Sunday, August 12, 2007

Sugen på poker

Vaknade i morse med ett stort sug att spela lite nätpoker. Har inte spelat på säkert 1,5 år.

Är ganska duktig på sannolikhetslära och logiskt tänkande så jag tror jag skulle ha bra förutsättningar att bli en hyffsat pokerspelare. I alla fall på nätet då jag inte tror jag är någon större talang på att läsa av folk. Spelar man mot andra spelare med begränsade insatser bör man komma långt bara genom att spela rent matematiskt.

Har spelat en del tidigare men inte jättemycket. Skulle tro att jag ligger någon 100-lapp plus, mycket tack vare att jag vann ett par tusen i en turnering en gång. Frågan är om det är en vettig sysselsättning rent ekonomiskt med tanke på hur mycket tid man måste lägga ner på att plugga pokerteori, träna upp sina färdigheter och sen spela diciplinerat timme efter timme. Det räcker ju inte att vara lite bättre än motståndarna eftersom spelbolagen också ska ha sin del av kakan. Jag har känslan att man därför måste vara ganska mycket bättre än genomsnittspelaren för att långsiktigt gå med vinst.

Det som talar emot att lägga ner energi på pokern är att jag tycker spel och dobbel är väldigt spännande och kul. Risken är därför stor att jag skulle se det för mycket som nöje, avkoppling och spänning och för lite som hårt jobb för att tjäna pengar.

17 comments:

 1. Anonymous7:39 PM

  Som i allt! Är du extremt målinriktad och går in för att tjäna pengar, "spelar rätt" helatiden så kan du tjäna stora summor. Gör du inte det så slutar det nästan alltid på samma sätt, nämligen att du förlorar pengar.
  Har spelat nätpoker nu i 1.5 år och ligger ca 160k plus.

  Glöm inte att det krävs många förlorare för att föda en vinnare...

  ReplyDelete
 2. Jag bestämde mig för att prova på poker i december 2005. Då började jag i rätt ände och köpte en bok innan jag började spela. Jag lärde mig om odds osv och skrev fusklappar för att lätt se hur jag skulle agera i olika situationer.

  Det gick faktiskt ganska bra. Jag började med $50 som jag fick "gratis" från nån site (jag satte alltså aldrig in några egna pengar) och slutade på ca $900 tre månader senare. Sedan tröttnade jag lite, tog en paus och började aldrig spela igen.

  Det var väldigt tidskrävande och även om det var roligt för det mesta så kände jag mig ändå lite nervös eftersom man ju faktiskt kan förlora också, ibland ganska mycket i långa perioder innan det vänder upp igen. Men det är så det är och det gäller att hålla sig strikt till sitt system.

  ReplyDelete
 3. Anonymous8:24 PM

  hej! följer din blogg med intresse..bara undrar om din flickväns gästinlägg kommer idag.. väntar på det

  ReplyDelete
 4. Själv har jag ett konto på ett spelbolag. Ingen expert men men hjälp av andras tips har jag på en vecka ökat från 1000 kr till 1150. Men som sagt, det går upp och ner...

  ReplyDelete
 5. Anonymous10:11 PM

  Väntar även jag på din flickväns inlägg, verkar dock som att det kommer först nästa vecka då veckan snart är slut :/

  ReplyDelete
 6. Jag håller alltid vad jag lovar och nu sa jag ju att det skulle komma den här veckan. Gästinlägget har just publicerats.

  ReplyDelete
 7. Vet inte om det är värt det fakitkst... hehe jo det är det väl eftersom jag håller på med det men tanken var att pokern skuulle generera mer än vad det har gjort. Dock har jag en fin systemkamera och en resa till Canarieöarna i bagaget och fortfarande pengar att spela för på kontot så det är väl värt det. Det är jobbigt när det går dåligt under längre tid som en månad som det gjort för mig nu. Hoppas det vänder snart.

  ReplyDelete
 8. Anonymous8:42 AM

  Håll dig borta från pokern. Det finns bara en vinnare i längden i spel och det är banken. Men om du har mycket tid så satsa på fixed limit och kör flera bord då kan det gå bra om du är en tajt spelare och kan verkligen odds. Men att köra No Limit idag handlar så mycket om tur om du inte har kapital och tid då vinner du i längden.

  ReplyDelete
 9. Anonymous10:28 AM

  Sitter och funderar hur stor del som beror på skicklighet och hur stor del som beror på turen för att bli framgångsrik inom pokern. Är det ok att jämföra det med att spela på hästar? De som är ruggigt insatta i trav hävdar ju att det inte handlar om tur etc och lägger ner mkt tid på analyser....
  Själv håller jag med ovanstående inlägg att det inte borde gå att slå banken i längden.
  Niicke

  ReplyDelete
 10. Har själv spelat i flera år på många olika sajter, jag gjorde precis som du tänkt att göra. Köpte några olika böcker o läste teori varvat med spel på låg nivå. Det som krävs är disciplin och tålamod har du inte det så rekommenderar jag dig inte att börja. Många vill ha snabba cash direkt och går upp i nivå alldeles för fort, själv är jag nog för mycket tvärtom. Alltså lite feg och inte vill förlora, men det har gått bra. Har spelat fixed limit på låg och mellan nivå i flera år nu med gott resultat. Men ska nu försöka bli lite "våghalsigare" o sätta upp tuffare regler för mig själv och ta mig upp i nivå. För mig är det även en skön avkoppling från allt annat, eftersom jag spelar minst 5bord samtidigt så kan jag inte tänka på nåt annat :)

  Hör gärna av dig om du undrar över nåt eller bara vill diskutera mer poker ;)

  ReplyDelete
 11. Anonymous9:24 PM

  Hej!

