Sunday, December 20, 2015

Motiverande sätt att spara

För mig har ju sparandet gått från en uppoffring till hobby. Har tex en lapp där jag fyller i värdet på panten jag hittat efter mina besök i soprummet eller om jag lyckas få med mig en 5 dl petflaska från löpturen. Sen sätter jag upp ett mål tex 500 kr i pant innan julafton och kämpar mot det under hösten.

Sånt gör att besöken i soprummet blir roliga för mig.

Idag kom jag på ett annat upplägg som blir ett separat litet upplägg. Tanken är att jag sätter in pengar jag får över som extra sparande efter att mina 24.000 i fast sparande dragits. Här kommer jag även sätta in pengar direkt från extrajobb, bloggreklam etc. Pengarna kommer ligga på ett separat sparkonto hos Avanza och sen köper jag Investoraktier för dessa pengar så fort den kommer under 275 kr. Har den inte kommit under 275 innan 1/1 år 2018 får jag sätta upp en ny köpkurs.

Inget talar för att detta blir en bättre affär än att tex månadsspara i Avanza Zero. Men det blir ett roligt projekt att följa varje gång jag kan sätta in någon hundralapp på kontot och samtidigt se den aktuella aktiekursen för att se hur långt bort ett köp är.


8 comments:

 1. Martin9:17 AM

  Tycker det finns en del som talar för att kommer bli bättre än AvanzaZero.....

  ReplyDelete
 2. Anonymous12:43 PM

  Har du aldrig funderat på att dumpstra? Det slängs ju extremt mycket fräsch mat från stora matkedjor. Finns ju tusenlappar att spara på detta.

  ReplyDelete
 3. Ingen koll på hur lätt det är och hur olagligt det är att dumpstra. Finns det något forum med tips från norra Stockholm?

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:27 AM

  Att stjäla, även sopor, är olagligt så vitt jag vet. Sen så är det ju på gränsen men godtagbart att som höginkomsttagare och miljonär lätt ögna över egna soprummet efter pant. Men när man springer runt i containrar på jakt efter mat, då har man gått för långt.

  ReplyDelete
 5. Anonymous5:04 PM

  Det är en gråzon. Att bryta upp en låst container är brott inget snack. Att ta saker från en olåst container är däremot mer tveksamt. Polisen sysslar inte med sådana typer av brott iaf. Man har provat mot brottet olaga intrång men det håller inte rättsligt såvida man inte brutit sig in på ett stängt område. Olåsta Containrar på öppet område är därmed inga problem. Lite som att gå mot röd gubbe med andra ord. Jag tycker dupstrarna gör en tjänst mot samhället. Varför inte äta mat som kan ätas? Om ett tio pack med tomater slängs bara för en har blivit dålig är det inte bara smart att ta tillvara på de fräscha då?

  Jag har ingen koll på dumpstrare i norra Stockholm men jag vet att det finns en kultur och att många sysslar med det. Särskilt i storstäderna. Kolla på youtube där finns det en del klipp kring svenska dumpstrare :)

  Lycka till

  ReplyDelete
 6. Anonymous6:33 AM

  Har du ett företag där du deklarerar inkomsterna från bloggen? Vad tjänar du i månaden? NYfiken på hur det fungerar och vad man kan tänkas tjäna på att ha en blogg idag...

  ReplyDelete
 7. Jag har enskild firma dvs f-skattsedel. Tror man kan räkna med att dra in ca 20 kr per dag per 1000 besökare på en blogg. Men är långt ifrån någon expert utan siffrorna är vara mina egna uppskattningar.

  ReplyDelete
 8. Niclas5:58 PM

  Jag har flera småsparanden som inte märks när jag bedriver dom. Ett par av dom är att jag har nordea och då jag drar mitt betalkort så dras 5:- extra som förs över till mitt sparkonto. Kan bli ett par undra per månad om jag varit flitigt.
  Det andra är att jag alltid lägger alla mynt jag får i växel, pant eller liknande i en stor flaska som står här hemma i hallen. När semestern kommer lägger jag mynten i myntrör och använder som betalning innan jag börjar använda kortet, som extra fickpengar. Brukar bli ett par tusen i mynt faktiskt.

  ReplyDelete