Wednesday, December 09, 2015

Lackar mot jul...

Nu är det snart dags för årets höjdpunkt för oss sparsamma personer utan barn, dvs julen. Då man kan åka hem till föräldrar och släktingar och äta gratis mat, få julmiddag med snaps från chefen och kanske till och med någon muta (i form av julklapp) från någon kund eller leverantör.

Jag och min sambo har bestämt att vi inte byter några julklappar alls i år. Vi har ibland köpt något för max 100 kr men känns bara löjligt. Så i år blir det bara insättning av 200 kr till en ung släkting som jag startat ett sparande i Spiltan investmentbolag där jag tänkt sätta in någon krona till jul och födelsedag de närmaste 18 åren. Ska bli kul att följa och kanske kan bli en ögonöppnare för övriga släkten på 20 årskalaset vad ränta på ränta kan göra.

Kommer vara hemma över julen och göra dagsbesök hos lite släktingar ett par dagar. Sen blir det troligtvis nyårsmiddag med kompisar. Vilket riskerar att kosta någon hundring. Kanske ska ha som mål att göra någon form av jobb i mellandagarna då jag är ledig som drar in minst dubbla kostnaden för nyårsmiddagen? Kom på idén nu när jag skrev, men det prelbokar vi! Tips mottages gärna. Körde lite privat taxi ett år till kompisar på en större fest. Men sånt var lättare när man var 22 och student än 34 med jobb. Blir för sjukt att vara nykter för att erbjuda folk skjuts hem från nyårsfesten mot betalning.

Tillägg: Har ju dessutom ingen bil vilket gör det hela ännu svårare...

14 comments:

 1. Anonymous9:30 PM

  Du kanske kan köra lite Uberpop. /Mr.K.

  ReplyDelete
 2. Jag tolkar det som att du inte bor i din lägenhet över ledigheten!
  Varför inte passa på och hyra ut din bostad för att dra in lite extra :)?

  ReplyDelete
 3. (Tänker korttidsuthyrning via airbnb eller blocket.)

  ReplyDelete
 4. Jag kommer sova hemma varje natt. Dvs bara dagsbesök hos släkten. Så uthyrning är tyvärr inte möjligt.

  ReplyDelete
 5. Anonymous11:49 PM

  Du var mig en snål fan!..Herrejusses!

  ReplyDelete
 6. Hehe det där med julklappar lät ju riktigt smart. Har just precis varit i utlandet och köpt till min flickvän. Blev billigt då det är extremt billigt att handla i landet som jag är i nu, men det blev ändå lite märkesväskor och liknande så det drog iväg trots allt.

  Tycker dock att det är sjukt att du måste tänka på att jobba under julen :D

  ReplyDelete
 7. Ja extrem har du alltid vart sedan du startade bloggen, ser det framför mig hur du efter 40år letar pantburkar trots att du har 10 miljoner på kontot. =)

  Varför helt enkelt inte bara inse att jul och nyår har sina kostnader och därmed få tid till att varva ned, vila upp sig, så att det finns energi i kroppen för jobb under 2016?

  ReplyDelete
 8. Anonymous5:37 PM

  Äsch, lyssna inte på dom, klart som attans att du ska jobba över julen! Har du kollat upp möjligheten att vara jultomte? Där finns det möjlighet att dra in multum om man kan tajma och boka in tider effektivt. 300-400 kronor för ett besök på en halvtimme, sen försöker man köra ett antal hushåll. Att klämma in 6-8 besök är inte helt omöjligt, det är 2000-3000 spänn det, mer om man törs ta bra betalt. Folk betalar vad som helst när jultomtpaniken infinner sig.

  -Konservativ

  ReplyDelete
 9. Anonymous7:44 PM

  Släng upp en webshow på dig o tantan in action. Det förenar nytta med nöja. Du kan ju dölja fejset med en tomtemask. Klart mindre extremt än att pressa nyårssällskapet på dyra pengar för skjuts hem..kan nog finansiera även en flaska törley

  ReplyDelete
 10. Kul tips om att vara tomte. Såg faktiskt en lapp utanför mitt hus idag om att tomte sökes. Kan ju inte vara en slump...

  ReplyDelete
 11. Det låter dåligt betalt med 3-400 för en halvtimma som tomte. Jag tror snarare arvodet ligger på 1000-200 kr för en dylik tjänst.

  Ett annat tips kan bara dagens industris undersökningar som de betalar för. De kommer i alla fall en varje vecka. Dåligt betalt, kanske en tia för 30 min. Men om du ändå inte har något för dig tycker jag du ska göra det.

  ReplyDelete
 12. Ännu en grej. Tack för en bra blogg, jag har läst den sen du började. Personligen tycker jag du fokuserar för mycket på kostnader istället för intäkter. Starta ett AB och fakturera 2 000kr i veckan, det blir mycket fram till pension det

  ReplyDelete
 13. Utmaningen är ju att hitta en faktureringsadress till någon som vill betala fakturan på 2000 i veckan. Har f-skatt och har tidigare jobbat en del extra den vägen. Men har på slutet haft svårt att hitta lämpliga uppdrag.

  ReplyDelete
 14. Givetvis, jag får dock intrycket av att du är en hyfsat högt uppsatt tjänsteman med bra kunskaper inom ditt gebit. Jag anser då att 2 000kr i veckan inte kan vara ens det minsta problem för dig att fakturera. Jag är helt övertygad om att du istället för att panta burkar lägger tiden på att ringa potentiella kunder kommer inkomsten vida överstiga det du pantar in.

  Ett tips från en som driver och drivit massa bolag (är dock en riktig slösa privat)

  Fortsätt inspirera!

  ReplyDelete