Tuesday, January 01, 2008

Gott nytt år

Just hemkommen från nyårsfest med mat och mycket dryck.

År 2008 ska vi slå värden med häpnad, bli inte förvånade om jag når miljonen redan 2008 eller tidigt under 2009.

Fondsparande på 12.000 kr i månaden från vanliga lönen, en löneökning med 8-10% under våren, offensiva investering i Ryssland och en jävla fart på enskilda firman som kommer leda till pengar för några långsiktiga aktieköp i bolag som kungsleden, H&M eller liknande kvalitetsbolag är vad ni bloggläsare kan se fram emot under kommande året.

JAG ÄR LADDAD TILL MAX!!!

19 comments:

 1. Hej.Har precis upptäckt din sida .Den ligger nu bland mina favoriter på datan.Tror också på Ryssland efter valet i mars 2008 men ligger forfarande kvar i Indien.Är 41 år och siktar på pension vid 55 års ålder.Hoppas du kommer att lyckas med dina placeringar 2008.Då kanske vi kan hjälpas åt att sporra varandra.

  ReplyDelete
 2. Hej!

  Jag blir förvånad om du når miljonen under 2008 eller tidigt 2009. Experternas prognoser ser sämre ut än så. Jag tror på uppgång men min prognos är ca 10%, som vanligt, såsom historiskt index.
  /Pär

  ReplyDelete
 3. Är också laddad till max - även om det är lite omöjligt att hålla ditt spartempo... Men är dock helt övertygad om att 2008 blir ett fint år! :-)

  ReplyDelete
 4. Jag vantar med spanning pa att folja dig aven nasta ar. Ingen tvekan om att du kommer na miljonen inom en inte alltfor avlagsen framtid forstas.

  ReplyDelete
 5. Det låter elakt att slå värden, som var så snäll och bjöd på nyårsfest...

  Skämt åsido, ska bli spännande att se hur det går för dig under det här året.

  Hur ska du fira när du når miljonen?

  ReplyDelete
 6. goood luck, I've just started a new blog whit a really spactaculare team

  ReplyDelete
 7. Anonymous8:59 PM

  Kul! Du verkar ovanligt "taggad"! Värden kommer säkert häpna... ;-)

  Jag brukar aldrig avlägga nyårsläften men jag visualiserar däremot hur jag vill att året skall bli. Man kan hinna mycket mer än man tror på dessa 365 dagar.

  Något som vore kul att ha som mål är att få ihop 100:- extra per dag. Det är 3000:- i månaden. Efter 3 månader försöker man dubbla detta och skall försöka få in 200:- extra per dag. Sedan en fördubbling var 3:e månad 400, 800, 1600... osv. Kan bli lite körigt mot slutet men tanken är stimulerande.

  Svårt bara att komma på något smart och smidigt att börja med. Skall helst inte ta för mycket tid så länge det är mindre pengar.

  ReplyDelete
 8. Anonymous10:14 AM

  tyst början på året

  ReplyDelete
 9. Anonymous2:13 PM

  Fantastikt viljestyrka! Jag är dock rätt övertygad om att ditt liv inte kommer att bli som du tror. Under många år jobbade jag i bank och träffade många människor som gjorde allt för att säkra sin framtrid genom ett sjukligt sparande. Jag har hitills inte sett någon som har lyckats med att gå från extremt sparande till att kunna njuta av pengarna. I alla fall jag har sett har det slutat med att personen har utvecklat en sjuklig avsky till att använda det man sparat. Jag gissar att ditt liv kommer att utvecklas så här:
  * Du kommer med lätthet att ha sparat ihop en miljon innan du är 30.
  * Vid 40 är det inte omöjligt att du har fått ihop 10 mkr. Det är nu det svåra och tragiska startar. Målet är uppnått och nu skall pengarna börja användas på något sätt. Du har nu blivit sjukt snål och sätter upp ett nytt mål om 20 mkr. I denna fas har du inte några vänner, ingen flickvän och med stor säkerhet kommer du, på grund av ditt sjuka betende, inte längre ha ett jobb. Troligtvis lever du nu som en burksamlande förtidspensionär men du kommer fortfarande vara mycket framgångsrik i ditt sparande. I 60-70-årsålderna är du en mycket rik och mycket ensam människa. Din konsumtion är nära 0 kr/månad och dina hälsa börjar nu svikta. Runt 75 år kommer du att efterlämna ett mycket stort arv till dina syskon...

  Get a life!

  ReplyDelete
 10. Anonymous3:25 PM

  Haha... "Happy Spender" vem tror du har roligast? Du som spenderar dina pengar och måste slita hela livet för att få det att gå ihop eller vi som snålar med målet att inte nödvändigtvis behöva jobba och kunna bo i ett annat klimat om så önskas.

  Det finns en sak som är säker, de allra flesta ångrar flera gånger i livet att de inte sparat mer. Nu får de slita med avbetalningar på tvättmaskiner och charterresor.

  ReplyDelete
 11. Åh, du och jag är nog varandras totala motsatser. Önskar verkligen att jag hade en tiondel av din karaktär, då skulle jag kanske haft ett sparkonto med mer än 0 kr på istället för stora skulder och en massa krediter!

  ReplyDelete
 12. Anonymous4:31 PM

  Maja:

  kollade din blogg... jag ser inte problemet. du har 120,000 i skuld, so what?

  betala av det!!!! jag har 250,000 kr i CSN-lån, tjänar samma som du, och sparar.

