Sunday, July 16, 2017

Bra start på semestern

Vet inte om man kan säga att semestern har börjat. Egentligen har det ju bara varit en vanlig helg såhär långt. Men känslan är annorlunda än en vanlig helg, på ett riktigt bra sätt.

Såhär sammanfattade jag känslan på Twitter. Och inlägget i all sin enkelhet (och ganska rakt kopierat från AMF-reklamen) blev uppskattat med hela 210 "likes" såhär långt. Drömmen om frihet är spridd där ute, även om många knappt vågar erkänna för sig själva att det vore skönt att slippa jobba.

Igår var vi på en badplats och njöt av det fina vädret på förmiddagen. Läste då ut boken om Helikopterrånet som jag lånat på biblioteket. Riktigt bra, även om det var lite svårt att skilja på vad som var baserat på verkligheten och vad som var rent påhitt. Cyklade sen 90 minuter rätt hårt i skogen igår kväll och lyssnade då på P3 dokumentär om samma rån för att få en lite kompletterande bild.


Idag blev det istället 90 min träning på morgonen vilket gjorde att jag varit rätt slö hela dagen, är inte så van att träna så hårt på morgonen. Så det har blivit lite slumrande i soffan framför Tour de France idag. Kommer bli betydligt mer cykel på TV nästa sommar när jag inte ska jobba på vardagarna första veckorna av touren. Kollade Eurosport så klart, stackars TV4 som försöker få någon att titta på deras kanal när Eurosport har de legendariska kommentatorerna Vacchi och Adamsson.

Vi avslutade dagen med att kolla filmen Lion. Vi har fått några koder till SF Anytime. Var en rätt bra film om en kille som tappade bort sin familj i Indien som liten kille och som vuxen försökte hitta dom igen. 

Både helikopterrånarna och huvudpersonen i filmen Lion hade riktiga mastodontprojekt som inte riktigt kan jämföras med ett vanligt jobb. Nu har jag inga planer på att bli rånare eller behov av att leta igenom hela Indien på Google Earth. Men det är något med de där stora projekten som man får bli helt uppslukad av som lockar mig. Så det ska bli kul att ta sig an något sånt nästa år när jag inte behöver jobba. Jag har faktiskt ingen aning om vad det blir för något. Försöka lösa Palmemordet, släktforska eller skapa någon gigantisk databas med resultat från samtliga kaninhoppningstävlingar runt om i Europa? Eller mer troligt något helt annat.

2 comments:

  1. Riktigt bra bok, lättläst och lätt att förstå. Läst många men din tar nog första plats, mycket av ditt tänk har jag haft en låååång tid. (Säkerligen ärvt efter min far) ;) jag fungerar bäst att hård spara i perioder. Hurusom jag sparade dock några slantar på att inte köpa den;) (lånade på biblioteket), lååång kö men det avr det vät, nu i efterhand är det nog din bok jag borde ha köpt istället. Ha en fin sommar!

    ReplyDelete
  2. Finns en bok om helikopterpiloten också som kan vara bra komplement till den boken du läst och dokumentären. Piloten hävdar sin oskuld fortfarande.

    ReplyDelete