Monday, April 20, 2015

Bloggen går bra

Jag har som ni kanske märkt lagt ner lite mer tid på bloggen senaste månaderna med tätare inlägg och det känns för tillfället väldigt kul att blogga. Jättebra besökssiffror, intäkter och kommentarer gör att det blir roligare för mig och det blir en positiv spiral.

Nu är ju frågan hur vi gemensamt kan ta nästa steg och öka antalet besökare från dagens nivå? Vad vill ni ha mer av och hur kan jag nå fler läsare? Då jag valt att vara anonym får jag tacka nej till väldigt många marknadsföringstillfällen via media.

Ni följer väl mig på Twitter? @miljonarinnan30

26 comments:

 1. Jag länkar till din blogg, du kanske kan länka till min också?

  http://hurjagblirrik.blogspot.se/

  ReplyDelete
 2. Anonymous6:20 PM

  Jag läser gärna mer om din syn på samhället och dess "utveckling".

  Typ vad du tänker och känner när du råkar befinna dig i ett köpcentrum, på en bensinmack, i mataffären, på ett hotell etc.

  Det finns redan så mycket matnyttigt om att leva billigt och hur man kan spara mycket pengar. Men alldeles för lite samhällskritik. Du har gjort det några få gånger i bloggens liv men jag vill ha mer.

  Själv går jag varje dag runt och äcklas över mitt eget och andras beteende när det gäller konsumtion och liknande.

  Lite liknande som Mr Money Mustache gör fast den svenska versionen :-)

  /J

  ReplyDelete
 3. Anonymous6:33 PM

  Och justeja!

  Jag vill höra mer om dina drömmar efter att ditt stora mål är uppnått. Vad vill du göra när du inte behöver jobba mer? Kommer du ändå fortsätta jobba? På samma jobb eller något annat? Kommer du flytta någon annanstans?

  Hur ser du ditt liv efter målet helt enkelt?

  /J

  ReplyDelete
 4. Anonymous7:13 PM

  Tycker du ska göra det som någon föreslog förut att ha ett gästblogg inlägg ifrån din sambo och få höra hennes synvinkel på hur ert liv är

  ReplyDelete
 5. Anonymous7:57 PM

  Jag vet att andra läsare varit inne på det tidigare...
  Det hade varit skoj med en liten historisk portföljsammanfattning. Dvs kort när du började spara ordentligt, hur mycket du sparade per månad då osv. Men också en sammanfattning i stora drag hur värdet på ditt sparande har förändrats ifrån dess att du började fram tills idag. Jag menar tex när var den nettoförmögenhet tex 100 000, 500 000, 1 000 000, 2 000 000, 3 000 000 fram till idag på ca 4,5´´. När passerade du de olika delmålen enligt ovan?? Hade också varit intressant att få veta historiken på dina olika positioner mot marknaden, dvs när var du all in, när klev du av, när gick du in i Ryssland osv osv. Dvs får veta dina "stora positioner" som varit antingen positivt eller negativt för din resa fram till där du är idag.
  Tack för en grym blogg!!

  ReplyDelete
 6. Anonymous7:59 PM

  Gör en podcast med en annan bloggare? Bara en engångsgrej kanske.. Eller om du spelar in ett avsnitt med dig själv när du pratar och låter läsare skicka in frågor!

  ReplyDelete
 7. Anonymous8:09 PM

  Jag skulle också vilja ha ett inlägg från din sambo om hur hon ser på din lite "extrema" livsstil.

  ReplyDelete
 8. Anonymous9:26 PM

  Eftersom jag har samma mål som dig vore det väldigt intressant att få ett sammandrag på hela din resa fram till idag. När började resan, hur mycket pengar hade du då, hur mycket har du sparat varje månad och varje år från när resan började? Hur gammal var du när du började spara, när nådde du första miljonen, när nådde du andra miljonen osv. Hur har lönen sett ut för dig i relationen till ditt sparande. Hur har din avkastning sett ut år från år och hur har ditt investerande förändrats, t.ex. gått från indexfonder till aktier eller tvärtom.

  En mer detaljrik sammandrag från din resa från start till där du befinner dig nu vore intressant!

  ReplyDelete
 9. Anonymous9:31 PM

  Lite hur dina dagar ser ut vad du ätit sparat in på, kostnaden för just den dagen. Matkostnad för dagen mm om du unnat dig ev en chokladbit.

  ReplyDelete
 10. Tack för tips och förslag. Ska ge er inläggen ni önskar!

  ReplyDelete
 11. Anonymous8:50 AM

  En ljus bakgrund skulle gör mig lycklig

  ReplyDelete
 12. Anonymous12:00 PM

  Jag gillar den mörka bakgrunden.

  ReplyDelete
 13. Anonymous12:09 PM

  Jag håller med J. Mer samhällskritik.
  Stick ut hakan och var lite uppkäftig. Då kommer det garanterat bli reaktioner.