  ReplyDelete
 13. Anonymous5:33 PM

  Gurra, det jag skrev handlade inte om vem som har roligast, det är personligt vad man tycker är kul att hålla på med. Miljonär innan 30 har ett beteende som jag anser vara sjukligt redan nu. Han kommer aldrig att ha någon nytta av det han sparar eftersom han aldrig kommer att ta sig ur sitt sjukligt snåla levnadssätt och börja spendera pengar. Med tanke på de intressen han säger sig ha, surfa, läsa, spara, så finns det ju ingen anledning att skaffa sig ett stort sparkapital då dessa intressen kostar väldigt lite pengar. Han skulle ju kunna nöja sig med att spara 5000 kr i månaden och åtmionståne försöka ha ett socialt liv.
  Det här är en av de mest tragiska bloggar jag någonsin har läst och jag förvånas över hur många påhejare som finns. Personligen tycker jag att snålhet är en av de sämsta egenskaper en människa kan ha, och det tror jag inte jag är ensam om att tycka.
  Att smita ifrån sina kollegor på kvällen för att slippa ta kostnaden för en öl i baren det är inte friskt.
  Som jag skrev tidigare är risken, att hans liv kommer bli relativt torfigt, stor.

  ReplyDelete
 14. Anonymous5:43 PM

  Jag kan ge en kort beskrivning av mitt liv. Jag är runt 40 år, bor i hus och har fru och två barn. Jag tjänar riktigt bra, ca 75 000 kr/mån och min fru tjänar 23 500 kr/mån (just nu tjänar hon mindre då hon jobbar deltid). Vi sparar ca 7 000 kr/mån (inklusive amortering) + 2 000 kr till baren. Vi har ett stort socialt umgänge och vi spenderar pengar (alldeles för mycket) på resor, hus, saker och barnen. Om vi skulle försöka leva som miljonär vid 30 skulle vi kanske kunna spara massor av pengar men vi skulle också få ett liv som skulle bli torftigt.

  Det beteende miljonär.. har tycker jag kan liknas vid anorexi eller alkolism och personer med såna störningar/sjukdomar tror jag aldrig att ni skulle uppmuntra till att svälta mer eller dricka mer.

  Jag tycker ni alla har en uppgift i att försöka ta miljonär.. ur sitt destruktiva beteende istället för att förvärra det.

  Den dagen miljonär.. står där med sina 20 mkr, utan familj och vänner och liv, kommer ni avundas honom då?

  ReplyDelete
 15. Anonymous10:35 AM

  Happy spender:
  Du tycker ju själv att ni spenderar för mycket pengar på bla hus och saker. Hur mkt nya saker kan man behöva till huset hela tiden? Spendera på resor och barnen kan jag förstå inom vissa gränser. I min familj har vi ungefär lika mycket i inkomst som ni, har ett stort socialt umgänge, reser, lär barnen värdet av pengar och sparar ca 25 000 i månaden.
  Du kallar miljonären för en sjuk människa, men av ditt inlägg att döma så är du ett typiskt "konsumtionsoffer"
  LR

  ReplyDelete
 16. Anonymous11:38 AM

  Absolut, du har rätt, vi konsumerar något för mycket. Jag hoppas att jag uttryckt mig så klart så att du/ni förstår att jag inte är mot sparande, jag är emot sparande som leder till beroende.

  Du har säkert ett helt normalt sparbeteende eftersom det inte har "tagit över" ert liv.

  ReplyDelete
 17. Anonymous12:04 AM

  Happy Spender: Oj, läskigt... Du får väl ut ca 45000:-/mån efter skatt och din fru ca 15000:-/mån. Med den nettoinkomsten kan jag inte förstå varför man inte sparar för att i en snar framtid delvis kunna leva på avkatsningen och få mer fritid. Nu gillar alla olika saker men som tidigare sagts, du har fastnat i konsumtionsfällan. Jag har börjart sälja av prylar, minskat min bostadsyta mm mm. Mår bättre och bättre för varje konsumtionsminskning. Det är så lätt att bli slav under konsumtion. Tidigare var jag en sann kapitalist men nu ser jag inte vitsen med det längre. Jag hade ballaste bilarna, festade mest, bodde flottast av mina vänner. Inte mådde jag bättre av det precis. Det blev bara en jakt bland mina vänner. Nu sitter de med lån över öronen men det har häftiga bilar, bostäder och hemelektronik. Om 50 år kommer man antagligen skratta åt våra försök att må bra via konsumtion.

  ReplyDelete
 18. Anonymous6:45 PM

  Tyvärr är det inte så bra. På en månadsinkomst på 75 000 kr få man behålla ca 39 000 kr/mån när kommunalskatt (ca 33 %), statlig skatt (20 %) och värnskatt (5 %) är betalda. Även om jag har en ganska dyr bil så lever vi inte något lyxliv, men vi unnar oss att äta ute ofta, resa och framförallt, vi behöver inte vända på varje krona.

  Även om jag tycker att "miljonären" utsätter sig för en stor risk med sitt beteende har han ändå inspirerat mig. Vi har från och med årsskiftet börjat föra kassabok för att se var pengarna tar vägen och det kanske slutar med att vi ökar vårat sparande men på en "sund" nivå.

  ReplyDelete
 19. Anonymous9:14 PM

  Jag oroar mig också för Miljonärens beteende. Att göra en test och se hur man kan maxa sitt sparande är intressant fast detta börjar likna ett maniskt beteende.

  För mig handlar ekonomiskt oberoende mer om kassaflöde än kapital.

  En definition är att man har ett stadig tillgång till pengar för att klara sin önskade livstil utan att behöva lönearbeta eller förlita sig på någon annan. Kapitalavkastning uppfyller inte detta, dock är det förmodligen en viktig del i min kommande ekonomiska frihet. Mitt mål är 15000 kr/mån (2006 års värde).

  ReplyDelete