Monday, January 21, 2008

Räntesparandet utgår

Tanken var ju att månadsspara 7 000 i aktiefonder och 5 000 i räntefonder närmaste halvåret. Men med tanke på senaste dagarnas nedgång kommer det dock bli 100% aktiefonder nu i slutet på januari. Sen får jag ta nytt beslut i februari.

Är långt ifrån säker på att nedgången är avslutad, men det känns ändå som köpeläge i aktiefonder på lite längre sikt när man får fonderna 20-30% billigare än vad jag betalade för ett par månader sen.

Avvaktar dock ett tag till med att börja omvandlingen av mina dryga 100.000 i räntefonden till aktiefonder/aktier.

9 comments:

 1. Anonymous8:47 PM

  Men snälla!

  Satsa på realränte fonder istälelt för att kasta bort dina pengar!

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:59 PM

  Okej miljonären jag är imponerad av dig att du fortsätter gå in med denna kaxiga attityd, jag själv har blivit vettskrämd för börsen med tanke på dessa senaste dagarnas ras. Jag tror jag kommer hålla en mycket försiktigare attityd än du nu den närmsta tiden. Vad som dock är väldigt intressant är att jag för ett tag sen, innan jag fann din blogg bestämde mig för exakt samma sak som du nämligen att ha en miljon innan 30 års ålder. Jag är 26 idag och har ungefär samma kapital som du. Och jag tror verkligen att dom närmsta månaderna kommer vara väldigt avgörande för vem av oss som når målet snabbast. Men som sagt, jag beundrar ditt mod att du skall gå in med 100% i börsen nu, själv kommer jag ta det lite lugnare.

  ReplyDelete
 3. Anonymous10:08 PM

  När det är rea på stormarknaden åker vanligt folk gärna flera mil för att "spara pengar" på lite billigare mat.

  När det är rea på börsen så springer de därifrån och ropar på hjälp.

  Logiskt?

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:41 PM

  Anonym: mja.. finns det verkligen något sådant som "rea" på börsen?.. om det vore så enkelt så skulle alla kunna bli miljonärer... bankerna skulle stå i kö för att låna ut till folk som ska placera pengar...
  jag har då inte fått något samtal från nån bank ang. det ännu... har ni?

  ReplyDelete
 5. Anonymous7:00 AM

  Anonymous så kan man ju faktiskt inte säga eftersom på stormarknaden vet du vilken rabatt man skall få och man vet att mellandagarna är det så billigt det någonsin kan bli, börsen kan ju dock reas ut ännu billigare imorgon även om den är på rea idag. Som igår sålde jag mina Indienfonder efter att dom backat cirka 15.000kr. Idag klockan 07:00 har Indien sjunkit YTTERLIGGARE 10%.

  ReplyDelete
 6. Anonymous7:25 AM

  SvD, Näringsliv, s. 23, längst ner till höger!

  ReplyDelete
 7. james: har inte tidningen, vad står där? finns det på nätet?

  ReplyDelete
 8. Dom har en liten artikel kring följande:
  http://www.timbro.se/mail/prm_20080118/

  Och i den så nämns din blogg mot slutet som ett exempel på hur man kan spara. Grattis! =)

  /Jakob -hurjagblevrik.se

  ReplyDelete
 9. Jag hade turen/intuitionen att sälja allt i värdepapper innan raset började ta fart. (Det var inte kunskap, utan helt och hållet på vad min känsla sa.)

  Jag tänker då rakt inte köpa något än, då min "erfarenhet" säger att det ALLTID kommer en rejäl svacka sista veckan i februari eller första veckan i mars.

  Jag kommer möjligtvis att köpa lite aktier och fonder i mitten på mars. Fram till dess sitter pengarna på ett E-sparkonto med hyfsad ränta.

  ReplyDelete