Monday, May 02, 2016

Utdelningar maj

Nu är en av årets bästa månader här. Både vad gäller väder för träning utomhus och utdelningar från svenska börsbolagen.

Dessa pengar ramlar in på kontot för mig närmaste veckorna:
Atlas Copco - 2 429 kr
Sandvik - 1 750 kr
H&M - 10 286 kr
Industrivärden - 5 550 kr
HCP - ca 1500 kr

Totalt - 21 500 kr

Synd att inte alla månader ser ut så, men är verkligen inte är någon förespråkare av jämn utdelning varje månad. Tar mycket hellre 50 000 kr i maj och inget i Juni än 24 000 styck i de två månaderna.

Får se om jag hinner köpa Investor innan 11 maj så tillkommer den utdelningen också redan i år. Men det spelar ingen roll som ni vet antingen köper jag lite dyrare och får utdelning eller så köper jag lite billigare och får fler aktier och högre utdelning från 2017 och framåt. Allt annat lika.

10 comments:

 1. Anonymous7:27 AM

  Vad är det mest onödiga du köpt?

  ReplyDelete
 2. Förmodligen några öl när jag pluggade 2003 och börsen var väldigt billig och borde fått pengarna istället.

  ReplyDelete
 3. "Förmodligen några öl när jag pluggade 2003 och börsen var väldigt billig och borde fått pengarna istället."
  Blir nog ett citat på den :D

  Mycket trevlig läsning och väl jobbat.

  Hur är det egentligen med utdelningar i dina bolag? Har exempelvis alla bolag enbart en utdelning per år eller är det fler? Exempelvis H&M i ditt fall.

  ReplyDelete
 4. Niklas10:26 AM

  Hej!

  Tack för en mycket intressant och inspirerande blogg!
  Kanske en dum fråga du svarat på tidigare, men delar du med dig av excel-filen du hänvisar till i flera inlägg? Hade gärna kikat på den om man kan använda den som mall själv, förstår om din information är personlig men som mall menat?

  Tack på förhand.

  ReplyDelete
 5. De flesta bolag har bara en utdelning. Men tex Telia och Atlas har 2 och de amerikanska bolagen JNJ och HCP har 4.

  Ska fundera på filen som mall. Tror egentligen inte den är så märkvärdig utan de flesta kan bygga en bättre fil eller ladda ner en bättre. Har för mig att både Lilla Ekonomen och Stefan Thelenius som båda är klart vassare än mig på att bygga grafer och tabeller har delat några filer. Jag har byggt en fil som jag gillar och som passar mig, men inget svårt som inte vem som helst som kan grunderna i excel kan göra minst lika bra.

  ReplyDelete
 6. Tycker också det vore intressant att se denna omnämnda fil. Försökte leta efter den här på bloggen men lyckades inte hitta den.

  ReplyDelete
 7. Härligt med utdelningar.

  ReplyDelete
 8. Jesper8:04 PM

  Hej
  Jag undrar om du, eller ni andra som kommenterar, har något ärligt och handfast tips till en glad nybörjare som en annan?
  Min plan är att ha sparat ihop till en hyfsad start på en handpenning till en lägenhet lagom tills det att jag är klar med studierna om tre år. Just nu har jag cirka 70-80k att investera och har funderat lite på både Fingerprint och Funcom, men dessa känns osäkra på lång sikt. Jag är inte så sugen på några gigantiska risker utan vill hellre ligga hyfsat lugnt och hellre ta en lite mindre utdelning än en större risk.

  Tack för en mycket bra blogg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Om jag skulle ska ha pengarna till en handpenning i lägenhet om 3 år så skulle jag sätta dem på banken istället. Visst är det dålig ränta, men bättre än att riskera att de är värda mindre efter 3 år på börsen...

   Delete
 9. Om du ens ska köpa aktier på så kort sikt som 3 år skulle jag absolut rekommendera något bredare och stabilare än aktier som Fingerprint och Funcom. Billiga fonder funkar lika bra som aktier i ditt fall tror jag. Och köp inte allt på en gång.

  ReplyDelete