Tuesday, August 29, 2017

Köpt på lite snabbare

Min strategi brukar normalt sett vara att till stor del sprida månadens aktieköp över hela månaden. Jag gör visserligen ofta lite fler köp just dagen efter lönen, ibland även något utländskt bolag i den vevan där köpen blir lite större pga lägre minicourtage. Men efter det är målet att ha 1000 kr kvar till varje dag börsen är öppen fram till nästa lön.

Den här månaden blev det inte riktigt så. Jag köpte lite extra redan förra veckan efter lönen. Sen har det fortsatt i samma anda igår och idag. Så nu finns det ca 2000 kr kvar att köpa för bara fram till 25 september. Det spelar mindre roll för totalen vilken dag jag köper och om kursen hinner gå upp eller ner ett par procent under månaden, då mina månadsköp uppgår till ca 0,5% av portföljens totala värde.

Det har blivit mest Castellum, Investor och H&M utspritt i ett antal köp x 1000 kr styck. Och så idag 20 stycken Sampo.

Så nu får jag lugna mig någon vecka och verkligen suga på karamellen var de 2 sista köpen för denna månads lön ska hamna. Nästa månads uppesittarkväll blir ju på en söndag då 25 är på en måndag. Det blir första gången på en söndag är jag rätt säker på.

14 comments:

 1. Är på väg att starta en ISK för att återuppta börshandeln. Hos vem har du din ISK och varför just där?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag har Avanza. För att det var dom jag kände till för 10 år sen när jag skulle flytta pengarna från storbanken för att få bättre utbud/lägre courtage. Men finns säkert flera andra jämngoda alternativ.

   Delete
 2. Det finns dock inga rationella skäl att sprida sina inköp istället för att gå all in på en och samma gång:

  https://rikatillsammans.se/investera-allt-pa-en-gang-eller-sprida-ut-det-over-tid/

  ReplyDelete
  Replies
  1. nej det finns det säkert inte. Men jag har valt lägsta courtageklassen så jag kan handla ofta men mindre poster. Inte av något mer skäl än att det är kul att handla aktier varje dag. Jag har mina innehav och om något av dem innehaven går sämre än index en dag ser jag det som köpläge. Visst skulle kunna shoppa upp hela summan direkt, men roligare så här!

   Allt är inte rationellt.

   Delete
 3. Till miljonären, därför det är så kul att daytrada, jag köper och säljer massa gånger på en dag!

  ReplyDelete
 4. Anonymous6:43 PM

  Hej, tack för en bra blogg!

  Jag undrar hur din portfölj har gått på 1år, i år och på 3 år.

  Jag tänker om det går sämre än index så är det väll både mer lönsamt och enklare att bara köpa indexfond.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det har gått lite lite bättre än svenska index på 1 och 2 års sikt. På längre sikt än 2 år är det lite svårt att jämföra då jag under perioder bara haft Rysslandsfonder och även låg utanför aktiemarknaden under en period. Men sen ett par år tillbaka är Avanza Zero en relevant jämförelse och som sagt ligger lite lite över index, men väldigt nära.

   Delete
 5. Snyggt köpte också Investor idag. Hur ser du på HM, tror du på en utdelningssänkning nästa år eller kan dom räddas av att dollarn sjunker?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tror de lyckas behålla utdelningen. Dollarn är bra och gissar att de växer med 5-7% per år med bibehållna marginaler.

   Så jag har börjat köpa H&M igen fast jag redan köpt de 100 planerade aktierna under 2017. Siktar 50-100 till nu.

   Delete
 6. Relativt ny bloggläsare, sedan ett par månader tillbaka, och inspireras av ditt tänk att köpa aktier kontinuerligt. Har gjort två köp den senaste veckan för 1000-lappen nu efter att ha tagit del av dina tankar och idéer. Tack för en ren och bra blogg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kul att köra. Perfekt att köpa några aktier varje månad och låta portföljen sakta men säkert fyllas upp mot slutgiltigt mål. Tänk på att precis under 1000 kr styck är optimalt för mig och mitt courtage. Behöver inte vara det bästa för just dig. Lycka till!

   Delete
  2. Hur kommer det sig att under 1000 kr passar dig? Vad har du för courtage-klass?
   Håller för övrigt med ovanstående kommentar om att din blogg håller hög klass. Mvh Jimmy

   Delete
  3. Hej. Har 1kr eller 0,15%. Det gör att 999 kr blir 1,49 kr och avrundas till 1 kr. Dvs blir då ca 0,1% courtage om jag lyckas landa nära 1000 kr.

   Ibland går det inte som när investor kostar 370 kr. Eller H&M kostar 201.

   Delete
 7. Anonymous7:56 PM

  Härlig blogg du har. In och läs min nya blogg som handlar om hur jag får i ordning på min ekonomi och blir rik. https://ekonomikrigaren.blogspot.se/


  /Ekonomikrigaren

  ReplyDelete