Friday, August 17, 2007

Fallet fortsätter

Ras i Asien under natten. Svårt att tänka mig något annat än att Sverige också fortsätter ner en bit till idag. Frågan är om det inte börjar bli läge att gå över till steg 2 i min strategi vid börsnedgång och sluta med månadssparandet i räntefonden för att på så sätt få fler andelar av aktiefonderna. Nästa steg om nedgången fortsätter blir som jag skrivit tidigare att flytta över ca 5.000 i månaden från räntefonden till aktiefonderna, utöver mitt normala fondsparande i aktiefondern på runt 10.000 i månaden.

Ikväll är det kräftskiva med jobbet. Bör bli så gott som gratis, tar kanske med 2 öl eller så att dryga ut den drickan som jobbet står för. 20 spänn för en kräftskiva får vara ok.

5 comments:

 1. Anonymous2:50 PM

  Tycker bara att jag blivit rikare de senaste veckorna, men då har ju alla skrattat åt de placeringar jag gjort _FÖRE_ fallet ;)

  ReplyDelete
 2. Anonymous5:25 PM

  Fattar inte varför du har några pengar i räntefonder överhuvudtaget.
  Hade min spartid varit mindre än typ 5-6 år helt ok. Men med din långa tid är allt annat än 100% aktier i Sverige aktier och fonder riktigt onödigt.

  Jag ligger med allt i aktier och passar på att köpa när det går ner, ju mer det faller ju mer andelar kan man köpa på rea,spelar ingen roll när man är långsiktig

  ReplyDelete
 3. Anonymous2:18 AM

  Det är möjligt att börsen fortsätter upp, men man får ha i bakhuvudet att det som egentligen fick börsen på rally idag var räntan. Inte omöjligt att USA gräver sin egna grav...

  Själv sitter jag i ränteobligationer samt läkemedelsaktier, de är dom som brukar hålla bäst mot ras :)

  ReplyDelete
 4. Anonymous11:38 AM

  Måste bara säga som tips att jag tycker det verkar som att räntefonder oftast inte håller klass med vanliga sparkonton på 4% efter fondavgifter.. Och på ett sparkonto är det absolut ingen risk överhuvudtaget..

  ReplyDelete
 5. Är du rädd att bli "upptäckt" av dina jobbarkompisar? Alla som hade kräftskiva samma dag börjar nog fundera på om du är en av jobbarkompisarna (vem hade med medhavd öl :))

  Jag skulle tycka det var ganska jobbigt om mina jobbarkompisar hittade min blogg. Jag skriver ju ut hur mycket pengar vi har väldigt tydligt och sånt sticker nog i ögonen bland verkstadsarbetare.

  ReplyDelete