Sunday, April 09, 2017

Jobba söndag

Den mätta dagen, den är aldrig störst. 
Den bästa dagen är en dag av törst. 

Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd.

Första delen av Karin Boyes dikt (som för min generation nog bara är känd tack vare VM krönikan från 1994) beskriver dagens känsla ganska bra. Klockan är 06.50 och jag är på väg för att frivilligt jobba extra 10h en söndag. 

Även om målet är nära i form av ekonomiskt oberoende och att det är friheten att inte jobba som drar. Så är det en viss charm i att jobba extra, kämpa, slita och för varje dag ta sig närmare målet.

Jag har normalt sett ingen övertid utan jobbar tills det är tillräckligt klart och får sen samma lön varje månad. Men i extremfall som detta finns det undantag. Då man får ta ut övertid i pengar istället för ledighet.

Efter skatt blir det ungefär 8 Castellum och 4 H&M i lön idag.

11 comments:

 1. Anonymous10:23 AM

  Vad jobbar du med? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jobbar med "vanligt kontorsjobb" på ett stort företag. Projektledning och lite annat liknande.

   Delete
 2. Trevligt, jag jobbar också lite idag. Så blir det när man är heltidsstudent och jobbar vid sidan av. Ha en bra helg :)

  ReplyDelete
 3. "Jag grep mig an med stora företag: jag byggde hus åt mig och planterade vingårdar. 5Jag anlade trädgårdar och parker med fruktträd av alla slag. 6Jag byggde dammar för att bevattna en skog av grönskande träd. 7Jag skaffade mig slavar och slavinnor, och nya slavar föddes i mitt hus. Mina hjordar av oxar och får blev större än vad någon haft före mig i Jerusalem. 8Jag hopade silver och guld, rika skatter från kungar och provinser. Jag skaffade mig sångare och sångerskor och det som är männens lust: kvinnor och åter kvinnor. 9Så överträffade jag alla som varit före mig i Jerusalem. Och min visdom svek mig inte. 10Allt vad mina ögon begärde lät jag dem få, ingen glädje nekade jag mig. I allt mitt arbete fann jag glädje, den lönen fick jag för min möda. 11Men så vände jag blicken mot allt jag hade utfört, mot all den möda jag haft. Och allt var tomhet, ett jagande efter vind. Det fanns ingen vinst under solen."
  Från Predikaren.

  Glad påsk och glöm inte: Det svåra är inte att tjäna en krona, utan att behålla den!

  ReplyDelete
 4. Anonymous8:17 PM

  Mer poesi i bloggen!
  Du har nog mer djup än man kan tro.

  ReplyDelete
 5. Anonymous9:12 PM

  Hej, hur gammal är du?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mellan 35 och 40. Vill du veta mer exakt får du kolla äldre inlägg.

   Delete
 6. Anonymous6:01 PM

  Sjukt värt att jobba extra :) själv kommer jag köra på hela påskhelgen med 12timmars skift. 12x5=60 60h×650kr= 39 lakan. inte illa med nästan 3 månaders ledighet för 5 dagars jobb :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Riktigt bra. Grattis till ett jobb med såna möjligheter.

   Delete
 7. Anonymous11:10 AM

  Det har sina nackdelar också :) men just övertidsersättningen för storhelger är det inget fel på :)

  ReplyDelete
 8. Anonymous7:16 AM

  Även jag jobbar idag, dock inte övertid...
  175 kr/h i OB-ersättning dock!

  ReplyDelete