Saturday, June 18, 2016

Helg och skitväder

Som vanligt är det bra väder när man jobbar och regn på helgen. Idag tänkte jag därför passa på att sitta inne och testa något jag fått mycket tips om i bloggens kommentarer. Nämligen att göra undersökningar på nätet mot betalning.

Ska ge det en chans idag. Målet är att kunna tjäna minst 30 kr i timmen om det är kontant ersättning och 50 kr i timmen om det är presentkort på bra butiker. Märker jag att det ger mindre än så känns det inte värt jobbet.

I övrigt rullar det på i det allmänna börskaoset. Inga fler köp att rapportera senaste dagarna men sitter med fingret på köpknappen nästa vecka igen. Som ni ser på listan till höger skulle tex ABB eller Investor behöva få lite uppmärksamhet.

33 comments:

 1. Anonymous8:39 AM

  Tror du får bättre utväxling på att läsa lite grundlitteratur i hur du ska förvalta din begynnande förmögenhet. Du har redan gjort en del tveksamma köp och balansen i din portfölj är lite märklig tycker jag. Antingen bör du avhålla dig från direktinvestering i aktier eller så vore det klokt att du är lite mer påläst.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous8:57 AM

   Kan du utveckla lite mer vad som är märkligt med balansen och hur den kan förbättras? Det vore väldigt intressant. Arbetar du inom finanssektorn eller hobbyinvesterare?

   Delete
 2. köpte nya investor samt industrivärden igår, känns som att man fick ett bra pris för båda bolagen. Ha en fortsatt trevlig helg!

  ReplyDelete
 3. Skulle vara intressant att höra mer om min dåliga balans och tveksamma köp! Tack på förhand.

  ReplyDelete
 4. Anonymous9:39 AM

  En löprunda i skogen är det bästa. Både stig och lite obanat. Du får både styrka och kondition gratis. Inga gymkort här. Jag använder M 3 panel. Visst du måste komma upp i 1500 poäng men känslan att " betala" med presentkort är inte så dum. Ha en fin helg! /Jenny

  ReplyDelete
 5. Blir nog svårt att komma upp i dom nivåerna när det gäller undersökningar. Jag har pysslat endel med och visst kan man få in några kronor. Det allra största problemet är att det fort blir extremt upprepande och tråkigt.

  Ser fram mot en utvärdering efter att du klickat dig trött:)

  MvH Pengaregn

  ReplyDelete
 6. Anonymous11:25 AM

  Instämmer med tidigare kommentarer. Helt hål i huvudet att äga 16 innehav varav en del dubbelt genom investmentbolag. Tungt viktas mot gruvindustri med både Sandvik och Atlas.
  Indexfonder är grejen för Miljonären.
  Många köp på höga nivåer och en strategi som bara handlar om att sprida köpen.
  Om man inte har en tydlig åsikt om villet bolag som är bäst bör man inte köpa allt man ser....

  ReplyDelete
  Replies
  1. James7:29 PM

   Ibland är vissa branscher under press, t.ex. Bank och telekom just nu. Köper man index kan man inte dra nytta av sådan bransch eller aktie

   Delete
 7. Anonymous12:40 PM

  Varför är det fel med 16 bolag? Ska man inte sprida risken? En liten delad kommentar eftersom du säger det är dumt att äga många bolag, sen i samma mening säger du att det är dumt för att han äger dubbelt.

  ReplyDelete
 8. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 9. Anonymous1:34 PM

  Skulle vara intressant att höra vilken storlek på kapitalet experterna bland kommentarerna jobbar med. "Hål i huvudet" att äga 16 bolag, varför då? Att ABB och Atlas är en del av Investors portfölj är absolut ingen anledning att inte vikta just de två bolagen tyngre om man tycker det är bra bolag att äga, vilket de flesta nog tycker.

  Skulle också vara intressant att höra hur många bolag "experterna" anser vara lagom. Luktar lite avundsjuka här...

  ReplyDelete
 10. Anonymous4:04 PM

  Anonymous 11.25 hur vet du att det här är höga nivåer? Kan ju vara den lägsta nivån för kommande 200år

  ReplyDelete
 11. They hate us cause they ain't us (ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง

  ReplyDelete
 12. Jag har 29 bolag i mina utdelningsportföljer just nu, har minst 19 till jag vill ha med däri. Så länge det är stabila bolag man tror på så är det bara att köra, the more the merrier =)
  Sedan respekterar jag såklart vad andra väljer att göra, så länge man själv är nöjd så är det bara att köra. Finns ingen vitts med att klaga på andras beslut, konstruktiv kritik kan alltid vara bra dock =) keep up the good work med bloggen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous6:06 PM

   Hur motiverar du att stockpicka nästan 50 bolag? Hinner du skapa dig någon edge eller ens hinna med att förstå vad som händer i resp bolag? Om inte kan du lika gärna köpa en indexfond...

   Delete
  2. James7:32 PM

   Värdera + bevakningslista = done.

   Delete
 13. Anonymous7:39 PM

  Lite humor med en anonym näthatare från Placera/Flashback som skriver skit till en lika anonym bloggare ;O)

  ReplyDelete
 14. Anonymous8:35 PM

  Första commentet har uppenbarligen en väldigt bra poäng. även om majoriteten i kommentarsfältet lapar i sig petruskos köp och inte orkar tänka mer än 25 sekunder på vad ett innehav kan tänkas tjäna om 5 år.

  Ska man direkt-äga aktier. och dessutom leva på det över lång sikt (läsa för alltid) så kah Miljonären direkt räkna ut timpenningen i att lära sig mer om aktieanalys.

