Sunday, November 19, 2017

Kvällsjobb helt fel dag

Ny måndag närmar sig och det återstår nu 5 arbetsveckor till jul och det är därmed också vad som återstår i form av heltidsjobb som anställd i resten av mitt liv. Det rullar verkligen på snabbt nu.

När jag sammanställde tiden fram till jul förra helgen kom jag fram till att det fanns något att se fram emot varje vecka. Förra veckans höjdpunkt var det utdelningen i H&M, vilken jag placerade i Akelius och Klövern pref i fredags. Fint att boosta utdelningen med lite inköp till 6,2 resp 6,6% direktavkastning. Kommande veckas planerade höjdpunkt var tänkt att bli torsdagens #uppesittarkväll. Men tyvärr har det dykt upp en jobbaktivitet fram till kl 21 just den kvällen. Får bli att kolla sändningen och twitterflödet i efterhand.

Planen är att investera lönen i november och december som vanligt. Sen kommer jag få en vanlig lön i januari plus sparad semester och större delen av 2018 års ordinarie semester. Totalt blir det ungefär 3,5 månadslöner som betalas ut nästa år vilket tillsammans med arvode för min bok ska räcka till mina omkostnader under hela 2018. Det ser dessutom ut att bli lite utrymme för några aktieköp även under 2018.

Utdelningen jag får under 2018 ska sparas på sparkonto och användas till konsumtion under 2019, för att skapa tillräckligt med framförhållning och buffert. Så det återstår 2 regelrätta uppesittarkvällar i mitt liv, varav jag alltså missar den första.

Reklam: Det återstår nu 36 böcker med chans till specialsignering inför jul. Tack till er som beställt under helgen. Läs mer här.

5 comments:

 1. Anonymous2:51 PM

  Jag tror du får enorma problem att inte köpa fler aktier. Du är inte konsumeramannen, du är sparamannen. Att öka ditt aktieinnehav är det enda som gör dig riktigt lycklig. Denna slutsats gör jag utan att känna dig men hela din blogg skriker ut detta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag tror det ligger en hel del i din analys. Men jag måste se till att klara omställningen från att köpa för 350.000 kr per år till att köpa för kanske 10.000 kr per år. Annars har hela den här grejen med att sluta jobba tidigt varit misslyckad.

   Delete
 2. Anonymous5:38 PM

  Hej. Tror du att du kommer bli sugen på ett jobb, det behöver inte vara heltid framöver?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag vet faktiskt inte. Omöjligt är det ju inte. Ser några typer av jobb som skulle kunna bli aktuellt i framtiden.

   1. Någon form av väldigt enkelt jobb för att få en fast punkt i tillvaron om det mot förmodan skulle bli långtråkigt att inte jobba. Tex 3-4 timmar i veckan på ett lager. Man gör sina timmar och går sen hem. Inget ansvar eller risk att telefonen ringer på kvällstid eller att man vaknar kl 5 på morgonen och inte kan somna om pga stress över något. Låg timlön med jobbar man väldigt lite blir skatten låg i procent.

   2. Konsultjobb under väldigt fria former. Kan ge en väldigt bra timlön om jag lyckas få rätt kunder. Troligtvis lättare att få närmaste halvåret än när jag inte jobbat på 10 år.

   3. Skrivjobb, tex en ny bok eller utveckling av bloggen eller annat skrivande.

   4. Företagande i någon form.

   Oavsett om det skulle bli något av ovanstående eller inte kommer det kännas väldigt skönt att inte behöva jobba. Känns något av dessa alternativ tråkiga eller omotiverande så kommer jag låta bli. Oavsett ersättning.

   Delete
 3. Vilket sparkonto kommer du köra pengarna på sedan?

  ReplyDelete