Sunday, May 08, 2016

Loppmarknad

När jag var ute och sprang i det fina vädret i fredags såg jag reklam för loppmarknad på Solvalla som tydligen skulle vara Sveriges (eller var det världens?) största. Så jag och sambon tog cykeln dit och hängde på låset kl 11 när det drog igång. Shopping är ju inte min grej. Men tänkte att man kanske springer på något fynd.

Helt sjukt mycket folk både köpare och säljare. Men mest skit som såldes. Hade man haft barn så kunde man köpt både kläder, bilbarnstolar och leksaker som såg helt ok ut. Eller om man var helt utfattig eller snålare än mig så hade man kunnat köpa en kastrull som någon bränt popcorn i för 5 kr eller begagnade träningskläder för 10 kr. På riktigt vem fan köper det? Var lite sugen på ett sprillans kastspö för 300 kr men har inte fiskat på många år och vet inte om det står högt på listan att börja göra vid pensioneringen. Så blev att cykla hem tomhänt.

20 comments:

 1. Hej.
  Handlar inte mycket på loppmarknad till mig själv, men det är verkligen guld när man har barn. Oavsett om man gillar att shoppa eller inte så växer barnen och man måste ha nya sommar/vinterkläder. Det kostar mycket pengar med en ny vinteroverall eller skor och när man sedan är klar med den efter en säsong så har de fortfarande flera säsonger kvar.

  Därför kan man verkligen göra fynd när det gäller barnkläder på barnloppisar. Priserna ligger väl kanske på runt 20% mot nypriset så där finns mycket pengar att spara och väljer man med omsorg så är det inte mycket skillnad mot nya kläder.

  Nu har jag väl läst att du inte ska ha barn, men tänkte bara som kontrast mot en bränd popcornkastrull ;)

  MVH

  ReplyDelete
 2. Anonymous8:03 PM

  Hej miljonären.
  Vad tycker du om dubbelägande. Både jag och du äger industrivärlden-aktier. Men i mitt fall så har jag även lite papper i både sandvik, Ericsson, Handelsbanken och Skanska. Som om inte det vore nog så har jag lite investor och där kommer ju Ericsson igen. Känns det ogenomtänkt eller hur resonerar du. Ser du fördelar förutom substansrabbaten?

  Fråga 2. Kommer du nånsin uppge vem du är, eller kommer du jobba vidare som anonym.
  Tack för en superbra blogg.
  Mvh Emil

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:49 PM

  Vet snart inte om det är kommentatorsfältet, eller bloggen som har störst underhållningsvärde.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  ReplyDelete
 4. Anonymous10:28 PM

  Vad är det med kommentatorsfältet som är så underhållande?

  ReplyDelete
 5. Nej. Inga barn, så håller mig borta från loppmarknader tror jag. Men förstår att barngrejer är toppen!

  Tycker absolut man kan dubbeläga lite. Bara man gör det medvetet. Jag tänker mig att ha mycket Investor och Industrivärden och bara lite mindre av ett par av bolagen som ingår för att vikta upp de.

  Vet inte om jag kommer uppge mitt namn. Kanske när jag slutat jobba eller om jag ger ut en bok om min resa.

  ReplyDelete
 6. Du borde ha köpt det där kastspöt. Det betalar sig själv! Gratis mat, för bövelen. Tar du upp lite extra fisk kan du alltid sälja den.

  ReplyDelete
 7. Hej
  Jag är nyfiken på om du slagit index om man räknar från det datum du startade bloggen?
  Vad är din uppfattning om möjligheten att slå index i längden?
  Mvh Max

  ReplyDelete
 8. Vet faktiskt inte. Vet heller inte vilket index som är mest relevant att jämföra med. Tror nog man kan slå index med någon procentenhet per år bara genom att undvika de sämsta bolagen i index.

  ReplyDelete
 9. Eleonore12:26 AM

  Loppisfynd kan också vara en lönsam investering. Är man påläst kan man tjäna en god slant. Jag har köpt en del vaser, porslin och annat för småpengar som varit värt det tiodubbla. Ett gammalt storblommigt påslakan från 70-talet kan du få flera hundralappar för på Tradera, exempelvis. Det vet inte alla om...

  ReplyDelete
 10. Jesper9:28 AM

  Då har jag läst ikapp hela din blogg, imponerande resa minst sagt. Du blev det stora samtalsämnet i lunchrummet på jobbet igår och de flesta var positivt imponerade av dig. Lyssnat på senaste plånboken? Författaren till boken "bygg en förmögenhet" var gäst som påminde till viss del av dig.

  ReplyDelete
 11. Jesper11:28 AM

  Sen hade jag gärna fått veta mer om dina fasta kostnader, vilka försäkringar du har, bredband (om du fortfarande har det gratis ifrån jobbet), el och telefoni. Lite hur du ser på dessa kostnader, har du t.ex minimalt med försäkringar eller har du hem, olycksfall, sjukförsäkring osv.

  ReplyDelete
 12. Anonymous12:47 PM

  Vad har du för tankar om 6 timmars arbetsdag som norm? Min erfarenhet är att det är väldigt känsligt ämne, men det verkar vara högt i tak här så jag chansar:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous5:12 PM

   Vad är det för trams? Latmask.

   Delete
 13. Anonymous5:18 PM

  6 timmars dagar hade nog varit intressant för handeln iaf

  ReplyDelete
 14. Tycker det är vansinne att jobba 40h per vecka i 40 år. Sen om alla ska jobba 6h per dag är mer tveksamt.

  ReplyDelete
 15. Anonymous4:13 PM

  köpa en kastrull som någon bränt popcorn i för 5 kr . På riktigt vem fan köper det?
  Här skulle ju svaret solklart vara "miljonär innan 30" :))

  ReplyDelete
 16. Även jag har gränser. Och tillräckligt många kastruller redan.

  ReplyDelete
 17. Jag gillar att vara lite motvalls så jag kan erkänna att jag gärna hade köpt en kvalitetskastrull för 5 kr på loppis om den var plan och fin i botten. Om den är tillverkad i rostfritt stål eller koppar är det bara att ta hem den och putsa upp. Om det är riktigt illa får man ta till stålborste på borrmaskin men gör man det får man bort i stort sett vad som helst.

  Dock skulle jag inte köpa tunna teflonpannor och liknande på loppis hur billiga de än är - och tyvärr är det oftast objekt i den kategorin man hittar.

  Det har blivit några riktigt fina fynd på loppis/second-hand genom tiderna, exempelvis tröjan jag skriver om här - http://sparatilltusen.appspot.com/?post=61 - men det skall tilläggas att jag gillar att gå på loppis och spana.

  ReplyDelete
 18. Anonymous7:51 AM

  Ok.
  Angående att slå index;
  Om det ändå nästan är omöjligt att slå index så borde väl det mest ekonomiska vara att autospara i avgiftsfria indexfonder och helt avstå från att lägga tid på bolagsanalys/aktieköp. Istället lägga hela den tiden på att jobba övertid eller generera inkomst på annat sätt.
  Mvh

  ReplyDelete
 19. Jag skulle aldrig kunna motivera mig att spara så mycket om inte sparandet var en hobby. Och då måste det vara roligt. Aktier är roligare än index.

  ReplyDelete