Tuesday, January 15, 2008

Kina och Indien som tjuriga tonåringar

Indien och Kinas börser gör allt för att visa att dom minsann är självständiga från USAs påverkan. Stark uppgång i USA i gårkväll men nedgång på runt 1,5% i både Hong Kong och Indien just nu.

Åker bort med jobbet 2 dagar nu. Återkommer imorgon kväll med hur jag lyckades överleva kvällen på hotell utan utgifter. Eller om jag åker dit på en öl i baren.

10 comments:

 1. Alltid lika roligt när du ska iväg på jobbresor. Hoppas du klarar hålla ner på utgifterna även denna gång. En liten fundering jag har är om du funderar över hur du bygger upp ett nätverk känns inte som du är ute och träffar så mycket folk via luncher osv.

  ReplyDelete
 2. Anonymous7:25 PM

  Kom gärna med tips om hur man nobbar kollegor och vänner som vill gå på lokal utan att bli en "social outcast". Har massvis med vänner och jobbarkompisar som vill gå ut - utelivet ruinerar mig !

  ReplyDelete
 3. Anonymous7:56 PM

  Vad du än säger kommer folk att tycka att du är osocial, vilket i sig inte är en lögn. Gillar du inte att gå ut missar du ju inget, men gillar du det och skippar det tycker jag du bör tänka om, det behöver inte bli ruinerad av att gå ut. Hmmm såg nu att du skrev gå på lokal, va fn är det, är det dit nördarna går nu förtiden, lokal hyrde vi när jag var 13 år ;o)

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:45 PM

  "gå på lokal" är ett gammalt sätt att säga att man ska ut och supa, i stort sett =)... ett tips till Anonym är ju att helt enkelt inte köpa så jävla mycket sprit.. drick vatten istället... eller säg "jag kan inte gå ut i helgen för jag har inte råd/sparar till en ny bil/hus/båt"...

  Ärligt talat ser jag inte hur det här kan vara ett problem..

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:36 PM

  Hur ställer du dig till nedgångarna i Sverige? Har för mig att du nyligen skrev att aktieköp kunde vara ett alternativ om börsen backar mycket och nu har vi ju gått cirka 30% minus från toppen ifjol.

  ReplyDelete
 6. Anonymous3:12 AM

  Dricka vatten - det går bort, har samma problem med folk som vill festa jämt. Är man ute sent blir det ju ofta taxi hem oxå. Har börjat med att dricka långsammare och gå över till icke-alkoholhaltiga drycker tidigare, ska ni äta ta bara en förrätt och säg att du inte är så hungrig.

  P.S Retstickan, du kom inte in på lokal när du var 13...

  ReplyDelete
 7. Anonymous11:39 AM

  Ta med dig ngra öl 33cl carlsberg el ngt och ställ i din minibar på hotellet, bjud upp dina jobbapolare och säg att du bjuder dom på ngra öl = så ser dom dig som givmild och kan lätt bjuda dig på dina öl sen när ni är ute = max 1 hundring fattigare

  edit; såg att du inte ville göra av med ngra pengar alls så, men ett tips som du säkert visste redan blev det ist ;) lycka till!

  ReplyDelete
 8. Anonymous1:59 PM

  Men herregud vad snåla ni är, ställa in i minibaren... Precis som om folk inte fattar hur ni är ;O) PATETISKT. Så man ska låtsas att vara givmild för att det är fint?

  ReplyDelete
 9. Anonymous10:43 AM

  En viktig sak att veta är att samtliga krascher sedan 80-talets mitt har börjat i Asien!

  DJ och NASDAQ följer asien i samma omfattning som aasien följer dem, problemet är att Asienböärserna öppnar ungefär 16 timmar före de amerikanska börserna.

  ReplyDelete
 10. Anonymous11:34 PM

  Tja!
  Din blogg verkar vara underhållande.
  jag har själv sama mål. men den drömmen verkar inte infrias förrän i februari. och så sent som år 2009 kan jag bli mång miljonär :-) men din blogg verkar verkligen beröra folk och den är samtidigt underhållande. Jag önskar dig all lycka och framgång...jag tror på dig. Du måste lyckas....lyckas inte du....så är världen orättvis. Ha d bra. Simpson.

  ReplyDelete