Börjar bli en trevlig vana att vakna måndag morgon, slå på datorn och se breda upppgångar över hela linjen i Asien. Idag är inget undantag med över 2% upp i Hong Kong (All time high), över 1% upp i Japan och klar uppgång även i Indien.
Det gör att man åker till jobbet glad och full av energi. Vilket är nödvändigt om jag ska hinna jobba av så man kan ta halvdag på torsdag och ledigt på fredag.
Vart kollar du utländska börser?
ReplyDeleteDet finns en länk i högerkolumnen på min blogg som leder till en bra sammanställning av de flesta börsindex.
ReplyDeleteFunderade på en sak... Hur många fonder är för många? Jag sparar ju på lång sikt och har för närvarande 4 olika fonder, men jag ser ju andra intressanta fonder också. Jag vill inte sälja de jag har men när ska man liksom sätta stopp för antal fonder man drar på sig? Jag tänker på avgifter och annat som kanske då gör det mindre lönsamt..?
ReplyDeleteSkulle bli glad om någon/några av alla ekonomiskt smarta människor där ute hade lite åsikter om detta!
Vad gäller antalet fonder så ligger jag själv på runt 6-10 stycken. Tycker det känns bra då det oftast ger en bra riskspridning samtidigt som det inte blir allt för rörigt. Fler än 10 stycken ska du nog inte ha men så få som 4 stycken tycker jag är lite lite.
ReplyDeleteTitti:
ReplyDeleteDet blir ju inte högre avgifter för att man har fler fonder. Jag tycker nog att man, liksom med aktier, skall ha en del olika; branscher, förvaltare, länder.
Kanske 6-8.
Förvaltaren är mycket viktig!
Har man alltför många blir det en utspädningseffekt där man till sist bara följer världsindex.
Sen rekommenderar jag att du har alla fonder i en kapitalförsäkring! Tex Avanza eller Nordnet.
Allan; vad innebär en kapitalförsäkring?
ReplyDeleteTack för tipsen, då ska jag kika på någon till fond. Har känt mig lite begränsad av de jag jag har men tänkte att det kanske var dumt att ha fler. :-)
Titti:
ReplyDeleteKapitalförsäkring; Vet egentligen inte varför det finns.
Men det innebär att du kan spara i aktier och fonder utan att skatta överhuvudtaget för vinster. Du kan alltså byta fonder och så utan att det kostar dig något.
Men du kan inte heller utnyttja evt. förlustavdrag.
Du betalar skatt på innehavet i förhållande till statslåneräntan oavsett om du går plus eller minus. Det är ju en nackdel.
Men surfa in på Avanza eller nåt och läs mer!
Sätt in dig i det ordentligt innan du hoppar på det!
Lycka till!
Tack Allan! :-) Ska genast hoppa in på Avanza och försöka lära mig!
ReplyDelete