Thursday, January 10, 2008

Ryssland går bra, annat lite sämre

Ryssland, min stora satsning under början av 2008, hade ju långledigt efter nyår men har öppnat tryggt och fint trots att många andra länder gått ner rätt kraftigt under den period det varit stängt i Moskva.

Förutom Ryssland har jag satsat rätt hårt ju MLIIF New Energy i PPM och den har inte börjat åter lika fint. Minus nästan 10% hittills i år. Men jag behåller ett tag till och hoppas det vänder.

I övrigt inte så mycket nytt att rapportera. Jobbet går bra och allt är i full gång efter jullovet. Gjorde ett par riktiga fynd på julmat med kort datum på Coop Forum och ICA Maxi. Har fyllt frysen med lax för 25 kr kilot och köttbullar för 5 kr per kg. Ligger säkert på runt 10-15 kr per dag i matkostnad i snitt under denna vecka.

14 comments:

 1. Anonymous10:21 PM

  Tragiken fortsätter! Ni alla "miljonärenfans", tycker ni att bunkring av "gammal" mat är ett sunt beteende hos en 25-åring? Vad blir nästa steg,
  * Plocka gamla batterier i holkarna?
  * Ställa sig i kön bland pensionärer när?livsmedelsbutikerna säljer ut gammal bröd?
  * leta i soporna efter kasserade läkemedel?

  Miljonären - uppsök en kompetent terapeut och försök att få hjälp!

  ReplyDelete
 2. Vad är det för fel att köpa köttbullar som går ut om 2 dagar och stoppa i frysen? Och sen ta fram 10 åt gången?

  ReplyDelete
 3. Anonymous8:32 AM

  Börjar bli ganska trött på alla dessa "klanka-ner-skribenter" på den här bloggen....
  I Sverige får vi göra precis vad vi vill med våra pengar, vilket jag tycker är bra..! :)
  Lever absolut inte lika snålt som bloggens ägare, men den är kul o följa o tycker den ger lite inspiration...!

  Kör Hårt!

  ReplyDelete
 4. Jag har följt bloggen med stort intresse sen den startades och tycker det är rätt kul att läsa om det extrema snålande som pågår. Själv har jag inga planer på att leva på det viset men man får ju en tankeställare. Har även ökat upp mitt månadssparande i fonder sen jag började läsa här.

  Miljonären med sin fokusering och tydliga mål har dessutom inspirerat mig att starta min egen blogg, inte för att få ihop pengar utan att klara av att åka Vasaloppet2008 utan att i stort sett ha åkt skidor innan. Ta gärna en titt på: http://traning2008.blogspot.com/

  ReplyDelete
 5. Anonymous8:51 AM

  Keep it up miljonären!

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:57 AM

  Äh, det är rätt kul med e hårda kommentarerna också tycker jag :-) Allt handlar väl om vad man har för perspektiv. Själv skulle jag aldrig snåla på mat och bunkra upp, käka samma billiga grejer månader i rad bara för att spara pengar. I mina ögon är det absurt. Men vill man göra så tycker jag det är fine :-)

  Men seriöst, alla olika åsikter i kommentarerna är ju det som gör det så kul att läsa den här bloggen, hehe :-)

  ReplyDelete
 7. Anonymous1:52 PM

  Problemet är väl att det är ganska irrelevant i långa loppet hur mkt du sparar in på mat.

  Om man vill bli miljonär på riktigt och ha en miljonärslivstil så duger det inte att ha en miljon kronor på banken. Om du vill kunna leva som en jet-settare så behöver du runt kanske 100 Mkr för att kunna leva på din passiva inkomst.

  Din strategi är en bra början, men enda vettiga för att nå upp i dessa belopp är antingen en VD position, starta eget företag eller en väldigt lyckad såddinvestering i nästa Skype eller liknande.

  Lycka till.

  ReplyDelete
 8. Anonymous2:44 PM

  Dagens citat: "Människor i den här gruppen slösar ofta med sin värdefulla tillgång, tid, för att spara småslantar. De tillbringar timmar med att klippa kuponger i tidningen och gå till snabbköpet, där de håller upp alla kuponger i rad i sökandet efter de stora rabattklippen. I stället för att försöka spara de små slantarna, kunde de ha använt tiden till att lära sig investera"

  Ur boken Cashflow Quadrant

  ReplyDelete
 9. Anonymous4:25 PM

  Anonym: Det där citatet hade ju varit oerhört lämpligt om det hade varit så att miljonären någonsin har sagt att han sitter och klipper ut kuponger och spenderar timmar på det =).. det har jag iaf inte läst något om..

  personligen tycker jag att det är skillnad på att köpa billig mat och spendera timmar på att leta efter billig mat...

  För att knyta an till dom tidigare kommentarerna måste jag tillägga att jag har också påverkats i mitt sparande.. vilket har påverkat min flickvän som i drygt 4 års tid har varit totalt ointresserad av sparande osv har bett mig att fixa kapitalförsäkring åt henne.. det ni!

  ReplyDelete
 10. Anonymous9:49 PM

  kör på miljonären, fan det är helt sunt att köpa käk till bästa möjliga pris, precis som det är sunt att göra det på andra typer av varor. själv handlar jag på willys (bor i Göteborg), de är billigare än ica maxi på det mesta, men inte på allt...

  ReplyDelete
 11. Anonymous8:05 AM

  Jag tycker bloggskribenten gör helt rätt. Han sparar så mycket han kan medan han kan det. Sedan använder han pengarna för att investera.

  Visst kan man inte leva på en miljon, men en miljon är första steget mot att kunna komma dit. HUR man skaffar sig sin miljon är väl upp till var och en?

  Ingenstans har jag sett att bloggstartaren sagt att han tänker fortsätta leva så här snålt resten av sitt liv... :)

  "Miljonär innan 30", jag tycker du kämpar så himla hårt! Kör vidare, du inspirerar många här ute i bloggvärlden!

  ReplyDelete
 12. Anonymous2:58 PM

  Här är ett snåltips till baserat på egen erfarenhet (enbart för män): Skaffa skägg! Upptäckte detta när min rakapparat gick sönder och jag tyckte det var för dyrt att köpa en ny. Återstår rakhyvel och rakkräm tänkte jag, men så tänkte jag ett slag till och insåg att dessa förbrukningsvaror kan helt elimineras genom att låta skägget växa några centimeter och sedan hålla efter det mha sax. Nu behöver jag ingen aftershave heller, tvättar skägget samtidigt med håret i duschen bara. Ska räkna ut hur mycket jag tjänar per år och köpa aktier i Gillette och liknande så jag tjänar pengar på att andra rakar sig !

  ReplyDelete
 13. Anonymous3:58 PM

  Har även jag satsat på MLIIF New Energy i PPM, men jag funderar på att dra mig ur, ser du något ljus för denna fond? Har annars Indien och Ryssland och Balkan. Balkan har även den gått riktigt illa. Vad tror du miljonären?

  ReplyDelete
 14. Anonymous9:01 PM

  Bli vegetarian om du vill spara ytterligare 150-200:- per månad.

  ReplyDelete