Monday, April 16, 2018

Fylla dagarna

En av de vanligaste frågorna jag får från omgivningen är vad jag fyller dagarna med nu när jag inte jobbar. Eftersom jag bloggar och skriver bok anonymt så försvinner lite tid där som jag inte riktigt vill prata om.

Den kommande boken har tagit en hel del tid under första kvartalet som fri. Jag gjort 8 intervjuer som ska bokas in, förberedas, genomföras, renskrivas, skicka citaten på godkännande så allt blev rätt osv. Plus all övrig text i boken inkl research med läsa lite studier etc. Så den här boken har varit mer tidskrävande än min första där jag hade det mesta i huvudet. Ändå har den här gått fortare att skriva räknat i antal månader, helt enkelt för att jag inte behövt jobba under tiden. I slutet av förra veckan skickade jag in manuset till förlaget. Sen kommer det med all säkerhet bli en hel del jobb efter feedback därifrån. Men själva bulkskrivandet är nu klart.

Det betyder också att det frigörs en del tid nu närmaste veckorna då jag inte kan göra så mycket mer med boken just nu. Jag har egentligen inget emot att jobba och ha någon timme per dag i strukturerade aktiviteter, men det jag bestämt är att bara göra roliga saker när det kommer till jobb. Helst så roligt att jag skulle kunna göra det gratis. Det har gjort att jag tackat nej till vissa erbjudanden om konsultjobb som jag fått och jag har jobbat väldigt lite med annat än boken hittills i år och har heller inget bokat framåt på den fronten.

Så har ni något riktigt kul på gång där ni vill ha med mig så är det nu ni ska maila på bloggmiljonaren@hotmail.com. Men det måste vara kul och något jag brinner för. För hittills har jag inga problem att fylla dagarna med annat än jobb.

7 comments:

 1. Hej. När kommer din nya bok att börja säljas?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vet inte. Beror lite på hur mycket jobb det blir med innehållet när jag och förlaget träffas om några veckor. Men gissar på efter sommaren.

   Delete
 2. Anonymous11:55 AM

  men vad är det du gör/erbjudar, så att säga?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Allt som är kul är aktuellt. Men förstår att det är lite luddigt då jag inte vet själv.

   Delete
 3. Anonymous3:37 PM

  Nu verkar det som din bok är nästan färdig och jag vet inte vem som du intervjuvat men jag kom på en intervju jag gärna hade läst. Någon med kritisk syn till att gå i pension innan 40. Om jag inte minns fel var väl Claes Hemberg skeptisk, han skrev väl något om det i sin blogg. Jag har även läst andra ekonomer som inte varit så positiva men minns inte deras namn. Hade varit intressant att läsa dina och deras argument.
  Mvh/Jonas

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det finns några kritiker med i boken. Men i egenskap av författare ser jag så klart till att få sista ordet...

   Delete
 4. Fördelen med analoga medier

  ReplyDelete