Thursday, July 20, 2017

Dagstur till Bråviken

Semestern fortsätter. Idag har vi tagit en dagstur till närheten av Kolmården för att vandra några timmar längst med Bråviken. Dagstur tänker ni, hur kom han den snåla typen till Norrköping från Stockholm egentligen? Jo det är nämligen så att vi köpt en bil. Lovar återkomma till detta närmaste dagarna med ett dedikerat bilinlägg med tillhörande ekonomisk info då jag förstår att det är vad Nicklas Andersson skulle kalla "Breaking News". Men idag blev det i alla fall en premiärtur med bilen. 

Såhär såg det ut från bilens framruta. Någon som tar bilmodellen så blir jag imponerad.


Det blev cirka 16 km vandring i bitvis ganska stökig och kuperad terräng. Men som ni ser var det inget fel på vyerna.

En kul detalj från dagen var att min fru plötsligt ville ta en paus för att hon fått ett kurslarm från Avanza. Hon har några veckor varit ute efter att sälja sina Lundin Petroleum och någonstans i mitt i skogen strax efter lunch hade kursen nått larmet hon satt upp på 174,50. Så då fick vi stanna så hon kunde lägga en säljorder, för pengarna tänker hon köpa mer Investor och Castellum. Normalt sett jobbar hon mest med månadssparande i fonder, men som aktiefantast måste jag ju gilla hennes engagemang. Jag har ju ingen aning om bolagets och aktiens framtid. Men kan i alla fall konstatera att hon har haft en fin resa i Lundin. Hon köpte aktierna i början av förra året för strax över 100 kr och dessutom fick hon ju nyligen ett avknoppat bolag som hon också sålt. Nu blir det alltså aktier mindre påverkade av råvarupriser och med utdelning för dessa pengar.

På väg hem så fick jag ett mess via Twitter med en läsare av bloggen som var delägare i en glasskiosk i Norrköping som sett att vi var i omgivningen (jag la upp bilden ovan på Twitter när vi tog en paus runt lunch) och erbjöd oss gratis glass, som tack för en bra blogg. Superroligt och kul erbjudande tyvärr var vi redan på väg hemåt.

Vi får se om det blir några fler utflykter med bilen under semestern. Vi har pratat om att titta på tänkbara bostadsorter i Sverige, tex några mindre orter i Skåne. Men vi får se om det blir redan närmaste veckorna eller en helg i höst. Vi har ju även resan till Medelhavet de två sista veckorna på semestern. Ja som ni hör går omställningen till att bränna lite mer pengar varje månad enligt plan. Sparkvoten när ju nere på 70% sen årsskiftet, och där ligger det stabilt nu. Lite beroende på hur man väljer att periodisera bilköpet.

18 comments:

 1. Jag chansar på Mitsubishi Colt! Tycker mig känna igen den kraftigt sluttande motorhuven och de små plupparna för att spola vindrutan. Dessutom är den snorbillig begagnad.

  ReplyDelete
 2. Jag gissar på någon sorts VW! Grymt roligt med erbjudandet från en läsare på bloggen :)

  ReplyDelete
 3. Jag gissar på någon kia eller någon Opel.

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:53 PM

  Hej! När jag såg rubriken tänkte jag att du var intresserad av bråviken logistik men ville ta dig en titt på fastigheterna in "real life". För mig var bråviken ingenting annat en av de större hamnarna/logistikcenterarna på Sveriges östra sida. Vet mer nu, tackar för det.
  Mvh JFG

  ReplyDelete
 5. Jag tror miljonären funderade på en VW Golf -15, men kom underfund med att han inte kan glida runt i en tysk mellanchefsbil som fortfarande betingar ett väl högt andrahandsvärde.

  Valet föll istället på en förnuftig och pålitlig Kia Ceed 1,6 från -13, silvrig med dragkrok så miljonären kan plocka med sin MTB på cykelhållaren.

  ReplyDelete
 6. Känns som ett första april-inlägg. :) Men kul att se att spenderandet går enligt plan. En Saab kanske?

  ReplyDelete
 7. Saab 9-3?

  ReplyDelete
 8. Efter väldigt många gissningar på Twitter och här på bloggen får jag nu avslöja svaret. En Ford från 2014.

  Jag skulle vara lite orolig om jag jobbade på Fords marknadsavdelning. De verkar inte direkt vara top of mind att döma av säkert 25 gissningar på olika märken innan Ford nämndes första gången.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Men... vilken modell? (Märks att du inte är en bilperson. Det är milsvid skillnad mellan t ex Ka, Mondeo och Mustang.) Frånvaron av synlig motorhuv indikerar en kortnosig modell. En Ka kanske?

   Delete
  2. Måste ju hålla lite anonymitet kvar. Folk är mig på spåret.

   Delete
 9. Anonymous1:02 AM

  Fru, bil, hund och härnäst blir det... just det... och du kommer inte ha skuggan av en chans att sätta emot när frun väl bestämt sig.

  ReplyDelete
 10. Anonymous1:23 AM

  Börja köra uber som extrainkomst :)?

  ReplyDelete
 11. Ja, tror du har införskaffat en Skoda -11 . Du prutade ner priset och fick också en Wunderbaum på köpet.

  ReplyDelete
 12. Välkommen till Skåne! Har tänkt innan att ni borde flytta hit. Bättre klimat och nära två stora småstäder (Malmö, Helsingborg) och en storstad (Köpenhamn) var ni än bor i länet. Dessutom Nordens största flygplats om ni vill resa. Finns en hel del billiga/halvbilliga orter inåt landet och i de östligare delarna. Österlen är ju fantastiskt fint på sommaren men rätt dött och isolerat på vintrarna. Jag skulle rekommendera att ni bosätter er nära västsidan trots allt. Räcker med att komma någon mil inåt landet från Malmö-Lund så börjar det bli riktigt låga priser. Om ni ändå vill bo på Österlen så är det dyrt längs kusterna (där Stockholmarna köper) men billigare inåt landet, där det finns en del pärlor t.ex. Gladsax.

  ReplyDelete
 13. Anonymous11:38 AM

  Helsingborg!

  Priserna går ner 1 miljon för varje mil man söker sig öster ut (typ). Löjligt egentligen, mycket är relaterat till någon form av status att bo nära havet/centrum.

  Från Laröd ut med kusten tar det 15 min in till centralstation med bil, samma tid som det tar från Åstorp. En villa i Laröd ligger mellan 6-15 miljoner. I Åstorp ligger de mellan 1,5 - 2,5 miljoner. Löjligt. Prisfallet fortsätter sedan. Klippan-Perstorp-Hässleholm.

  Hässleholm har bra kommunikationer, 1h Kastrup, 1h Helsingborg. Dock aldrig varit där=)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hässleholm har mycket bra kommunikationer åt alla väderstreck. Inte häftigaste staden men billigt jämfört med ett par mil åt väst eller öst. 2,5 miljon har man ett hus inflyttningsbart. Flyttar man ut i byarna så ligger de runt 1-1.5 för nyrenoverade under 100 kvm. Men man måste tåla lugnet ;)
   Jag har 40-45 min till Helsingborg i bil. Malmö drar man aldrig sig till då de är överskattat =)

   Delete
 14. Anonymous1:28 PM

  Hoppas att det inte är min gamla Ford -14. Den stod på verkstad sammanlagt 6 månader av de 12 månader som jag ägde den. Bilfirman löste in den till slut. :-)

  ReplyDelete
 15. Anonymous8:50 PM

  Tror på en focus diesel, snorbillig bil!

  ReplyDelete