Saturday, August 04, 2007

Hur lyfta bloggen?

Ligger stadigt på 500-600 besök per dag på bloggen nu sen flera månader tillbaka, visserligen betydligt mer än jag trodde på i höstas när jag började skriva. Men jag känner att bloggen står inför ett vägval. Nöja sig med denna nivå vad gäller besök, kvalite och inkomster från reklamen. Eller lyfta en nivå.

Vad vill ni läsa mer om och hur ska jag få upp antalet besökare till 1000 per dag i snitt?

Jag är fullt medveten om att det ibland går flera dagar mellan inläggen och att jag skulle kunna lägga ner betydligt mer tid på den. Frågan är om det bara är fler inlägg och är lösningen eller om det finns andra genidrag?

23 comments:

 1. Anonymous1:13 AM

  Jag har sagt det tidigare och jag säger en gång till, du ska dra till dig besökare som investerar och drömmer om en rikare liv i framtiden.

  Detta gör du genom att skriva vad du tycker om börsen, kommentera en börs dag, gissa hur det blir nästa vecka, nästa månad, är vi på väg ner, nya marknader, är Afrika något att ha, ska man gå ur Kina snart, bra börs sidor, nya spännande fonder, intressanta sparmetoder, göra diagram som visar när du kan bli miljonär - bra för rekreation för andra, diskutera BULL & BEAR, ska man ha hedgefonder, warren buffett, böcker, inspirations källor, osv...

  Just nu har du för mycket snack om hur du klarar av en månad billigt. Detta drar till sig tillfälliga besökare eftersom det är väldigt få som vill veta hur man överlever på några hundra spänn i månaden. Du ska dra till dig besökare som investerar. Investerare är långsiktiga = långsiktiga besökare.

  Jag vet att du är ingen börsproffs men du behöver inte vara det, lägg upp bara ämnet här så kommer andra att svara och diskutera, och folk ska komma tillbaka för mer. Det ska inte vara som en forum diskussion, du ska själv ge lite info och dina åsikter om dessa ämnen som jag nämnde ovan.

  Jag driver webbsidor sedan 8 år tillbaka. Om du vill öka antalet besökare så måste du ge besökarna vad dom vill ha, jag besöker din blog en längre tid nu men blir besviken många gånger då du skriver ENDAST om spar på maten.

  Vist är det roligt att höra om bönor direkt ur burken som sist du nämnde, så jag föreslår att du skriver bra huvud inlägg och sedan bara tillägger din matvanor och sånt för lite skojs skull.

  ReplyDelete
 2. ändra bakgrundsfärg och uppdatera oftare kan nog också hjälpa

  ReplyDelete
 3. Anonymous1:41 AM

  Jag vet egnt inte vad du skulle kunna skriva om... jag har läst ett tag nu och fortsätter komma tillbaka oavsett om det senaste inlägget handlade om bönor eller om hur mycket pengar du har för tillfället eller om jordgubbsplockning åt svärföräldrar...

  Hur mycket får du för bloggen numera? förut var det dryg $2 per dag men jag vet inte om det var för 500-600 besökare per dag...

  Och på tal om ingenting så undrade min flickvän om du inte skulle spara mer pengar på att inte ha någon internetuppkoppling hemma.. gå till biblioteket och använd datorn där osv... har du sett över din mobiltelefoni/hemtelefoni?

  ReplyDelete
 4. Göran: Intressant synpunkt. De flesta kommentarer jag fått tidigare har varit tvärt om att det är värdelöst att läsa om börsen här det kan man göra på så många andra ställen.

  Christoffer: Vad är det för fel på färgen, hur skulle jag kunna ändra.

  Olle: För ett halvår sen tjänade jag i snitt runt $5 per dag, för någon månad sen runt $2 per dag och nu i snitt runt $3 per dag. Allt med ungefär samma antal besökare.

  Mitt jobb betalar både bredband och mobil.

  ReplyDelete
 5. Anonymous9:40 AM

  Jag läser gärna tips oom hur man ska investera och få pengarna till att växa ännu mer men jag blir mer fascinerad utav läsa inlägg om din vardag, hur du tänker, hur man på bästa sätt kan hålla åt lite extra o.s.v. Allt det får mig iaf att få en tankeställare.
  Jag röstar nog också åt annan bakgrundsfärg, vit skulle passa bättre. Enkelt.
  Jag är också nyfiken på din flickvän, är hon likadan, hur tänker hon, hon kanske skulle få gästblogga en dag...

  ReplyDelete
 6. Anonymous9:43 AM

  Vad jag menar med din flickvän är att hur upplever hon hur det är att leva med någon som är så fokuserad som du är...

  ReplyDelete
 7. Anonymous9:50 AM

  Håller med om att det vore kul med gäst blogg av tjejen någon gång.

  Vad händer när hon läst klart större hus flytt från stan?

  Kommer hon försörja dig då eller kommer hon finna sig i snålperioderna.
  Det skulle vara kul om du satsade på lite stabila aktier och skrev om dem
  Annars tycker jag det är kul när du berättar om bönor direkt ut burken

  ReplyDelete
 8. Du har ju aldrig några bilder på bloggen. Om du publicerade en eller två bilder till varje inlägg skulle du nog få lite fler läsare.

  ReplyDelete
 9. Fler inlägg och gästblogg av tjejen, röstar jag på!

  Och så kanske bilder ibland. Typ "dagens måltid kanske". Och diagram över inkomster och avkastning. Älskar diagram.

  ReplyDelete
 10. Hehe, inte "dagens måltid kanske" utan "dagens måltid" menade jag att du skulle fota. Typ en bild på maten och vad den kostat.

