Thursday, January 07, 2016

Då var månadens sista köp klart

Planen är ju att köpa för max 150.000 kr fördelat på 3 köp x 50.000 kr per månad. Och nu är redan januaris köp avklarade. Så nu är det bara att sitta och vänta på att det blir första februari så man kan köpa mer. Vi får se om det var för förhastat att göra alla 3 köpen första veckan.


Blev 374 nya aktier i Industrivärden C. Vilket innebär att jag nu har 719 st totalt.

26 comments:

Anonymous said...

läser du i huvudtaget nyheterna? Trodde faktiskt du var smartare än att handla i detta läge! Oekonomiskt gjort av dig!

Anonymous said...

Jasså anonymous du kan se in i framtiden! Grattis! Du måste ha många miljarder på kontot

Miljonaren said...

Jag läser nyheter och lägger i snitt 2 timmar per dag på att läsa artiklar/bloggar och lyssna på poddar om aktier och ekonomi. Och tror det är bra läge att köpa för 15% av min nuvarande kassa varje månad på denna nivå.

Anonymous said...

Köpte också Industrivärden idag. Under 140 börjar jag se den som köpvärd och idag kom dagen jag väntat på läääänge.

Anonymous said...

Liten fundering angående typ av konto, har du alla innehav på ISK eller har du HCP samt JNJ placerade i en KF? Har för mig KF är mer fördelaktigt skattemässigt för utländska aktier.

Anonymous said...

Kan någon vänlig själ förklara varför en del säger att det är mer fördelaktigt att ha KF framför ISK när det gäller utländska aktier?
Vid utdelning betalar man ju utländsk källskatt men den får man ju tillbaka på deklaration i ISK (Jag fick det nu senast). Vad är bättre med KF? (har ingen KF själv)

Vänliga hälsningar

Miljonaren said...

Har allt i KF. Fördelen med KF är att man själv slipper fixa tillbaka den utländska källskatten. Utan den kommer tillbaka automatiskt efter ett par år.

Anonymous said...

Tack Miljonären
Men jag fick tillbaka den utländska källskatten automatisk på min ISK också nu i år.
Någon som vet om det är något som ändrats nyligen?

Miljonaren said...

Tror dessutom det finns någon maxgräns för hur mycket man kan få tillbaka i ISK. Googla på "Petrusko ISK KF" så tror jag du hittar mer info.

Figge k said...

500kr är taket på isk om man inte har lån mm

Anonymous said...

När beräknar du var fullinvesterad i den svenska börsen igen med denna taktik? Vet du vad utdelningsprocenten ligger på när du har de du vill ha?

Miljonaren said...

Om det fortsätter ner i den takten att jag köper för 150.000 kr i månaden minskar mitt sparkonto med 125.000 i månaden (eftersom jag nysparar ca 25). I så fall tar det ca 8 månader. Sen vill jag ju på sikt sälja Rysslandsfonderna och köpa aktier för den dryga miljonen också.

Tror 4,5% utdelning är rimligt i så fall.

MrTaliz said...

Med tanke på att du äger Volvo och Sandvik, samt planerar att köpa även SCA... känns det inte lite "kaka på kaka" att köpa industrivärlden?
Jag har nog inställningen att antingen köper man investmentbolagen, eller så köper man aktier i investmentbolagens portfölj, inte både och.
Vore intressant att höra motivet bakom att köpa båda. :)

Miljonaren said...

Är väl mest att bankerna väger så tungt i investmentbolagen så jag tycker det kan vara en poäng att vikta upp andra innehaven som jag tror mer på än banker. Men det är säkert lika bra att gå bara på investmentbolagen.

Anonymous said...

Hej.
Var kan man se din portfölj miljonaren?
Det skulle vara intressant. Du är duktig. Sparar själv månadsvis fast inte lika mycket som du! Inte lika ekonomisk.
Mvh jacke77

Anonymous said...

Exakt hur mycket utdelningar vill du ha på årsbasis innan du känner dig redo att sluta heltidsarbeta?

Anonymous said...

Hur ser du på att du bränt av dina tre inköp så tidigt?

Miljonaren said...

Du kan se portföljen uppe till höger om du kollar bloggen på datorn eller i webversionen rättare sagt. På mobilen syns den inte.

Svårt att säga beroende på inflationen. Har tidigare sagt 300.000 per år i utdelningar, men kan nog tänka mig lite mindre.

Ser egentligen inga större problem med att jag bränt köpen den första veckan. Har hänt flera gånger under hösten. Nya köp är ju bara några veckor bort om det fortsätter ner.

Anonymous said...

Tack så mycket. Nu såg jag det. Det ser bra ut.
Mvh.jacke77

Anonymous said...

Då var det måndag igen. Hur motiverar du dig i ditt sparande? Hur tänker du när det mest mörkt och trist ute och man vill bara boka en resa eller unna sig något gott etc. Bästa hälsningar

Anonymous said...

Hur tänker du när det gäller donationer/skänka pengar till t.ex. Cancerfonden, WWF, osv?

Investerarens.se said...

Roligt att du kommit igång med ditt köpande. Tror du gör helt rätt som sprider ut köpen och är konsekvent med att inte köpa för mkt varje månad trots att det sjunker nästan dagligen.

Vilka amerikanska bolag är du mest intresserad av härnäst?

/Investerarens.se

Miljonaren said...

Blir ett inlägg och måndag, mörker och motivation.

Tänker att jag ev kan börja skänka pengar till välgörenhet när jag är rik. Kanske till och med testamentera mina 10-20 miljoner när jag dör. Men just nu är fokus på att maximera sparandet.

Tror mest på JNJ och den vill jag gärna ska bli ett av mina största innehav (siktar på minst 500 JNJ aktier). Så den ligger närmast för nya köp.

Anonymous said...

Jag är nyfiken på varför tror du så hårt på JnJ?

Miljonaren said...

JNJ har höjt utdelning varje år i över 50 år. Har extremt starka finanser och kommer dra stora fördelar av en åldrande befolkning. Extrem skillnad i vårdkostnader på en genomsnittlig 70 åring och en 90 åring. Och 90 åringarna kommer bli väldigt många fler närmaste 30 åren.

Men glöm inte. Jag är bra på att spara men en medioker aktieanalytiker. Så ta tankarna med en stor nypa salt.

Anonymous said...

Förstår ditt resonemnag. Dock går det att applicera för samtliga läkemedels- och medtech företag. Jag har själv jobbat inom läkemedel under 12 år och senaste 5 åren inom medtech. Alla bolag tar upp den de demografiska föräningar som sker och kommer ske med ålder, population, högre sjukvård, mer privatiserad sjukvård etc. Det sätter ju också förväntninagr på aktiekursen/branschen och inte säkert att JnJ är rätt.
Att JnJ hr en hög direktavkastning och även ökar utdelingen efter hand är ju dock mkt intressant.

Tack för en kul blogg, har följt dig under många år. Du får mig både att le åt ditt "galna sparande" och motiviera mitt eget sparande.