Thursday, April 16, 2015

Halvtid i snålmånaden

Med halva snålmånaden avklarad är det kanske läge för en liten avstämning. Målet är alltså att spara 100% av min månadslön och dra in extrapengar som täcker boende, gymkort och mat. Totalt ca 3000 kr måste in.

Bloggens reklamintäkter har fortsatt att gå extremt bra jämfört en normal månad. Däremot har vittjandes av soprum och närområdet på burkar gått sämre än väntat. Hade hoppats på att kunna dra in 50 kr i veckan här med väldigt enkla medel, men har inte ens blivit hälften. Och har fortfarande en mental spärr mot att samla burkar i papperskorgar så folk ser det på dagtid. Men oavsett bra eller dålig utdelning på burkarna så hade det inte räckt hela vägen. Kommer behöva dra in 1000 kr på något alternativt sätt under kommande två veckor. Ev sälja något från källarförrådet, men har inte så mycket där heller.

19 comments:

 1. Anonymous10:03 AM

  Gör Gunthers gång på gång variant i spelbolag?

  ReplyDelete
 2. Anonymous11:41 AM

  kan du spela något instrument? ;)

  ReplyDelete
 3. Anonymous11:59 AM

  Donera sperma - ger väl en femhundring per gång?

  ReplyDelete
 4. Anonymous12:14 PM

  Hej du frågade vid något tidigare inlägg ang extra arbeten,, ett förslag du bor ju i bostadsrätt att sitta i styrelsen där ger en slant extra i arvoden samt ett ekonomiskt inflytande på föreningens ekonomi

  ReplyDelete
 5. Anonymous5:09 PM

  Hur är sambons sparade? Är hon med dig, eller har ni olika hyllor i kylen och separata tandkrämstuber? Tillåter du henne att använda toalettpapper?

  ReplyDelete
 6. Kör min guide i riskfria oddsspel så är problemet löst: http://hurjagblirrik.blogspot.se/2012/02/guiden-for-att-vinna-minst-12-000-kr.html?m=1

  Det räcker för många månader framöver.

  ReplyDelete
 7. Anonymous5:59 PM

  Ge blod, få en trisslott och hoppas att du vinner. Fast vet inte om man alltid får något när man ger blod, kanske hade tur?

  ReplyDelete
 8. Som någon tidigare nämnde så kör lite oddsspel, Günther har nämnt det i ett avsnitt av Sparpodden

  ReplyDelete
 9. Anonymous6:10 PM

  Kollade upp det nu. Oftast får man en gåva när man ger blod. Undra bara vad för olika gåvor det kan vara. Man bjuds också på smörgås och dryck efteråt förresten. Blodgivningen tar max 10 min.

  ReplyDelete
 10. Lycka till med ditt nya galna projekt att spara 100% av din lön. Kan inte låt a bli att fascineras av ditt sätt att leva ditt liv och spara in på allt.

  Själv har jag valt en annan väg, jag unnar mig gärna en bra flaska vin till helgen, ett restaurang besök eller att gå och se en fotbollsmatch. Dvs allt det du avstår för att kunna spara mer pengar.

  Därmed inte sagt att jag slänger pengar runt mig, jag sparar i snitt minst 10% av min inkomst och tänker alltid igenom min konsumtion. Ångrar i princip aldrig de val jag gjort.

  Du verkar ju dock också vara nöjd med de val du gör, även om det gjorde lite ont i hjärtat när du valde att inte gå och se fotbollsmatchen för nån vecka sen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous9:53 PM

   Bra talat... Samma sak med att han så gärna vill köra Vasaloppet. Gud vad han kommer att ångra det när han sitter på hemmet, med 10 millar på fickan för gammal för att sätta sprätt på dom även om han velat.

   Delete
 11. Det är intressant hur olika vi alla är Breitenfelt.

  Själv har jag inget speciellt mål om att spara mycket pengar, men det blir ändå över en massa varje månad.

  Vin eller alkohol smakar inte speciellt gott och jag har aldrig märkt av att det ska vara skönt att vara full så jag ser ingen poäng i att dricka vin även om det hade varit gratis.

  Att gå ut på restaurang är inte heller något för mig, man får oftast sitta och vänta på maten omotiverat länge och när man väl får den för lite för att man ska bli ordentligt mätt och känna sig nöjd. Så känns onödigt på att slösa bort en massa tid och betala dyrt för att äta när man ändå inte blir mätt.

  Jag föredrar hellre att vara hemma och umgås med familjen, ha kul framför datorn eller fara ut i skogen och springa. Kostar inga pengar och är för mig mycket roligare än de "nöjen" som många andra tycker att man måste unna sig för att livet ska vara värt att leva.

  ReplyDelete
 12. Har redan gjort gång på gång. Innan Günther själv faktiskt. Möjligt att det går igen efter ett par år eller kommit nya spelbolag med bonus. Värt att kolla upp.

  Många bra tips men kan inte spela instrument, vill inte lämna sperma och superdålig ersättning till styrelsen i vår förening. Så dessa går bort. Lämna blod är för dålig ersättning.

  Så jaga bonus hos spelbolagen känns närmast till hands.

  ReplyDelete
 13. Det dyker upp nya spelbolag hela tiden! Och erbjudande dimper hela tiden ner i mailboxen när det är CL slutspel m.m.

  ReplyDelete
 14. Anonymous11:14 AM

  -Leta upp en pet-flaska
  -bind ett snöre kring korken
  -när du fått din pant registrerad i pantmaskinen använder du snöret till att dra tillbaka flaskan.
  -gör detta ett par timmar per dag.
  -Grattis inom kort tid har du uppnått ditt mål på 10msek!

  ReplyDelete
 15. Anonymous4:05 PM

  Jag borde inte att nämnt Ryssland... så fort man pratar om Ryssland så rasar det.

  ReplyDelete
 16. Ja fy fan för Ryssland. Igår var man ett geni som kunde luta sig tillbaka och njuta av 5% upp i veckan. Nu känner man sig som en idiot igen...

  ReplyDelete
 17. Något för miljonären? http://www.ica.se/halsa/artiklar/ica-halsorabatt/
  ICAs hälsoapp!
  Motionera och få upp till 25% rabatt på varor hos Ica! Säkerligen ett PR-trick men det verkar som en kul grej:)

  ReplyDelete
 18. Anonymous8:20 PM

  Vi hyr ut vår lägenhet på Airbnb på helgerna och åker hem till föräldrarna. Nu vet jag ju inte var du bor, vi bor i annan huvudstad i Europa. Tjänar mellan 800-1000 kr per natt...

  ReplyDelete