Monday, August 20, 2007

Hyffsat uppgång i Baring Hong Kong

Verkar som Baring Hong Kong China Fund gick upp 8,5% idag! Måste vara någon form av rekord för en av mina fonder under en och samma dag.

Jag är dock lite frågande till om det verkligen stämmer...

20 comments:

 1. Anonymous12:03 AM

  Din blogg är lite skrämmande tycker jag. Varför är det så viktigt att bli rik för? Det verkar helt idiotiskt att välja att leva fattigt under sina bästa år för att sen ha pengar...
  Själv är jag tyvärr sjukskriven, har förtidspension i 1 år i taget, förhoppningsvis ska jag börja jobba om några år igen..
  Får 8000 kr av fs-kassan i månaden. Det är inte så jäkla kul, men det går. (Knappt om man vill göra roliga saker och äta gott och ha någorlunda fina kläder, inköpta på HM, men men, man ska inte klaga när det är pengar man bara får utan att göra någonting)
  Men jag har inte valt att ha det så, fattar inte hur man kan välja att gneta så som du gör.
  Ett tips är att du istället blir arbetslös, går på a-kassa och jobbar svart. Säg att du får 12 i a-kassa, och sedan 20 000 svart...
  Ibland är jag smart... Eller, haha.

  Nä, men fan du övergår mitt förstånd.

  ReplyDelete
 2. Anonymous12:19 AM

  Japp, det stämmer att Baring Hong Kong steg massor, den gick upp med 69$ per andel dvs 8.5%. Fantastisk uppgång men trots det har den gått ner 6,2% en månad bakåt. Köpte den i min kapitalförsäkring häromdan men sålde den i PPM i fredags. Inom PPM tar det dock några dagar för ett fondbyte att gå igenom så jag hoppas att det inte hinner gå igenom förräns till morgondagens kurs.

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:44 AM

  Förklaring till varför Hong Kong gick upp: http://www.ft.com/cms/s/0/f724fcee-4f48-11dc-b485-0000779fd2ac.html

  ReplyDelete
 4. Det enda skrämmande här är att man får 8000 kr/månad för att inte göra ett skit.

  ReplyDelete
 5. Anonymous8:03 AM

  Jag har en Chinese Equity-fond, och den steg med 7,8% igår. Ligger dock fortfarande på -6% den senaste månaden.

  ReplyDelete
 6. Anonymous8:16 AM

  Anonymous:

  För att leva på andra så måste jag säga att du har väldigt vass tunga. Det låter nästan som om du inte är nöjd med 8000 kr för att inte göra någonting vilket "fan övergår mitt förstånd".

  ReplyDelete
 7. Anonymous8:46 AM

  Till den första anonyma kommentaren.. Ta tag i dig. Du är ju ett skämt. Du bärjar jidra om att arbeta svart och gå på a-kassa, samtidigt som du kränger ur dig 8,000:- gratis varje månad från staten.

  Vill man komma någonstans här i livet måsta man jobba! Och sedan jobba lite mera.

  Får man fråga vad du är sjukskriven för?

  ReplyDelete
 8. Anonymous9:24 AM

  Det låter som att anonymous i första inlägget är en bidragsfuskare man hört talas mycket om....Med tanke på att personen rekommenderar att jobba svart och går på bidrag själv. Fy fan..

  ReplyDelete
 9. Anonymous8:18 PM

  Min Swedbank Robur Kinafond gick upp 8,46 procent. Sanslösa svängningar.

  ReplyDelete
 10. Anonymous8:42 PM

  Fan.. om man är sjukskriven så som Anonymous verkar vara så kan man väl ändå lära sig programmera eller nåt.. starta ett företag hemifrån som håller på med webdesign eller nåt liknande...

  ReplyDelete
 11. Anonymous10:34 PM

  Ja skrämmande är ordet ang kommentar 1, och då tänker jag i första hand på det sk "tipset" som lämnas. Kanske funkar för hantverkare o liknande yrken att ha a-kassa o jobba svart samtidigt om spärren släpper helt. Blir dock svårare för folk med ansvar i högre befattningar eller yrken där det krävs akademisk utbildning göra så. Några måste ju även betala skatt så att du kan ha din förtidspension eller???
  Niicke

  ReplyDelete
 12. Anonymous12:17 AM

  Förtidspensionären igen.

  Hehe, ja visst är det härligt. Så igentligen så är det då jag som är vinnaren och på god väg att bli miljonär då, hehe. Det måste sticka väldigt mycket i ögonen på någon som med berått mod väljer att gneta för att en dag bli miljonär. Inte bättre att alltid ha pengar då istället för att vara fattig i flera år för att kunna bli rik sen? En miljon är tyvärr inte så mycket idag.

