Monday, June 27, 2016

Köpt lite Investor

Hade ingen möjlighet att sitta vid datorn kl 9-9.30 i morse och trodde ett tag att jag missat raset då det studsade upp lagom till jag kunde titta till börsen strax före kl 10. Men nu har det vänt ner igen och jag passade då på att lägga ett köp på 200 st Investor A till kurs strax över 266 kr.

Hade planerat för att köpa upp mot 400 st. Men sparar lite krut till kommande dagar så vår vi se vad som händer.

Så nu äger jag 374 st Investor. Tack vare dagens köp så steg därmed utdelningsprognosen för 2017 med 2060 kr. Jag har nämligen en standardiserad uppräkning av utdelningen på 3% i min excelsnurra som alltså säger att Investor borde dela ut 10,30 per aktie nästa år.

3 comments:

 1. Köpte också Investor. Kändes som ett bra köp givet nedvärderingen! Tror vi kan se ytterligare lite press i aktien, så det är nog klokt att inte göra alla köp på en gång givet den historiska aktiekursen.

  Måste säga att jag gillar enkelheten i din illustration till höger i din blogg av hur många aktier du vill äga i respektive bolag. Vet att du skrev om detta tidigare, hur du kunde göra för att skapa en målbild av aktierna. Jag ska ta efter den och göra en egen.

  ReplyDelete
 2. Anonymous6:52 PM

  Jag köpte bank! Köpte SHB, SEB samt Nordea. Köpte nära dagslägsta, tror att bankerna fortfarande kommer behövas och att de kommer fortsätta ha hygglig direktavkastning men vi får väl se om man köpt grisen i säcken.

  ReplyDelete
 3. Målet på antalet aktier kan man enklast göra genom att räkna på dagens kurs och sen räkna på hur många procent av en framtida portfölj på x kronor som varje bolag ska utgöra. Sen kontrollräknar man vilken utdelning portföljen skulle ge idag och ser om det känns lagom.

  ReplyDelete