  Exempel på inlägg:

  Vad du tycker om skattehöjningen på ISK/KF? Om de vill införa ett golv på dessa så borde de väl också införa ett tak, eller?

  Vad du tycker om tvångsamortering och avskaffande av ränteavdrag?

  Vad du tycker om bostadsbidrag och barnbidrag?
  Bostadsbidrag: Är det rätt att du som bor där du har råd ska via skatten betala andras bostäder som de inte har råd med?

  Barnbidrag: Varför ska du som barnlös finansiera andras barn?

  /Patrik

  ReplyDelete
 14. Anonymous3:07 PM

  Tjena,

  Är ny till din blogg så du kanske har gått igenom detta men kan du inte göra ett inlägg om oss som letar ingång på börsen i dagens läge? OMX30 står ju som bekant väldigt högt, räntan är låg, bäddat för bubbla, eller?

  Har en aktie som jag tror hårt på, men i övrigt bara lite kontanter som sitter och samlar damm i mitt ISK. Vad tycker du att man ska göra med kontanterna i dagsläget? Vänta ut börsen eller hoppa på någon fond?

  ReplyDelete
 15. Janine4:34 PM

  Tycker att det är mycket humör och roligt när du riktigt snåla till. Glöm inte att krydda din blogg med sånt./Janine

  ReplyDelete
 16. Anonymous4:58 PM

  Kul att du har kommit igång ordentligt med bloggen igen! Det vore roligt att du någon gång ibland stack mellan med tips på matförslag som både är billigt och nyttigt. Perfekt när du inte har nåt annat att skriva om. Kämpar lite mot fantasin själv just på den punkten.

  ReplyDelete
 17. Anonymous7:26 PM

  Som anonym skrev 4:58 så skulle ett inlägg där du skriver om en del recept vara intressant. Tidigare har du skrivit"kött, potatis, grönsaker" och proteinmängd för respektive ingrediens. Kan du inte skriva lite utförligare "recept"?

  ReplyDelete
 18. Anonymous8:07 PM

  Hade varit intressant att veta hur du ser på det här med kläder. Har du samma år in och år ut?

  ReplyDelete
 19. Vad gör du med dina 1,7 miljoner som ligger på sparkonto?
  Ränta?
  Investera i något annat?
  Som jag ser det har du 3 investeringar just nu:
  1. Ryssland
  2. Lägenheten
  3. Sparkonto

  Det känns som att det tredje alternativet, samtidigt som du gör månadsvisa köp i Ryssland, kan investeras på annat vis.
  Optimera avkastning.

  Tankar?
  Tack för en inspirerande blogg!
  Ikaros

  ReplyDelete
 20. Anonymous9:09 PM

  Vad tjänar du på bloggen? Det vore intressant att veta.

  ReplyDelete
 21. Anonymous9:46 PM

  Skulle vara intressant att höra hur du ser på andra investerings alternativ än börsen. Te x fastighets marknaden. Kan det tex vara smart att äga en fjällstuga som över tid ökar i värde samtidigt som du har intäkter från uthyrning?

  ReplyDelete
 22. Anonymous9:57 PM

  Undrar om resor lockar dig? Varför/varför inte?

  ReplyDelete
 23. Anonymous8:06 AM

  > Vad tjänar du på bloggen? Det vore intressant att veta.

  Det vore även intressant att veta om du skattar/deklarerar på pengarna du drar in från bloggen?

  Jag har fått känslan att hobbybloggare sällan tar med de inkomsterna i sina deklarationer.

  ReplyDelete
 24. Det som gjorde bloggen stor från början är troligen den fullkomligt galna snålheten samt besattheten att ni målet. Jag satt som klistrad längs vägen mot miljonen. Alltså mer rota efter burkar i soprummet och bajsa i tvättstugan för att spara toalettpapper, älskar det :)

  ReplyDelete
 25. Mer samhällskritik, som J skriver och de stora frågorna om hur alla bara följer strömmen utan att tänka.

  ReplyDelete
 26. Jag är lite intresserad av att veta hur du ser på framtiden. För tillfället lever du lever väldigt sparsamt och unnar dig inte mycket (jag pratar inte om meningslös konsumtion som kläder, hämtmat, öl och elektronik utan menar resor, upplevelser och minnen för livet.

  När du nått ditt mål, har 10 miljoner på kontot och kan "dra dig tillbaka", vad tänker du göra då? Kommer du att öka din "konsumtion" till att faktiskt göra saker (tävlingar, resor) eller kommer "sparsamheten" att gälla livet ut?

  Att hålla igen utgifterna är det inget fel på, men svara på denna: Hur "försenad" blir ditt mål av att ställa upp i Vasan, som du ett par gånger nämnt att du gärna gör, men känner att det är för dyrt?

  ReplyDelete