Monday, April 17, 2017

Tack för i år påsken

Då börjar det bli dags att sammanfatta denna påsk. Troligtvis mitt livs näst sista "påsklov". Från och med sommarens semester så börjar jag beta av mitt livs sista av ett antal jobbrelarerade saker som sommarsemester, budgetprocess, julledighet, januarikonferens etc. Målet är inom räckhåll. Siktar ju på att sluta jobba sommaren 2018.

Påsken har varit bra. Älskar att vara ledig. Tyvärr har vädret varit sämre än jag hoppats. Så har inte blivit så mycket utomhusträning som planerat. Men våren måste väl vara på väg tillbaka snart?

Vi var hemma hos mina föräldrar på påskmiddag i lördags. Gott att få äta bland annat lax, något som lyst med sin frånvaro sista tiden hemma hos oss pga just nu orimliga laxpriser. Mina föräldrar som har det gott ställt och jobbat till runt 65 och verkar fast beslutna att hinna sätta sprätt på pensionen varje månad (helt rätt, jag tycker absolut varje generation får jobba ihop sina egna pengar) verkar inte läsa så noga på prislappen i butiken. De såg ut som levande frågetecken när laxpriser kom på tal.

Ser fram mot börsens öppning imorgon. Utdelningen i Fortum kom in lite sent på kontot förra veckan. Så den ska sättas i arbete imorgon istället för i torsdags som var planen. Sen blir det en kort men intensiv fyra dagars jobbvecka med fulla dagar och även kortare jobbresa.

Helgen och början på nästa vecka blir det mycket fokus på boklanseringen den 24-25/4.

Hoppas ni också är nöjda med påsken och blivit bjudna på lite lax!

12 comments:

 1. James7:32 PM

  Under mina studieår hade lokala Ica-handlaren lax för 69:- då och då. Perfekt för bunkring i frysen...

  Nu för tiden skeppas väl norsk lax till hela världen så är en annan konkurrens.

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:45 PM

  Offtopic.

  Har du berättat för dina föräldrar, vänner och kollegor om att du kommer "pensionera" dig nästa år och isåfall vad är reaktionerna? Postivt eller negativt?

  Mvh Viktor

  ReplyDelete
  Replies
  1. Har berättat för några men inte så många. Och några jag berättat för tror jag skojar. På jobbet blir det mer seriösa diskussioner om min avveckling under hösten tänker jag mig.

   Delete
 3. Jarå, visst har man blivit bjuden på lax alltid!

  ReplyDelete
 4. Anonymous8:47 AM

  Är en förälder som haft lyckan att få bjuda på lax och mat under påsken till 2 söner och blivande svärdotter. Liksom dina föräldrar tittar jag inte på priset eftersom jag sparat sedan jag var 22 år vilket på senare år med hjälp av konsultjobb lite då och då har givit resultat.

  ReplyDelete
 5. Tänk om din chef/ledning säger:
  - Men M30, vi har precis diskuterat dig i ledningsgruppen. Vi tycker att du har vad som krävs för att ta över avdelning X. Det kommer att innebära 20-tusen mer i månaden, ett bättre pensionsupplägg och fria anmälningsavgifter till motionslopp. Du kommer att få gå de chefskurser som du själv tycker behövs.

  Jag undrar om du kommer att reagera då?
  Räknesnurran drar igång i huvudet. Hur stor skillnad skulle tre år på den nya posten innebära för ditt kapital. Det kan ju till och med vara så att du skulle gilla den nya rollen. Är det inte värt att testa i ett par år i alla fall? :)

  Vill bara sätta lite griller i huvudet på dig. Och jag vet att jag själv skulle tänka över de nya omständigheterna många varv.

  ReplyDelete
 6. Att få ett "finare" jobb med mer ansvar där minst 50% av lönen går i skatt är jag helt säker på att jag inte skulle vara intresserad av. Den stora frågan skulle bli om de sa något i stil med:

  -Men M30, vi har precis diskuterat dig i ledningsgruppen. Vi tycker du har gjort ett bra jobb de senaste 12 åren men känner att du inte riktigt har det rätta drivet längre. Skulle du kunna tänka dig att börja jobba lite mindre och med enklare projekt? Du får visserligen 10.000 mindre i lön, men du kan komma och gå lite som du vill. Bara du är på plats 20 timmar i veckan.

  Så skulle jag ha ett svårare beslut än om det handlade om att få ökat ansvar och högre lön.

  ReplyDelete
 7. Anonymous5:19 PM

  Varför köper du inte Creades och Travtion? Bättre än Investor....

  ReplyDelete
 8. Anonymous6:38 PM

  miljonären, vad är ditt mest onödiga köp?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Några öl som student 2002 när börsen bottnade hade gett bättre värde på börsen än vad ölen gjorde.

   Delete
 9. Att jag inte köpt Creades och Travtion beror på att jag inte visste att de var bättre än Investor.

  ReplyDelete
 10. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) Kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  Genom drogunduspellcaster@gmail.com

  ReplyDelete