Thursday, July 06, 2017

Köp och snart semester

Ber om ursäkt för dåligt bloggande. Men har inte haft något kul att skriva om. Jättetråkigt och rörigt på jobbet just nu. Jobbar nästa vecka också och det är mycket som ska bli klart innan semester. Och många andra som dragit på semester utan att göra sina delar klara vilket drabbar oss som är kvar.

Så 6 dagars jobb till, sen blir det 5 veckor semester och sen efter det är det bara drygt 4 månader kvar till årsskiftet och troligt slut på eländet.

Har nyttjat senaste tidens lite svagare börs till att fylla på portföljen i lite högre takt. Vilket gör att jag nu köpt det som ska köpas denna månad. Så bara vänta in lönen den 25e för nya köp. Har blivit lite av varje, men lite extra fokus på Castellum här senaste dagarna. Så nu hoppas jag att det inte blir så mycket billigare närmaste veckorna när jag varit ivrig och gjort en hel månads planerade köp på 2 veckor.

Jag har satt ihop en rolig frågesport som kommer publiceras den 24 juli. Istället för sändningen av #Uppesittarkväll som har semesteruppehåll. Det är i nuläget klart med 5 fina priser, men tar gärna emot fler bidrag. Har du något du vill sponsra med och nå bloggens läsare så maila mig på bloggmiljonaren@hotmail.com

12 comments:

 1. En fråga bara:
  När du längre fram eventuellt hade tänkt att köpa ett semesterboende utomlands. Hur har du tänkt att finansiera det hela ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vet inte än. Finns väl tre alternativ:

   1. Att flytta utomlands och då sälja huset i Sverige.
   2. Att äga huset i Sverige men hyra boende utomlands några månader åt gången.
   3. Äga hus både i Sverige och utomlands men då hyra ut det boende som man inte nyttjar för tillfället.

   Får börja med att hitta vilket ställe vi skulle vilja bo på både utomlands och i Sverige.

   Delete
  2. Jag håller på med samma audition som du. Än så länge har jag inte hittat något lämpligt ställe.

   Filippinerna gillar jag , likaså Nya Zeeland men det känns för avlägset.

   Delete
 2. Hej Miljonären, har en fundering bara. Om du tycker att ditt nuvarande jobb är ett "elände" varför inte skaffa ett deltidsjobb som du verkligen bara kan chilla på? Tänk dig att ha ett jobb där du jobbar 18-20h i veckan som du antingen bara kan dega på eller som du verkligen brinner för. Då skulle du dessutom kunna antingen återinvestera den lönen eller leva lyx för dom!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helt klart ett bra och lockande alternativ. Frågan är var man hittar ett sånt jobb?

   Har helt enkelt bitit ihop för att jag tjänat helt ok och kan jobbet ganska bra. Så att det skulle vara mer jobb med nytt motsvarande arbete för samma lön. Men finns helt klart fördelar med att jobba mindre, inte minst skattemässigt.

   Delete
  2. Du skulle bli förvånad tror jag över hur många såna jobb det finns. Har som student själv jobbat såna jobb där man typ bara stått vid en maskin och kontrollerat den utan någon som helst ansträngning. Lyssnade på podcasts hela dagarna eller vakt/väktare där man bara går runt och ser viktig ut. Annars tänker jag jobb som typ fritidsledare eller dylikt. Du har ju ingen stress med o hitta ett sånt jobb utan ta en lång välförtjänt "semester" först :D

   Jag förstår fullt ut, jag tänker bara att istället för att inte jobba alls så kan man faktiskt hitta jobb som är sjukt mycket mer chill än vissa stressiga jobb. Jobba 20h/vecka på ett "chill" jobb och leva på utdelningar låter ju helt gudomligt

   Delete
 3. Anonymous8:12 PM

  Vad ska du göra på semestern? Blir det en utlandsresa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det blir 2 veckor vid Medelhavet, all inclusive på två olika hotell och dessförinnan reka lite tänkbara orter att flytta till på landsbygden.

   Delete
  2. Anonymous11:23 AM

   enjoy :)

   Delete
 4. Spännande med frågesport :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Den är faktiskt riktigt rolig om jag får säga det själv.

   Delete
 5. Skönt med lite semester. Och pensionen börjar närma sig, spännande!

  ReplyDelete