Wednesday, August 22, 2007

Mekonomen "bara" i 121

Är nu en vecka sen jag köpte mekonomenaktierna för 115 kr, hoppades kunna sälja dom för 125 senast idag, men det verkar ta någon dag till innan de når den kursen. Drygt 5% uppgång på en vecka är visserligen inte fy skam det heller.

8 comments:

 1. Anonymous2:44 PM

  Hade du fått något tips, eller jur kommer det sig att du helt plötligt gick och köpte Mekonomen aktier?

  ReplyDelete
 2. Albin: Jag trodde, efter lite snack med en kompis som följt bolaget noga månad för månad i flera år, på en bra rapport och högre riktkurser från några analytiker.

  ReplyDelete
 3. Hej Miljonären, har läst din blog ett tag men inte kommenterat ännu. Jag har en fråga till dig men vem som helst får svara så klart.

  Har ett tag planerat att investera en del pengar i aktiefonder men börsraset grusade ju mina planer lite för stunden. Tror du att det är säkert att köpa nu eller ska jag vänta lite till innan jag köper? Jag hade tänkt köpa i Avanza Zero, XACT Bull och någon bra asienfond för att sprida riskerna lite. Har du några bra fonder som du rekommenderar?

  Tacksam för svar!

  ReplyDelete
 4. Anonymous8:38 PM

  eric:

  Om du är relativt långsiktig så är väl en kraftig nergång ett perfekt köptillfälle.

  ReplyDelete
 5. Äh, det var väl jättebra gissat ändå! Varför vill du sälja just på 125? Tror du inte den kommer gå högre?

  ReplyDelete
 6. Jo, fast jag tänkte att jag skulle köpa när det var som lägst men nu är det väl på väg upp igen så får väl skynda mig nu.

  ReplyDelete
 7. Finanskvinnan: Jag är absolut nöjd med uppgången på 6 kr på en vecka. Tanken med att köpa dagen innan rapporten var ju kortsiktig spekulation efter ett tips. Mitt långsiktiga sparande sköter jag som vanligt via månadssparande i fonderna.

  ReplyDelete
 8. Anonymous10:01 PM

  grabben ett tips. när mekonomen når 125 kr, sälj inte utan sätt in en stop-loss istället. går aktien högre, flytta upp stop-lossen, men sälj inte. ska du hålla på att trada så där så blir det dyrt med courtage etc.

  BUY AND HOLD! AND HOLD... AND HOLD...

  ReplyDelete