Friday, June 24, 2016

Köpläge av Brexit

Man kanske ska vara tacksam att Avanza dragit ut på tiden för det nya lägre courtaget för oss Private bankingkunder. För nu blev det inget köp igår efter lönen.

I spåren av Brexit så kommer troligtvis börsen gå ner kraftigt på måndag. Och då kanske läget att här för att trycka till ordentligt från sparkontot och med månadens 26.000 i nysparande som liten extra turbo.

Så mitt förra inlägg om att sista stora köpet med högt courtage redan var gjort var med all säkerhet fel. Såna här tillfällen måste vi långsiktiga köpare utnyttja! Om Japanska börsen går ner 9% undrar man ju vad som händer på de europeiska börserna när de öppnar om en timme...Solklar överreaktion!

13 comments:

 1. Kristian9:52 AM

  Ser fram mot flera fyndlägen med start nu på måndag. Vad sägs om en hashtag för tips och diskussioner rörande eventuella #brexittips?

  Glad midsommar!

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:21 AM

  Har ni tänkt på att många "experter" i tv överdriver marknadsrörelserna nåt oerhört, som om dom försöker skrämma upp folk, det pratas om blodrött på börsen, värsta fallet vi någonsin skådat och total kollaps mm, så jag går in och kikar lite på avanza och förväntar mig en nergång på minst 30% i london och får se -5,4%. oj vilken kollaps

  ReplyDelete
 3. Anonymous10:45 AM

  - 5,4% efter ett par timmar. Återkom om tre månader. Kortsiktigheten härskar tydligen även bland kommentarerna på denna blogg...

  ReplyDelete
 4. Anonymous11:12 AM

  Javisst. Men nu var det ju dagens nergång dom kommenterade med att det var en fullständig kollaps osv.

  ReplyDelete
 5. Anonymous11:16 AM

  Jag säger inte att börsen ska varken upp eller ner på några månaders sikt. Bara att en korrigering på ett par procent inte är någon total kollaps och den största nergången i historien

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:35 AM

  Verkar som bankerna tar mycket stryk. Kanske köplägen i någon av de svenska bankerna på måndag?

  ReplyDelete
 7. Ett köp efter helgen kommer nog ge betydligt fler aktier än vad det hade gett om du köpt innan helgen det är en sak som är säker;)

  Trevlig midsommar!

  MvH Pengaregn

  ReplyDelete
 8. Anonymous1:39 PM

  Ser att Nordea i Danmark, där börsen är öppen, handlas till motsvarande nivå av 68 SEK...

  ReplyDelete
 9. Anonymous2:05 PM

  Den som tror att detta är en överreaktion blir nog besviken! Det finns ingen anledning att tro att detta skulle vara ett tillfälligt hack i kurvan och det är solklart köpläge. Nej detta var skandal för Europa och jag tror snarare på taktiken månadsköpa under nergången nu för snart lyfts fokus mot Presidentvalet i USA så vi får räkna med ett riktigt uselt jävla börsår 2016.

  Du har haft lite missflyt med timingen miljonären, så spåra inte nu med att fläska in massa stålar för att ögonblicket ser bra ut.
  / Midsommar grisen

  ReplyDelete
 10. Anonymous4:26 PM

  Hur kan han ha missflyt med timingen. Han sparar på 50 års sikt. Inte 5 veckor. Heja miljonären. Jag kör min månadstaktik som vanligt. Investor ligger närmast till hands. Trevlig midsommar. Mvh Emil

  ReplyDelete
 11. Anonymous9:00 PM

  Är detta Brexit kan det vara det största skämtet genom alla tider, typ 0,5 % back på både USA och Norge tillsammans idag. Jag ville blodet skulle flyta, kom igen nu för fan Brexit! Ge mig lite blod! 10-15% är väl det minsta man kan begära?

  ReplyDelete
 12. Anonymous11:22 PM

  Håller med... London ner 3% vid stängning. Det är ju som en vanlig turbulent handelsdag....inget mer.

  ReplyDelete
 13. Kommer nog ta tid innan marknaderna inser konsekvenserna riktigt.
  Och, som tidigare kommenterats, snart är det ju presidentval i USA också.
  Tror inte vi kan få "svart på vitt" förrän runt nästa sommar...

  Så den som vinner mest på detta är nog den som är aktiv. Planerar man inte att sälja bör man nog fortsätta köpa månadsvis.

  ReplyDelete