gått ner så mycket första veckorna av året.

Börjar bli lite trött på julmatsfynden jag fyllde frysen med för ett par veckor sen. Har i runda slängar 5 portioner köttbullar och 5 portioner lax kvar i frysen. Men gör lite paus med dessa rätter ett par dagar och måste nog därför handla lite idag efter jobbet. Senaste veckornas kontoutdrag har annars varit en fröjd för ögat. Har handlat för ungefär 200 kr i år och då har jag alltså 10 portioner mat kvar i frysen! Och då var lagren där hemma istort sett tomma när jag kom hem efter julledigheten. Bra start på året, dvs allt talar för extra fondsparande i slutet på månaden.

6 comments:

 1. Anonymous6:42 PM

  Har slutat att äta billigt och färdig mat. Läs på förpackningarna. Undrar vad det är man stoppar i sig? Nej räkna på vad du tjänar på att köpa köttfärs när den är billig och gör egna kötbullar i stället. Stor kok är billigt och framförallt mycket mer näringsrik, du vill väl leva länge som miljonär?

  ReplyDelete
 2. Anonymous6:43 PM

  du tror verkligen att livet är långt...

  ReplyDelete
 3. Att jag skulle äta onyttigt har jag fått höra många gånger i bloggen. Tror faktiskt den största skillnaden mellan min mat och genomsnittssvenskens är att jag äter inget godis, dricker ingen läsk, äter inget glass, drycker alkohol högst en gång i kvartalet osv osv.

  Istället för ovanstående saker äter jag fisk 3-4 gånger i veckan, 2 frukter per dag på jobbet, grönsaker till varje måltid, 2-3 skivor knäckebröd varje dag, gröt 5-6 portioner i veckan. Så att jag skulle dö i förtid av att köpa billig mat tror jag inte direkt på.

  ReplyDelete
 4. Anonymous11:49 PM

  Hur ser du på den politiska risken i Ryssland?
  Jag sparar i lite högre tempo än dig:) Sparat ganska exakt 160 000 sedan april 07. Har hela tiden varit fullt investerad men aldrig vågat sätta en krona i Ryssland eftersom jag tror att det är livsfarligt, är därför lite intresserad av din bild.

  Trevlig kväll.


  Ps. Jag är ingen "snåloman" som du:) ds.

  ReplyDelete
 5. Har inte den utrikespolitiska kompetensen att avgöra riskerna i Ryssland. Jag gör min bedömning om att satsa mer på Ryssland under året på att ekonomin i Ryssland växer fort och p/e-talen är låga.

  ReplyDelete
 6. Anonymous6:21 PM

  Likviditet 100 %, skulle gjort det tidigare, ska lita på magkänslan nästa gång...

  ReplyDelete