Sunday, November 26, 2017

Julbord och vinterstudion

Igår var jag och min fru och åt julbord, det var gott och trevligt. Sånt man kan lyxa till det med nu när vi bränner 20.000 kr i månaden ihop.

Jag är fortfarande mätt och lite slö, så det har varit skönt att inleda söndagen i soffan framför Vinterstudion. Grymt lopp av Kalla idag. Svenska herrarna hade det lite tyngre. Det känns ju inte helt fel att vara pensionär när Vinter-OS drar igång, så det kommer bli några timmar framför TV-sändningarna. Jag kan dock glädja er löneslavar som också gillar Charlotte Kalla med att tex damernas 10 km fristil går kl 7.30-9.00 svensk tid en torsdag, så det kanske kan gå att kombinera med ett jobb med lite flexibla arbetstider. Men många tävlingar går mitt på dagen svensk tid.

I eftermiddag blir det en löptur för att fira att snön och isen nu är helt borta från gångvägarna och efter det ett besök på Willys. Vi köper bara det mest nödvändiga idag och hoppas på bra erbjudanden nästa vecka. Det har varit lite dåliga kampanjveckor på slutet tycker jag, trots att vi kollar av alla olika butikers kampanjer. Drömmen vore bra pris på kycklingfilé och lax. Det pratas ju om att laxpriserna har gått ner på slutet, men det är inget jag sett i butikerna än.

4 veckor kvar på jobbet nu.

9 comments:

 1. Hej!

  Grym blogg, väldigt transparent!

  Vad är värdet på din portfölj?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous7:18 AM

   Hej Miljonären.

   En fråga: har du dina 5 miljoner samlade på avanza? Jag har dålig koll, men är man inte bara garanterad 950k om avanza (mot all förmodan) går i konkurs? Hur tänker du där? Tror man har nåt skydd för värdepapper också, på 250k.

   Mvh
   Mattias

   Delete
  2. Ja nästan allt är hos Avanza. Lite hos Lysa också. Tror risken för konkurs där kundernas ISK eller KF drabbas är minimal.

   Delete
 2. Mikaela6:13 PM

  Åå vinterstudion! Vill oxå gå i pension, har dock en lång väg kvar men skam den som ger sig. Men nu blev jag ännu mer motiverad �� tack för en bra blogg!

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:53 PM

  Hej, tack för en bra blogg!
  Hur går dina tankar kring när det blir ett lite mer normalare ränteklimat och du kanske får skatt som uppgår till närmare hälften av din utdelning?
  Som exempel: Säg att din portfölj har ett värde på 5milj det blir 200.000kr i utdelning med 4% direktavkastning.
  Med en statslåneränta på 4,14% (som medelräntan var 2007) får du då en skatt på 77.100kr.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag tror en statslåneränta på 4% är ganska många år bort. Och då hoppas jag att utdelningen hunnit växa till sig. Dessutom bör en statslåneränta på 4% indikera bra snurr på ekonomin och inflationen med högre vinsttillväxt för mina bolag.

   Men berättigad fråga med en faktor att beakta. Vilket är lätt att glömma om man ser det aktuella läget som det normala.

   Delete
 4. Anonymous5:42 PM

  Åt du mycket lax på julbordet? Det är taktiskt har jag hört ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ca 250 gram skulle jag uppskatta det till. Plus 100 gram sill, 100 gram kalkon och 100 gram revbensspjäll.

   Borde kört hårdare på laxen.

   Delete