Wednesday, August 15, 2007

Dags för chansning igen

Har köpt 200 Mekonomen-aktier för 115 kr styck. Räknar med att sälja dom för 125 kr inom 1 vecka.

Annars inget nytt under solen. Återkommer med månadsrapport, troligtvis i helgen när jag har lite mer tid.

18 comments:

 1. Anonymous10:37 PM

  Du blir mer och mer chansbenägen:) Börjar du tröttna på minusresultaten på fonderna? Köpte själv MSAB igår, tröttnade. Snart rapport, blir spännande.

  ReplyDelete
 2. Anonymous11:31 PM

  Vänta ett år så kanske dem står i 150.

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:15 AM

  Ha ha fortsätter du såhär så blir det nog att sikta på miljonär innan 40. Varför ge sig på att trada när du inte kan något om det?

  ReplyDelete
 4. Anonymous12:26 AM

  Jeppe;

  Varför kommer du bara med nedåtande och förakrfulla kommentarer?

  ReplyDelete
 5. Anonymous2:59 AM

  hur kan man räkna med någonting på en chansning. tänk över hur du ser på din aktion. dina förväntingar motsvarar inte hur du har agerat.

  /David

  ReplyDelete
 6. Anonymous8:34 AM

  Vart har långsiktighetstänkandet och kontinuiteten tagit vägen? Jag håller med den personen som skrev att du kan skjuta upp ditt mål några år om du ska börja veckoköpa aktier. Dumt!

  ReplyDelete
 7. Anonymous8:51 AM

  varför köpte du just Mekonomen?

  ReplyDelete
 8. Anonymous9:20 AM

  Allt är en chansning i dagsläget med aktier på kort sikt. Tror att aktierna kan fungera långsiktigt också, om inte konjunkturen viker.

  Det är bara en liten del av kapitalet som satsats. Tycker det är ett vettigt drag. Det är viktigt att ha roligt och lära sig ngt på resan mot målet.
  Niicke

  ReplyDelete
 9. Anonymous10:16 AM

  Det var en snygg chansning, men får jag fråga varför du helt plötsligt ägnar dig åt rapportspekulation? Det är en rätt extrem höjning av risken.

  Lite tur idag eftersom börsen går ner en del men Mekonomens rapport var helt schysst...

  Själv tog jag hem en del vinster förra veckan för att minska riskerna. Istället för 525k aktier + 101k fonder + 30k likvida medel på depån, så har jag nu 400k aktier + 101k fonder + 143k likvida medel. Tyvärr kan oron vara bestående så jag tar hellre och avvaktar lite (även om jag bara sålde en mindre del, dvs nedgången slår rätt hårt).

  ReplyDelete
 10. Anonymous10:37 AM

  allan said "Varför kommer du bara med nedåtande och förakrfulla kommentarer?"

  Det är nog den enda nedlåtande kommentaren jag har skrivit. Någon annan måste husera under samma namn. Miljonären har upprepade gånger påpekat att han inte vet särskilt mycket om aktiemarknaden. Med den grunden har han istället långsiktigt. Nu verkar speldjävulen ha tagit tag i honom. Visst kan man väl sitta och heja på detta på detta som någon allmän ja-sägare men tro mig, efter många års erfarenhet av börsen kan jag garantera att miljonären bara kommer förlora på detta lotto. Men äsch strunt samma det ger ju lite kurtage och det gynnar ju mig i slutändan.

  ReplyDelete
 11. Anonymous11:21 AM

  Hej Miljonären,
  Jag har läst igenom bloggen lite snabbt, men en central fråga hittar jag inget svar på. V a r f ö r vill du ha en miljon på banken när du fyller 30?

  mvh

  HC

  ReplyDelete
 12. Anonymous6:26 PM

  HC:
  Den frågan har besvarats massor med gånger =)... LÄS FÖRST OCH FRÅGA SEN OSV OSV!"#"!#"!#"!!"##!"

  nämen det handlar inte om enbart miljon innan 30 utan om ekonomisk oberoende vid 40.. första etappen är miljonen vid 30, andra är 5mkr vid 35 och sen typ 10mkr vid 40.. eller nåt sånt

  ReplyDelete
 13. Inte för att jag är någon aktieexpert, jag tycker det låter som en riskabel affär i dessa tider...

  Men det är ju ganska liten del av dina pengar.

  Om det misslyckas kanske du ska se över de aktieaffärer du gjort hittills och fundera över vad det är som gått fel.

  Har du haft några andra aktier än CISL innan?

  ReplyDelete
 14. MEN jag tycker, skulle det ju stå

  ReplyDelete
 15. Håller med finanskvinnan.

  Själv sträcker sig mina monetära problem till om jag ska låsa mina pengar i fasträntesparande eller om jag ska ha rörlig ränta de kommande 5 åren.

  ReplyDelete
 16. Skulle inte säga att jag blir mer chansbenägen. Snarare tvärt om. När jag startade bloggen förra hösten skrev jag att allt som sparades utöver det vanliga månadssparandet skulle investeras med högre risk. Så har jag inte gjort utan stor del av dessa pengar har sparats i vanliga fonderna.

  Tycker Mekonomen verkar vara ett bra bolag som gått ner onödigt mycket den sista tiden. Trodde dessutom på en bra rapport idag vilket jag också tyckte det var.

  5% av mitt kapital i aktier är inte så mycket väl?

  Har tidigare haft aktier i Ericsson och Scandia. Och sen CISL en kortare period i våras.

  ReplyDelete
 17. Anonymous6:04 AM

  Rapporten var bra, men som du vet så är det ofta företagens resultat ganska välkända, vilket återspeglas i kursen. Sättet att tjäna pengar på är att veta mer än vad analytikerna vet, vilket ofta innebär att chansa om man inte har insider-information.

  Sedan är "marknadsrisken" väldigt hög just nu på grund av kreditoron (vilket är på tiden egentligen, risken har varit för låg väldigt länge!). Det innebär att även kvalitetsföretag kan gå dåligt...

  Och även kvalitetsföretag är ibland dåliga investeringar -- kanske redan fullvärderade. Men jag säger inte att Mekonomen är det, de handlas väl till P/E cirka 20 -- kan de fortsätta växa så kan det vara köpvärt, men på en vecka? Ren chansning.

  ReplyDelete
 18. Anonymous2:51 PM

  Jag håller stenhårt på fsecure ;)

  ReplyDelete