  ReplyDelete
 11. Anonymous2:40 PM

  Läser du problogger.net? Om inte är det hög tid där har du massor att hämta!

  * Att skriva oftare brukar generellt betyda mer trafik.

  * Du borde länka till bloggar.se via kategoritaggar i dina inlägg, då får du länkar tillbaka från respektive kategori (se exempelvis hur BetaAlfa gör). Det brukar faktiskt komma avsevärda mängder besök den vägen, iaf för mig.

  * Pingar du bloggtjänster som Twingly, technorati, nyligen.se mf? Går att göra manuellt via deras siter efter varje inlägg om inte din bloggplatform Blogger stödjer det.

  * Har du koll på dina RSS-prenumeranter och som läser bloggen på det sättet?

  * En ljusare bakgrund är nog ingen dum idé som någon skrev ovan...

  Hälsningar
  Björn

  ReplyDelete
 12. Anonymous3:18 PM

  Jag tycker inte som tidigare talare, tvärtom. Jag är i princip ointresserad av hur dina fonder går. Vem som helst kan sitta och spå börsen och analysera den i efterhand. Det är inte detta som gör din blog unik. Däremot tror jag att jag och många fler fascineras av de mer extrema åtgärderna från din sida. Billigt leverne, tips på småinkomster och text runtomkring detta. /aptango

  ReplyDelete
 13. Gästinlägg från min flickvän kommer inom 1 vecka. Bra tips!

  Ska också försöka ta lite bilder från min vardag.

  ReplyDelete
 14. Anonymous4:45 PM

  1. Registrera .com domain, kan göras anonymt idag.
  2. Skaffa en riktig blog script, som ger dig fullständig kontroll över sidan.
  3. Välj en bakgrundsfärg noggrant, glöm vit och svart, bakgrunds färgen ska vara som ett varumärke, unik för din blog.
  4. Rita på ett papper sidans struktur (viktigast) var ska inläggen vara, höger, mitten eller vänster, var ska du placera annonser, var ska arkivet vara, var ska länkbyten vara. Kanske en rolig toppbild?
  5. Lägg upp en bild tillsammans med dina inlägg så ofta du kan/orkar.
  6. Placera annonskoden så att den automatiskt visas under varje inlägg.
  7. Skriv minst ett inlägg varje dag.
  8. Byt länkar med cirka 10 andra blog, din blog är bäst så var inte rädd för att sända iväg din trafik.
  9. Skaffa en "tipsa en kompis" script. Ett måste för dig, du är ju typen man vill tipsa om.
  10. Introducera "dagens fråga" eller veckans fråga, omröstning.
  11. Sökmotor optimera sidan, koncentrera på några ord: "spara, bli rik och investera" Blog titel: "Spara och investera för att bli rik" topbild ska ha ALT tagg samma som titel, efter toppbilden skriv stor rubrik samma som titel. Be dom som länkar till dig länka med dina nyckel ord google äter upp sånt permanent.

  Följer du dessa råd så kan du tredubbla antalet besökare snart, och fyrdubbla annonsintäkter. Jag vet jag jobbar med sånt varje dag.

  "Content is the king" Skriv intressanta inlägg!

  ReplyDelete
 15. Anonymous7:23 PM

  jag tror ju att mer inlägg om vardagslivet drar mer förstagångsbesökare som stannar ...

  ReplyDelete
 16. Anonymous8:09 PM

  Flickvännen skall naturligtvis ha betalt för de inlägg hon skriver.:)

  ReplyDelete
 17. Anonymous10:29 PM

  Kanske får betalt i fondandelar? ;=) Eller en extra måltid bönor ;;=)

  ReplyDelete
 18. Anonymous11:03 PM

  Svår fråga, då jag redan gillar din blogg och besöker den så gott som dagligen. Det som är mest fascinerade är amatörpsykologiska tankar kring vilka problem som uppstår med ditt leverne. Tex. hur du resonerar när du står inför ett köp, hur andra uppfattar situationerna osv.

  Att börja kommentera börser, som Göran tipsade om, råder jag dig inte till. Blir lätt tjatigt med ett konstaterande "det går nog upp imorgon" osv. Djuplodande analyser kan jag inte få nog av, kring specifika bolag och börsen som helhet, men jag tror inte du är mannen att kommentera detta. Du kan helt enkelt för lite för att det skulle vara intressant.

  Ser fram emot din tjejs inlägg, kanske blir intressant.

  ReplyDelete
 19. Anonymous2:29 AM

  haha. bilder på mat. bra grejer.
  görans tips känns mest solitt. bilder över andra saker känns också som ett bra tips.

  /David

  ReplyDelete
 20. Enkelt sammanfattat:

  Gör din blogg ännu mer personlig!

  ReplyDelete
 21. Anonymous6:34 PM

  Som några ovan nämnde så är det ditt leverne som är intressant, vad du går igenom för att spara dina pengar och uppnå ditt mål. Ditt fokus, din självbehärskning. Jag har inget intresse att läsa om börsen och eventuella spekulationer utan möjligen varför du väljer att satsa på de fonder du köper. It-mannen hade många grymt användbara tips, lyssna på honom.

  ReplyDelete
 22. Anonymous2:46 PM

  försöka få publicitet nånstans, har för mig att du avböjde nån intervju för ett tag sen, avböj inte nästa gång!

  ReplyDelete
 23. Anonymous8:10 PM

  anpassa din blog (utseendemässigt) så att man kan läsa den från jobbet, det är ett mycket viktigt tips

  ReplyDelete