  30:- i timmen (antaget 4h 2dagar per vecka = x4x102x30=12 240 sek, antaget att han gör detta ett år).

  Portfölj 5 MSEK = 1% värdeutveckling värde 50.000, så om Miljonären lär sig så pass mycket om aktien att han kan förbättra genomsnittsavkastningen med 2 procent kommer detta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det mest klassiska och enkla sätter är ju att kolla CAD företaget tjänade för 5 år sedan och sedan extrapolera. Skyddar inte mot Kodak & Facit, men i förbluffande många fall för oss som inte är synska. Är man det blir det förstås lättare.

   Delete
 15. Anonymous8:37 PM

  Kan man på 408 timmar räkna med att förbättra sin avkastning 2%? eller ens en procent?, eller i detta fall 0,25%.

  Jag är helt säker på det.

  ReplyDelete
 16. Visst är det bra att veta vad man sysslar med, men att spå in i framtiden vilket bolag som kommer ha gått bäst under 5/10/15 år är nästintill omöjligt.

  Det finns ju massor av människor som jobbar med detta som heltidsjobb och inte ens deras fonder lyckas ju alltid, så varför ska man själv försöka?

  Skapa hellre din egen indexfond med många olika innehav. Följer det index så ligger man i alla fall bland den bästa 50%en av investerare. Egen indexfond är dessutom mycket billigare att äga under lång tid än att betala förvaltningsavgifter varje år...

  MVH

  ReplyDelete
 17. Anonymous10:21 PM

  Helt fel inställning, den logiska slutsatsen av ditt inlägg är att man själv inte ska välja ut vilka aktier som är rätt. Som du sedan förespråkar.

  Utan att äga Gratis indexfonder (eller så nära gratis som möjligt) som automatiskt viktar im (Vilket din portfölj gör men inte på samma, eller lika effektivt sätt)

  Det är definitivt omöjligt med den inställningen du visar, men det finns hundratusentals överpresterare, Index är som du säkert vet MITTEN av spannet.

  Men om man ska leva av något. är det nog bra att kunna det, istället för att stoppa huvudet i sanden och anta att det är för svårt

  ReplyDelete
 18. Förstår inte om kritiken är att jag:
  -Har för många bolag (färre än någon indexfond)?
  -Köpt vid fel tillfälle (började köpa efter 15% ner på Stockholmsbörsen)?
  -Fel fördelning mellan sektorer (något underviktad bank och övervikt H&M mot index)?
  -Köpt vid för många tillfällen (dvs bara småskvättar om 50.000 åt gången)?
  -Inte ens försöker slå index (1 miljon i en Rysslandsfond senaste 2,5 åren)?

  Troligtvis alla ovanstående. Men kämpar på och hoppas lära mig mer och ta bättre beslut i framtiden.

  ReplyDelete
 19. Anonymous2:25 AM

  Själv sitter jag säkert i guld till 90%, inför Brexit och det skandalval i USA som kommer-

  RB

  ReplyDelete
 20. Anonymous8:39 AM

  Jag förstår inte tilliten till guld. Det kommer knappast att finnas en stor het marknad som vill köpa ditt guld om allt annat kraschar.

  ReplyDelete
 21. Anonymous11:20 AM

  Anonym 10:21. Vet inte om du bara trollar, men index är definitivt inte "mitten utav spannet". Gör om gör rätt!

  ReplyDelete
 22. Anonymous2:29 PM

  Hur gick det med undersökningarna miljonären? Och vars hittar man sådana?

  ReplyDelete
 23. Anonymous3:11 PM

  Hej Miljonären! Jag har också testat att bygga lite sidoinkomster via undersökningar på nätet och kan direkt säga att det inte är värt besväret. Jag höll på i drygt 8 månader och snittade 100 kr i månaden (ägnade bara tid åt undersökningar som betalade ut ersättning i pengar). Det tog mig ungefär 15 min per dag. Tid som man hellre skulle lägga på alternativa inkomstkällor. För i det långa loppet blir man less. Dels pga att det är monotont arbete men också för att det finns tekniska felaktigheter i en del undersökningar (vilket gör att man kan bli utan ersättning). Den främsta anledningen till att låta bli är dock att inkomsten som görs via undersökningar är skattepliktig. Och jag är precis som du (har sett att du betalar tv-licens, vilket jag också gör) en sådan person som vill göra rätt för mig. Jag har därför anmält in denna inkomst, trots att det för året rör sig om en knapp 500-lapp.

  Jag tycker därför att du ska väga in det faktum att inkomsten är skattepliktig innan du fortsätter.

  ReplyDelete
 24. Anonymous3:45 PM

  Hundringen per månad är alltså innan skatt.

  ReplyDelete
 25. Det här med återkommande köp, vad menar man då egentligen? Alltså hur lång tid ska köpen sträcka sig över för ett bolag. Det kanske finns någon tumregel?

  ReplyDelete
 26. "Jag förstår inte tilliten till guld. Det kommer knappast att finnas en stor het marknad som vill köpa ditt guld om allt annat kraschar.

  8:39 AM"

  Om historien är nåt att gå på så är det tvärtom. Det är när allt annat kraschar som man verkligen vill ha guld. Men inte annars.😉

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous12:51 PM

   Om det utbryter ett tredje världskrig med en zombieapokalyps skulle jag hellre ta ett gäng konserver och en AK4a.

   Delete
 27. Ok, om du har konserver redan nu. Eller du tänker finansiera med dina fingerprintaktier efter att strömmen har gått för gott?😉

  ReplyDelete