Saturday, April 25, 2015

Snålmånaden närmar sig slutet

Snålmånaden har gått både bra och dåligt såhär långt.

Bra
- Väldigt låga omkostnader. Kommer landa under 1000 kr för månaden totalt handlat i matbutiken. Dvs mat + hygien etc. Inga extra inköp.
- Bästa annonsmånaden någonsin på bloggen. Har fått tipset att inte berätta några detaljer om detta då det kan uppfattas som att man uppmuntrar till klick. Men den intresserade kan ju räkna ut ungefär vad det handlar om med hjälp av övrig info i inlägget.
- Helt ok småslantar in via burkar i soprummet och ett traktamente för inrikes resa med en övernattning via jobbet där jag hade noll extra kostnader.

Dåligt
- Har helt misslyckats med att dra in extra pengar i form av något riktigt extrajob. Har varit jättemycket på vanliga jobbet vilket har gjort att jag helt enkelt inte haft kraft att ta tag i det nu när inget "ramlat ner" över mig. Har heller inte sålt något på tex Blocket.

Totalt kommer jag som det ser ut landa på en sparkvot på ca 95% av lönen istället för planerade 100%. Men det är ändå personligt rekord så jag känner mig ganska nöjd. Ska bli skönt med 1 maj så man kan lyxa till det och äta för över 30 kr några dagar.

7 comments:

 1. Spara till husbygge i norrland8:19 PM

  Hej.
  Har nyligen börjat med aktieköp med ISK-konto genom handelsbanken.
  Nu när jag surfar runt visar ex. Avanza att handelsbanken tar typ dubbel så mycket i avgift när man handlar med aktier och värdepapper.

  Vad har du för tips gällande detta?.
  Är det bättre att byta eller finns det fördelar att använda ex.handelsbanken

  ReplyDelete
 2. Har aldrig ångrat att jag lämnade Nordea och bytte till Avanza. Courtage är ju lätt att jämföra.

  ReplyDelete
 3. Byt. Nu! Avanza, eller nordnet. Avanza har courtage på 1 kr för små affärer. Bäst utbud, minst avgifter/kostnader överlag. Handelsbanken verkar vara dyrast av alla banker.

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:28 PM

  Skulle vara skoj om du la upp vad du äter en vanlig dag nu på snålmånaden och vad du äter en vanlig dag när det inte är snålmånad.

  För mig låter det väldigt lite att äta för under 30 kr per dag.

  ReplyDelete
 5. Anonymous5:41 PM

  Skafferiet måste ju vara tömt efter detta, hur räknar du inköp som förskjuts från snålmånaden in i nästa månad?

  ReplyDelete
 6. Tomas8:15 PM

  Man får väl hoppas att han räknar ihop vad allt han äter kostade när det köptes in annars vore det ju hur lätt som helst att inte köpa någon mat alls en månad.

  ReplyDelete
 7. Räknar när jag handlar men bunkrar inte upp innan på något sätt. Att skjuta upp vissa kostnader är en del av mitt grundtänk även utanför snålmånader. Dvs kan du klara dig ett par dagar till utan någon förbrukningsvara så skjut upp inköpet. På så sätt blir det färre inköp under en livstid.

  ReplyDelete