Sunday, August 05, 2007

Smörat för chefen

Har ju redan jobbat en vecka efter semestern men imorgon börjar allvaret på riktigt när de flesta på jobbet är tillbaka igen. Har ägnat söndagen åt att skicka lite mail till chefen. Dels i syfte att rapportera och att visa att jag jobbade stenhårt förra veckan och styrde upp massa lösa trådar som folk lämnat innan de drog iväg i början på sommaren. Men också med förslag på projekt och framtida åtgärder. Planen är som jag skrivit tidigare att ligga på runt dubbla den avtalsmässiga löneökningen de närmaste åren. Även här blir ränta på ränta väldigt bra ökning på sikt.

När det gäller börsen har jag inte någon riktigt positiv magkänsla. Är ju egentligen långt ifrån kapabel att göra några bedömningar men på något sätt känns det som vi kan ha levt över våra tillgångar de senaste åren. Både vad gäller pengar och naturresurser.

4 comments:

 1. Anonymous7:27 AM

  Pengar? Ja (se förra inlägget), det har tryckts lite för mycket pengar de senaste tio åren.

  Men naturresurser? Vilka mer specifikt tänker du på? Olja tex finns det hyfsat om, och priset kommer att stiga rejält när tillgången sjunker = andra energikällor växer i betydelse.

  ReplyDelete
 2. Min tanke var just att ekonomin kanske inte mår bra av om oljan kostar 150 dollar per fat pga att den börjar ta slut och spannmålet blir tre gånger dyrare för att Asiaterna börjar äta amimaliska produkter som kräver flera kg mat för att växa till sig motsvarande ett kg kött.

  Givetvis inget kortsiktigt problem som har med börsnedgången i fredags att göra. Men frågan är om vi (jordens befolkning) kan leva som vi gör nu i all framtid.

  ReplyDelete
 3. Anonymous2:35 PM

  Inga bekymmer. Ekonomin anpassar sig, både vad gäller energi och mat. Oljan har snarare varit "för billig" väldigt länge. Energi i allmänhet kostar inte mycket, hur hög är din elräkning t.ex.?

  Ett högre oljepris kommer att stimulera till snabbare omställning av ekonomin (Sverige är redan hyfsat långt framme). Och maten är fortfarande väldigt billig, till och med om priset dubblas eller tredubblas. Samma sak här, högre pris kommer att se till att bättre grödor utvecklas (även om vissa vill stoppa t.ex. GMO, trots att utveckling av nya grödor kanske är det som räddat flest människoliv...).

  ReplyDelete
 4. Anonymous3:37 PM

  Du vet väl att ingen gillar en rövslickare.. :)

  ReplyDelete