  Jag livnär mig på att spela poker. Har gjort det sedan Mars 2004. Helt klart går det att vinna pengar, väldigt mycket pengar om man är duktig och verkligen satsar. Tyvärr är jag själv inte tillräckligt duktigt för att tjäna dom stora pengarna men tjänar bra allifall.

  Om du börjar spela, satsa på att spela iohp bonusar på olika pokersiter, dvs "bonushora", du kommer snabbt upp i stora summor på det utan att ens vinna på ditt spel. Bra för en nybörjare, när du spelar högre ska du ha rakeback. Sök på google.

  Och till dom som säger att man inte kan slå banken. Dom vet inte vad dom talar om. Du spelar inte mot banken, visst jag förstår att dom talar om avgiften som siterna tar ut, "raken", men om du spelar med sämre motståndare än dig själv vinner du pengar i längden.

  Så mitt sista tips är att spela mot sämre motståndare än dig själv! Då blir det du som är banken.

  Spela poker är förövrigt som akitehandel, ibland går de upp och ibland går de ner men på långsikt vinner du om du är bra på att placera dina kort/pengar rätt.

  Mitt resultat hittills:

  Totalt Arbetat Timmar: 2257
  Total Vinst: $127 715
  Medel Timlön: $57
  Medel Arbetat per Månad: 55:03
  Medel Månads Lön: $3 115

  Visserligen har jag inte räknat med all tid jag har lagt ner på att läsa på forum, läsa strategiböcker, och anylsera mitt spel. Men om man jobbar räknar man inte heller med all tid man har gått i skolan.

  Lycka till om du börjar!

  ReplyDelete
 12. Anonymous4:48 PM

  Bara en fråga till nicholas.......
  Det är ju bra om det går att spela mot sämre motståndare, men hur hittar man dem i förväg så att säga? Är det olika skicklighetsnivåer på olika pokerklienter tex?
  Niicke

  ReplyDelete
 13. Anonymous5:10 PM

  Det absolut viktigaste i poker är "table selection", det vill säga att hitta bord med svaga motspelare. Att lära sig detta kan ta tid, men ibland kan enkla tumregler som "hur många ser i genomsnitt floppen" ge en vägledning. Bäst är förstås att observera spelet innan man börjar spela.

  Särskilt live kan detta vara guld värt. På kasinon kan man ibland se folk som spelar oerhört tokigt, särskilt fulla personer. Då ska man försöka passa på.

  Jag spelade en del när jag pluggade, det gick ok (+120k) men det är förstås stora svängningar upp och ner. Ska man spela måste man ha en del kapital att riskera, eftersom poker på kort sikt är mycket riskfyllt. Idag spelar jag nästan ingenting, eftersom jag oftast inte har tid (det tar ganska många timmar om man inte bara ska chansa), men är man duktig och kommer över gränsen för en rimlig timpeng så är det bara att gratulera! Jag känner till flera sådana personer, som bl.a. köpt bostadsrätter kontant för vinsterna...

  ReplyDelete
 14. Anonymous4:48 PM

  Jag har säkra speltips till dig. Jag har en slags "spelfond" där jag bettar. Jag startade på 1000kr för i slutet av juli och är redan nu snart uppe i knappa 2000 kr. Det interna målet som jag inte gått ut med alltför hårt är att dubblera kassan varje månad. Insatserna är 5%,10%,20% av kassan.

  Jag har ofta en hel del info som spelbolagen inte har gällande Västeråsfotbollen och följer de väldigt noggrant.

  Som sagt, braxingen är säkra pengar om du någon gång känner att det tar för lång tid att bli miljonär. I längden den bästa fond du hittar!

  Kommentar om bloggen: Mycket fin blogg och intressant! Kul att du skapat något eget!

  ReplyDelete
 15. Anonymous12:01 AM

  Klart du ska spela poker. Vill du ha råd/guidning om böcker, bankrullekrav, bra rakeback osv så tveka inte att höra av dig. Har guidat ett antal totala nybörjare till stabila vinnare som drygar ut månadslönen med lite poker.

  ReplyDelete
 16. Anonymous12:02 AM

  Hmm, kom inte blogg-url'en med? www.sillidillen.com

  ReplyDelete
 17. KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.

  KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


  KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


  ReplyDelete