Tuesday, July 25, 2017

Rolig Uppesittarkväll och dagens köp

Jag älskar verkligen känslan under uppesittarkvällen. Nya pengar är på väg in vilket möjliggör nya köp. Det blir helt klart en omställning den dagen lönen slutar komma in varje månad.

Under dagen idag blev 3 köp i Castellum (köpte några strax efter öppning, sen la ja en order på köp om det skulle gå under 125 vilket löstes ut på både 124,90 och 124,80 under eftermiddagen) för ca 1000 kr styck. Sen var sitt köp i Akelius pref och Alm pref. Fyllde även på lite i Cloetta vilket jag egentligen inte planerat. Men är så lågt viktad där så skadar inte med ca 30 aktier extra tänker jag. Hoppas och tror att köpet av Candy King blir bra på sikt och nu är kursen nere ungefär där den var innan köpet. Men Cloetta ska fortsätta vara ett litet innehav i min portfölj.

Det betyder att jag köpte för strax under 6000 kr idag. Sen blir det ett lite större köp i Sampo i veckan för 6-7.000 kr (annat courtage på utländska aktier tvingar mig till lite större punktköp). Efter det knappt 10.000 ytterligare som sprids fram till nästa lön, måste då köpa mer preffar.

Dåligt med utdelningar såhär års, men numera finns det något positivt med hösten i alla fall då fler bolag delar ut även på hösten.

9 comments:

 1. Anonymous10:22 PM

  Hur ser du på Hemfosa som styrt om till mer samhällsbetalda hyresgäster?
  Har den blivit för dyr?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Följer inte Hemfosa i detalj. Har inga problem med att vikta Castellum upp mot 10% av portföljen. Så prioriterar den just nu och kompletterar med lite fastighetspreffar. Så är inte i så stort behov av ytterligare ett svenskt fastighetsbolag för egen del.

   Delete
 2. Anonymous10:53 PM

  Köpt: Axfood, Nobina, Capacent, New Mountain.
  Sålt: Atea, Yara båda med +20% avkastning. Fyllt på krigskassan om det går ner ytterligare. Pengarna ryker snabbt, klick klick :)

  ReplyDelete
 3. Hur ser du på att köpa ett par amerikanska bolag så att du får utdelning varje månad? Ex Walmart (jan, april, juli, okt), General Mills (feb, maj, aug, nov) och 3M (mars, juni, sep, dec). Där har du täckt samtliga månader :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ser ingen fördel med att få utdelning varje månad. Jag räknar med att leva på utdelningen från nästa år. Men ska då ha bättre framförhållning än att behöva utdelning varje månad.

   Delete
 4. Kan ju köpa tre svenska preffar så får du oxå utdelning varje månad

  ReplyDelete
 5. Grymt initiativ med uppesittar. Kul.

  ReplyDelete
 6. Hur ser du på en ev fastighetskrasch samt stigande räntor vilket båda påverkar alla preffar extremt negativt?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Med 3-5% preffar i portföljen ser jag inga problem med en nedgång i priserna. Jag återinvesterar gärna utdelningen till högre direktavkastning.

   Att tex Akelius ska behöva ställa in utdelningen på preffen helt ser jag som osannolikt.

   Delete