  Såklart jag rekomenderar att jobba svart och lösa bidrag, vad fan ska jag annars säga? Ska jag säga att fan vad bra att du sitter och sliter häcken av dig för skit pengar? Jag tycker som sagt var att du inte är klok som gör en sån sak. Hellre då att du verkligen satsar på något som ger pengar.
  Såklart jag inte är nöjd med att få 8000 kr för att inte göra någonting som du säger (dessutom har jag fan jobbat för att bli sjukskriven, det är sån hets på folk som är sjukskrivna nu så att man fick fan jobba för det ska jag säga. Psykisk ohälsa blev det sen.)
  Mina föräldrar har betalat skatt hela sitt liv, så jag bär frukten av deras möda, säkerligen betydligt mer än vad ni har betalat, så att komma och gnälla om era skattepengar känns bara löjligt.
  Fast det bästa är Nicholas som säger att "Vill man komma någonstans här i livet måsta man jobba! Och sedan jobba lite mera." när det uppenbarligen inte är så, 4000 kr eller vad det nu var skulle han som har bloggen för att bära ut tidningar, själv har man 8000 kr för som sagt var, inte göra ett skit.
  Vad lönar sig då? hmm.....

  Lite självdistans kan ni väll ha?
  Det har jag till mig själv.

  ReplyDelete
 13. Ditt förbannade avskum, fattar du inte att ditt fusk försämrar situationen för dom som verkligen behöver hjälpen. Hoppas du åker dit.

  ReplyDelete
 14. Anonymous11:44 AM

  mackan:

  Vilket fusk då? Jag har en diagnos på en psykisk sjukdom. Jag behöver i allra högstra grad hjälpen.

  ReplyDelete
 15. Anonymous8:15 AM

  Ja nog är du psykiskt sjuk allt.. Hoppas du kan träffa någon psykolog som kan rätta till din hjärna lite.

  Jag bor i thailand.. 8,000:- SEK är en förmogenhet här.

  ReplyDelete
 16. Anonymous8:17 AM

  Glömde att säga att 8000:- SEK är jävligt mycket det med i Sverige.

  ReplyDelete
 17. Anonymous6:03 PM

  Personen som skrivit inlägg 1 är verkligen en riktig jävla idiot. Om du på fullt allvar menar vad du skriver tycker jag du ska bespara samhället din existens och gå o dränka dig omgående. Det är riktigt illa att man i ett samhälle kan tjäna mer på bidragsfusk än vilket jobb som helst.

  ReplyDelete
 18. Anonymous9:14 AM

  Till första postaren...

  din sopa!

  ReplyDelete
 19. Anonymous9:40 PM

  Började med att hålla med inlägg 1 tills han började prata om att gå på a-kassa och jobba svart.

  Tycker även jag att det ligger för mycket fokus på att bli rik idag. Det ska dock tilläggas att jag inte hade tyckt att det vore så roligt att behöva tänka igenom varje inköp för att man går på en minimilön.

  Får man med sin partner ihop ungefär 30 000 i månaden efter skatt klarar man sig gott och kan både skaffa hus och bil.

  Tyvär är det sån hets idag på att man ska ha så mycket prylar och dyra sådana att folk inte nöjer sig med det. Det lånas höger och vänster och dras in pengar med hjälp av alla tänkbara medel.

  På jobbet är det många som börjat tala om att skirva sig på annan ort för bostadsbidrag och milersättning till jobbet, jobba svart och samtidigt gå på a-kassa.

  Detta är helt oacceptabelt och fruktansvärt skrämmande! Jag avskyr dem som tänker så, och ännu värre när dem säger att, jamen så gör ju alla andra. Knappast!

  Hur som helst, jag vill inte klandra dig för att du vill bli rik. Jag önskar dig all lycka, tro det eller ej i dagens själviska samhälle, men jag vill bara att du inte glömmer bort att lycka inte bara mäts i pengar och prylar. Att ditt mål med att med rik handlar om dig själv och inte att du ska imponera på dina vänner. Om du inte accepteras av dina vänner för att du inte har "alla dem där prylarna" så är dem inga riktiga vänner.

  Lycka till!

  ReplyDelete
 20. Anonymous: För att leva på andra så måste jag säga att du har väldigt vass tunga. Det låter nästan som om du inte är nöjd med 8000 kr för att inte göra någonting vilket "fan övergår mitt förstånd".

  ReplyDelete