Wednesday, December 23, 2015

Första pengarna inne på "Investor-kontot"

Då är decemberlönen inne på kontot vilket innebär att jag flyttar över allt som "blivit över" från månaden innan till sparkonto på Avanza. Det blev 4000 kr i extra sparande denna månad utöver de 24.000 som jag har på autogiro som dras några dagar efter lön varje månad. En siffra klart över snittet som kan förklaras med traktamente på novemberlönen, bra snurr på bloggen och en månad utan utgifter utöver det mest nödvändiga.


Dessa extra sparanden kommer jag nu alltså föra över till ett separat konto där de får ligga och ackumuleras tills dessa att Investor går under 275 kr. Då köper jag aktien. I min långsiktiga plan är tanken att jag ska ha mellan 1000 och 1500 Investoraktier, idag har jag 0. Så det är en bit kvar, men kanske kan jag hinna spara ihop till i alla fall 150 st aktier via extra sparande under 2016. Sen får vi se om kursen går ner så det blir något köp.

7 comments:

 1. Vad gör du på bloggen en månad i snitt i annonsintäkter? Vilket affiliate är du med i?

  ReplyDelete
 2. Anonymous4:57 PM

  Missa inte uppesittarkväll i sparpoden, Günther besöker!

  ReplyDelete
 3. Tror du är inne på ett väldigt motiverande sätt att boosta sitt sparande utöver "de vanliga" som dras i början av månaden.

  Har tänkt lite på att själv på att bli bättre på att utnyttja materbjudande och sedan investera den summa som sparas i jämförelse med ordinariepriset. För att sedan skilja detta från det normala sparandet.

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:05 PM

  Hehe jag är så nördig att det jag sparat i år på willys+ kommer hamna i axfood under januari.... Och gått med i clas ohlsons klubb för att samla in till en position där...

  ReplyDelete
 5. Måste ju fråga...är det någon avkastning på Avanza Zero ?
  Eller ligger man där och hoppas det bara går uppför ?

  ReplyDelete
 6. Varför just investor? de delar väl inte ut så mycket?

  ReplyDelete
 7. Om du med avkastning menar utdelning så är svaret nej. Men utdelningen bakas in i kursen dvs om börsen ligger helt still ett år kommer Avanza Zero gå upp några procent tack vare bolagens utdelningar.

  Lite över 3% direktavkastning på Investor om man köper för 275. Bra chans till höjd utdelning framåt i tiden tror jag. Industrivärden har högre utdelning vilket gör att jag prioriterat den och redan köpt.

  ReplyDelete