Tuesday, January 29, 2008

Meningslöst inlägg

Har som ni säkert noterat varit borta ett tag och har inte många sekunder att skriva nu på jobbet heller. Men tänkte ändå meddela att jag absolut inte glömt bort bloggen och att uppdatering kommer så snart som det är möjligt.

På återhörande inom kort!

5 comments:

 1. Jaa jag har stirrat på ditt gamla inlägg ett tag nu och funderade över om du deppade ihop totalt :P

  god fortsättning på sparandet!

  ReplyDelete
 2. Anonymous5:12 PM

  Jag började just fundera ifall han kollapsat efter alla nedgångar i fonder och börser senaste tiden. Men nu fick man ju livstecken iallafall :)

  ReplyDelete
 3. Skulle inte du kunna skriva ihop några slags "nybörjartips" för en ovan sparare. Hur skulle du göra nu om du startade från noll?

  ReplyDelete
 4. Anonymous7:17 AM

  Maja

  Det första steget mot en bättre ekonomi är att få grepp om vad du gör åt dina pengar på. Börja föra kassabok övera alla dina utgifter (och inkomster). När du väl gjort det ett tag och ver vad du lägger pengarna på kan du börja prioritera och skära ner på onödiga utgifter.

  Sedan är ett bra tips att stoppa undan pengar/månadsspara i samband med att du får din lön. Pengar som du sedan inte rör.

  Mvh Johan K
  (29-årig civilekonom som driver eget företag och fört kassabok sedan jag var 17)

  ReplyDelete
 5. Anonymous3:49 PM

  Alltså nu börjar det ju hända. Du börjar må dåligt, pengarna ökar inte i värde som jag tidigare skrev du måste bli mer flexibel i dina placeringar för om inte du har marknaden med dig och nu när det är min fulla övertygelse att vi inte har sett slutet av nergång så kommer du bara må dåligt, visst du kan månandsspar men som det ser ut nu så ska borätter ner, Kina, Ryssland och övriga aktiemarknaden ner. För din egen skull och för att du inte ska få panik över att det inte växer så måste du ändra om dina placeringar. Annars kommer du förmodligen inte orka med bloggen och du kommer inte bli miljonär inom de närmsta 3-5 åren. Även om du sparar så sparar du in i nergående volatil marknad, visst är tillväxtländerna intressanta på 5-10 års sikt men inte förän usa och storbrittanien har brakat och fy satan vad du kommer må dåligt på den resan...

  Lycka till men för din egen skull ta det lite lugnare och tro inte att det bara är att kasta in pengarna. Du liknar lite alla som körde it 2000. Då siktade många på miljonen och jag tror inte många är där ännu. + till dig dock att du hypersparar ju iallafall hur kul nu det kan vara när det faller.

  ReplyDelete