Monday, April 30, 2018

Cykel, tupplur och frihet.

Idag har jag haft en riktigt fin morgon och förmiddag ute på cykeln. Det blev 2h i skogen. Cyklade först en liten bit sällskap med min fru som cyklade till jobbet, perfekt som uppvärmning och bra sätt att komma iväg tidigt på morgonen.

Någon som ser var bilden är tagen? Blir imponerad i så fall!

Jag tränar på morgonen 1-2 gånger i veckan. Ibland för att hinna/orka träna 2 pass den dagen, ibland för att träna med en kompis innan kompisens jobb men oftast bara för att det är en skön känsla att komma hem fysiskt trött kl 10 på förmiddagen. Kan bli en tupplur idag efter ärtsoppan till lunch, om solen kommer fram så kan tuppluren bli med bar överkropp på balkongen.

Ibland tränade jag på morgonen innan jobbet på den tiden jag jobbade. Då blev det givetvis inga 2h och dessutom tidigare start än strax före kl 8. Var sen alltid så otroligt trött under arbetsdagen dessa dagar. Framförallt timmen innan lunch.

Tycker du det låter som en skön dag? Då är det bara att spara en del av lönen varje månad tills du också kan cykla och sova middag i solen på balkongen. Tycker du det låter meningslöst och trist att cykla i skogen och äta ärtsoppa kan du spara till något annat. Det fina med sparandet är att det skapar frihet och möjligheter. Som du sen kan använda till att göra just det som du vill göra. Man behöver inte ens veta vad man vill göra i framtiden under tiden man sparar. Något kul kommer man säkert på sen när möjligheten väl finns.

23 comments:

 1. Anonymous11:16 AM

  Livsnjutare......Härligt å läsa om ditt liv..Själv ska jag ut å klyva ved..blir till sparad krona de med....Snart är Huset slutbetalt..Då stiger sparandet ännu mer .Ha de gott

  ReplyDelete
 2. Anonymous12:25 PM

  Lilljansskogen vid KTH?

  ReplyDelete
 3. Ursviksskogen kanske

  ReplyDelete
 4. Anonymous12:31 PM

  Ärtsoppa var endast något onödigt ont i min småskolevärld, matsals-tanterna slängde upp rejäla slevar av den brännheta ärtsoppan som man fick tvinga i sig......för att sedan få tillgång till de efterlängtade pannkakorna....MUMS

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja så var det ju. Nu tycker jag ärtsoppa är minst lika gott som pannkakor.

   Delete
  2. Anonymous10:39 AM

   matsals-tanterna hade ett åldersspann mellan 21-67 år men det var inget man tänkte på. De var en massa av tanter, som man snodde våfflor av.

   Delete
 5. Anonymous12:59 PM

  Ursviksskogen i Solna/Sundbyberg är bilden tagen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rätt. Kommer ett ganska jobbigt parti direkt efter högersvängen på bilden.

   Delete
 6. Ditt sista stycke gav mig så mycket energi. Tack Miljonaren!

  Jag har en fråga:

  Om jag sparar 15000kr varje månad, och är nöjd med att ha 15000kr varje månad när jag slutar jobbet för gott, hur länge måste jag spara?

  Jag har 200K redan som arbetar på börsen.

  Jag är 32 år gammal. Hur gammal blir jag enligt dig för att kunna sluta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Om du vill ha 15.000 i månaden och räknar med 4% uttag per år så betyder det att du behöver 4,5 miljon i kapital.

   Med 200.000 i start, 15.000 per månad i sparande och 7% avkastning per år tar det 14,5 år.

   Om du redan jobbat några år och räknar med att jobba och betala skatt under perioden du sparar 15.000 i månaden kommer du ha jobbat ihop rätt mycket vanlig pension om 14 år. Så frågan är om du inte kan plocka ut lite mer än 4% om året och räkna med att kanske 4 miljoner räcker. Så jag säger 11-15 år beroende på hur börsen går, om din lön stiger mer än inflationen och hur mycket pengar du vill ha på kontot när du dör.

   Delete
 7. Anonymous2:52 PM

  Där omkring brukar jag promenera ibland, funderar på cykling där. Snart fri men inte riktigt ännu! Låter som en bra dag din beskrivning!/C

  ReplyDelete
  Replies
  1. MTB spåret är fint. Men ganska svårt bitvis.

   Delete
 8. Anonymous4:30 PM

  Sola med bar överkropp på balkongen låter ju trevlig. Dina grannar måste verkligen fundera vad som hänt dej med dit nytt beteende, arbetslös sjukskrivenutbränd? Ingen gissar nog miljonär som fått nog av arbete.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Blev ingen sol idag. Så grannarna slapp fundera. Ny chans imorgon, men då är ju alla lediga.

   Delete
 9. Morgonträning gör livet bättre - fast jag tycker tvärtom: de få dagar jag inte morgontränar kommer jag inte igång ordentligt, utan är seg hela förmiddagen. Tränar helst vid sextiden och gärna ytterligare ett pass på lunchen eller kvällen, så att jag är ordentligt återhämtad efter. Dock inser jag lyxen i att kunna ta en skön kaffe hemma i lugn och ro efteråt istället för att som jag sleva i sig frukosten vis datorn på jobbet :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är nog en vanesak. Är man morgonmänniska och ofta tränar på morgonen kan man nog bli pigg av det. Men hård träning innan jobbet så var jag helt slut vid kl 11.

   Delete
 10. Detta låter som en fantastisk dag (trots att solen inte tittade fram)!

  Mvh

  Egon

  ReplyDelete
 11. Anonymous10:41 AM

  Då detta ämnet har kommit upp förut: Finns det nån lista där man kan se normala kilopriser på livsmedel? Hade varit smidigt att kunna direkt se om en vara är billig eller bara kostar som snittet i övriga affärer.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag gör en egen godtycklig lista på de priser jag tycker är extra intressanta som jag lägger upp på bloggen imorgon onsdag.

   Delete
 12. Anonymous1:26 PM

  För de som inte kan vänta tills de pensionera sig tidigt så kan man ha en sådan livsstil som frilansare också

  ReplyDelete
  Replies
  1. Absolut. Ett fritt upplägg med roliga uppdrag som frilansare är toppen om man önskar leva ett fritt liv.

   Delete
 13. Anonymous3:44 PM

  Hej!

  Min kompis tycker att jag är dum som investerar i aktier. Han tycker att jag borde köpa lotter har du något bra argument? Han är envis och struntar i sanolikhet utan säger bara ”men tänk så vinner man?”.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fattar han inte att han måste räkna sannolikhet tycker jag du ska slå vad med honom. Låt honom sätta 1000 kr och sen om han slår 2 sexor i rad på en tärning får han tillbaka 10.000. Kör detta en gång i månaden med honom som en prenumeration. Köp aktier för mellanskillnaden. Bjud honom sen på en resa om 25 år för det årets utdelning.

   Delete