Thursday, July 13, 2017

Peppad på Castellum

Jag har läst lite i Castellums rapport här på kvällen och måste säga att jag blir riktigt sugen på att fortsätta köpa fler aktier så snart jag får in nya pengar. Det var väl inte några stora överraskningar men stabilt, fin tillväxt och positiv framtidstro från VD.

Med 4% direktavkastning så kan jag aceptera så lite som 4% årlig utdelningstillväxt. Något som jag tror Castellum kommer slå med råge över tid.

Jag har även varit lite lockad de senaste veckorna att öppna upp för lite fler H&M, trots att jag redan köpt planerade antalet 2017. Men för stunden tog suget efter fler Castellum överhanden. Så blir nog stort fokus på fastigheter när lönen kommer om 1,5 vecka. Castellum och preffar. Längtar till 25e!

Imorgon är sista arbetsdagen innan semestern. Så nu är det dags för värmen att komma.

19 comments:

 1. Nice! Castellum är med god marginal mitt stötsta nnehav och även jag är sugen på att köpa mer! :)

  ReplyDelete
 2. Det var en trevlig rapport, vilka preffar kommer du köpa när du får lön, Akelius eller Alm Equity?

  Ha en trevlig och välförtjänt semester!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Japp fortsätter fokusera på de 2 preffarna. Så länge inte innehaven är större behövs nog inte fler olika. På sikt kan det bli någon ytterligare pref.

   Delete
  2. Hej!
   En snabb fråga om dina preffar. Hur ser du på preffar och ev stigande räntor. Är det något som du funderar över?
   Fortsatt trevlig sommar!

   Delete
  3. Om räntan stiger mer än vad marknaden räknat med faller nog preffarnas pris. Men det spelar mindre roll. Så länge inflationen håller sig under 3% tycker jag preffar med 6-7% direktavkastning funkar. Sjunker priset blir det billigare dvs högre direktavkastning på den del som återinvesteras.

   Delete
  4. Anonymous10:56 PM

   Hade verkligen oroat mig för EK finansierat med preffs när räntan stiger. Känner några I branschen på de stora bankerna och de säger att det ser väldigt ansträngt ut om räntan börjar gå uppåt.

   Skall dock tillägga att jag inte läst Castellums rapport eller liknande fastighetsbolag i Swe.

   Delete
 3. Ingen kommentar på Cloettas rapport? -12% för dagen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Har inte läst Cloettas rapport. Litet innehav som jag planerar att hålla på låg nivå. Ska läsa på lite mer i helgen.

   Delete
  2. Jag gjorde ett litet inlägg om Cloettas rapport på min blogg.

   Var också tanken för mig att hålla bolaget litet i portföljen men det har vuxit rätt bra. Enligt min teori Felix så är det så att en dålig rapport i dagens höga klimat verkligen kan straffa kurserna REJÄLT. Men är du långsiktig tycker jag att det är värt att öka :)

   Delete
 4. Tror du att H&M klarar den digitala omställningen långsiktigt då?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det tror jag absolut. Tror de kan växa omsättningen med 6-10% om året många år till. Och med bibehållna marginaler tycker jag det känns bra till dagens kurs och utdelning.

   Delete
 5. Låter som ett sunt sätt att se på det! Ska nog plocka in en preff framöver för att höja direktavkastning något.

  Tack för svar

  ReplyDelete
 6. Håller med dig i din syn på Castellum.
  Det ligger först på min lista "vad jag vill ha".

  Rapporten såg lovande ut.

  ReplyDelete
 7. Castellum är vad jag känner till det bolag på Stockholmsbörsen som höjt sin utdelning flest år i rad. Så nära en amerikansk "dividend aristocrat" man kommer här hemma. Ett stabilt bolag i min portfölj som jag gärna ökar i.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous10:53 PM

   Har för mig Hufvudstaden höjt höjt fler år i rad. Om det inte är dem så någon annan, det är inte Castellum även om de höjt flera år i rad.

   Delete
 8. Tycker att det var intressant att Castellum backade trots en riktigt bra rapport. Nåväl, det är ju bara extremt positivt för oss som är långsiktiga.

  Skulle däremot vara roligt med någon typ av "förklaring"...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Var ju en del info i rapporten. Kan tex varit siffrorna på påverkan av substansvärdet med de nya skattereglerna. Men jag håller med om att det såg bra ut.

   Delete
  2. Anonymous7:18 PM

   Flera saker i rapporten som jag tyckte var riktigt bra.
   1. Tydligt fokus på digitalisering i inledning/VD-ordet.
   2. Det i kombination med riktning mot grönare drift/utvecklingslabb med mera tror jag kommer vara en viktig del mot nya och befintliga kunder.
   3. Man har under flera år aktivt försökt komma ur retail och har nu, var det 3-4%?, en ytterst liten del retail som dessutom ska användas mot lager/Amazon WS eller liknande.

   Ovan i kombination med fina finansiella resultat och den fina historik man har kring avkastning och aktieägarvärden gör att Castellum även fortsatt ser ut att vara en bra investering.

   Delete
 9. Ökade själv i Castellum efter rapporten då jag tyckte att marknadsreaktionen var svag i relation till siffrorna. Men det kanske berodde på att det är "sommarbörs. Kul att rapporterna börjar trilla in, nästa vecka blir spännande!

  ReplyDelete