Wednesday, April 12, 2017

Frontrunnad i Sampo

Här här man ärlig och berättar i förväg vad man tänker köpa när utdelningarna ramlar in i depån. Och vad är tacken? Jo att ni frontrunnar mig och trycker upp kursen i Sampo?

Köpte nu på förmiddagen 20 stycken för 45 Euro stycket. Siktar på ytterligare 20 Sampo under 2017.


Läsaren med bra minne kommer kanske ihåg att jag hade en plan för hur många aktier av varje jag skulle köpa i ett antal bolag innan årsskiftet. Planen ligger i grova drag kvar men har minskat på planerade köpen av JNJ och Fortum till förmån för att öka upp potten för fria infall. Eftersom de fria infallen nu alltså omfattar såväl fastighetspreffar som Sampo.

Såhär såg planen ut inför 2017. Vilken alltså inte stämmer till 100% längre. Utdelningarna blir betydligt högre än 100.000 kr då jag nu hinner köpa rätt mycket aktier som ännu inte delat ut i och med att fler bolag kommer dela ut även i höst. Vilket ger fler aktier och högre utdelning redan under 2017. Å andra sidan är vissa aktier som jag planerat ganska stora köp i (främst Investor) dyrare nu, vilket kommer kräva större summa för att nå målsättningen i antal aktier.


13 comments:

 1. Anonymous1:14 PM

  Kan inte begripa att du vill ha HM, Telia, Fortum i din portfölj, riktiga skräpbolag.
  Fortum har enorma problem, samma sak med HM. Telia kommer ligga och guppa kursmässigt och kommer förmodligen se fler sänkningar av utdelning framöver.
  Finns otroligt mkt bättre alternativ med säkrare utdelning och högre utdelning.
  Har extremt svårt att se att dessa kommer vara framgångsrika närmaste 10-20 åren, möjligtvis HM om de får fart på onlinedelen.

  Känns som du har fokuserat på tok för mycket på själva sparandet, inte hur du investerar.

  Bättre alternativ:

  Realty Income, JNJ, IndexETF:er, Coca-Cola, köpa in samtliga Castellum du ska ha, Investor samtliga du ska ha innan du är nöjd.


  MVH Greger

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Greger. Tack för kommentar. Jag har aldrig gett sken av att vara någon superinvesterare eller ha en blogg med aktietips.

   Ändå har jag lyckats slå index sen jag började spara ordentligt 2005.

   Om jag kommer slå index även kommande 10-20 år har jag ingen aning om. Troligtvis kommer jag ligga väldigt nära index vilket duger bra för mig.

   Har förutom aktierna ungefär 1,6 miljoner i indexfonder.

   Sen om mina Telia och Fortum slår ditt förslag med Coca Cola på 10-20 års sikt har jag ingen aning om. Ifall du vet säkert hur det ska gå hoppas jag du har någon bra strategi för lång Coca Cola kort Fortum som ger dig garanterad avkastning.

   Delete
 2. James3:36 PM

  Min erfarenhet är att fria infall fungerar dåligt, har på sistone renast upp i portföljen från 34 småskvättar till de 15 bolag jag tror mest på. Tiden får utvisa om du når samma slutsats.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Infall kan vara en överdrift och låta värre än vad det är, då det i detta fall handlar om alla köp som inte var planerade redan i dec 2016. Dvs det kan ha föregåtts av månader av beslutsångest och grubblerier.

   Delete
 3. Anonymous5:37 PM

  Det är ju alltid med facit i backspegeln som man kan avgöra om man gjort rätt eller inte. Jag är extremt kluven till HM, sitter med aktier för cirkus 40000 kr. Köpa mer eller avvakta och sälja vid uppgång? Det finns uppenbart folk som tror på båda dessa taktiker. Själv kan jag inget om kläder så jag ligger lång i de aktier jag har, då det fortfarande inte känns"billigt". HM är ett gammalt anrikt bolag men som totalt oklädintresserad fattar jag inte vad som är speciellt med dem?

  Gällande infall så har jag sålt av små slattar i bolag som inköptes endast för "skojs skull" eller för att jag läste på något forum att det är en aktie man "måste ha". Nu har jag valt min favoriter, och vi får se om man blir utskrattad eller hyllad för sina val, i aktievärlden kan det gå lite hur som helst ;)

  ReplyDelete
 4. Anonymous6:27 PM

  Själv har jag adderat till mitt Fortum innehav. Ett fantastiskt rikt företag med en jättekassa, och en fokuserad verksamhet. Utdelningen kommer väl imorgon sedan täpper kursen igen det hålet tror jag. Hur detta kan kallas ett skräpbolag tycker jag är obegripligt. Fast så är det på aktiemarknaden. Two opinions make a market.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  ReplyDelete
 5. Anonymous7:55 PM

  Skulle va intressant och se vad Gregers portfölj har presterat dom senaste 5 åren.

  /Hästen

  ReplyDelete
 6. Anonymous10:25 PM

  HM har jag slutat att handla, Telia sålde jag av för länge sedan, Fortum har jag aldrig varit intresserad av. Sen om det är bra bolag att aktier i eller inte har jag ju ingen aning om. I Telias fall så tyckte jag bolaget var stentrist och sen dess har den ena skandalen efter den andra rullat upp.

  Av de bolag du har kvar så är det väl främst Nordea som jag är rejält skeptisk till. Visst ger de en bra utdelning, och troligtvis anledningen till dina köp...men känns som den absolut sämst skötta banken i Sverige. Anledningen till deras goda resultat känns mer som tvångsanslutna kunder än aktiva val.

  Dock så har ju din strategi onekligen lönat sig sedan länge, så det är ju ingen kritik som sådan.

  ReplyDelete
 7. Anonymous6:04 AM

  Ja, jag tycker sparandet är imponerande. Har inte heller upplevt detta som en sida med aktietips likt många andra. Men.... att öka i HM nu förstår jag inte, inte heller Fortum som bara är en stor kasse pengar snart. Var är Skanska i portföljen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Skanska är absolut på topp 3 över tänkbara nya bolag. Men har ju en del via Industrivärden.

   Vill helst inte köpa för många nya bolag. Men 2-3 till kan det hinna bli och då ligger Skanska bra till.

   Delete
 8. HM köper jag på dessa nivåer.
  Nordea, Fortum och Telia hade jag dumpat och hellre lagt de pengarna på tex sampo, SHB, Castellum

  ReplyDelete
 9. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) Kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  Genom drogunduspellcaster@gmail.com

  ReplyDelete
 10. Hej jag heter Bruce Dorothy. Jag är ute för att sprida denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min ex make tillbaka. Jag blev galen när min man lämnade mig och mina två barn för en annan kvinna i över tre månader, Men när jag träffade en vän som introducerade mig till Dr Ade, den stora budbäraren till Oracle of Great Adespeltemple. Jag berättade mitt problem för Dr Ade om hur min ex-man lämnade mig och mina två barn och också hur jag behövde jobba i Ett mycket stort företag. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe var jag kommer att få mitt hjärta längtan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter det hade gjorts 24 timmar senare, Min ex-man ringde mig i telefon och sa förlåt för att leva mig och barnen förrän nu och en vecka efter att min man ringde mig för att be om förlåtelse, en månad senare blev jag uppmanad till intervju i ett mycket stort företag här i USA Var jag tvungen att arbeta som verkställande direktör .. tack tack till Dr Ade du kan kontakta Dr Ade Throug H den här e-postadressen, Adespelltemple @ gmail.com. Ring eller Whatsapp honom på +2348148487280.

  ReplyDelete