Monday, February 29, 2016

Skottdagen är skit

Noterar att både TV4 och Facebook försöker få skottdagen till att vara något positivt. Typ att man får en dag extra, ta tillvara på den. Så ser inte jag det direkt. Livet bör inte bli längre för att vi kallar dagarna något annat, utan om man lever 31.000 dagar så dör man nog då oavsett vilket datum det är.

Som jag ser det är det bara en dag extra med utgifter fram till nästa lön. Om man inte har timlön, då går det jämnt ut. Så alla vi som har månadslön är stora förlorare var 4e år. Bara att bita ihop och inse att månadssparandet den här månaden blir 25 kr lägre pga dagens matkostnader. Men ändå bättre än de där hemska 31 dagarsmånaderna så klart.

10 comments:

 1. Anonymous12:44 PM

  Ytterligare en dag där bolagen du köper aktier i har försäljning och gör vinster. Dina 25kr får du tillbaka med råge när din portfölj växer sig större och större.

  ReplyDelete
 2. Sant bolagen jag äger blåser ju sina anställda på en arbetsdag också. Nu känns det bättre!

  ReplyDelete
 3. Som en protest utförde jag inte något arbete alls idag.

  ReplyDelete
 4. Anonymous7:44 AM

  Ha, jag har faktiskt ärligt talat aldrig reflekterat över det på det viset. Men när jag tänker efter borde skottdagen vara en nationell (världs?) helgdag.

  ReplyDelete
 5. Anonymous12:58 PM

  Hej miljonären.
  Tack för en otroligt inspirerande blogg.
  Hur ser du på guldaktier? Det finns många fina där ute som också ger utdelning, tex Newmont mining. Själv äger jag Pan American Silver och Kinross Gold som har gått väldigt bra för mig senaste tiden. Tror att det kan vara bra att ha 10% av portföljen i guldaktier för att få lite spridning och skydd, kanske erbjuda mer uppsida om valutorna fortsätter försvagas med mycket interventioner av centralbanker på valutamarknaderna.

  ReplyDelete
 6. Hej tack för en superblogg! En ögonöppnare måste jag säga!

  En fråga, hur ställer du dig till preferensaktier, och eventuella amerikanska aktier med månadsvis utdelning? Ser att du inte har några sådana på din portfölj.

  Återigen dunderblogg, läser varje dag!

  MVH
  David

  ReplyDelete
 7. Lite vekt att du tänker spara 25kr mindre... Du får leta burkar eller göra nått annat som genererar 25kr.
  Tror nästan du håller på att tappa gnistan?
  Tack för en otroligt bra blogg!

  ReplyDelete
 8. Eftersom jag älskar programmet Gold Rush på Discovery borde jag kanske titta på guldbolag. Men tror inte riktigt på guld som tillgång. Fattar inte vitsen med guld och varför guld ska vara värt mer i framtiden jämfört med idag. Så avstår.

  Utdelning varje månad ser jag inget vits med. Inget problem att få alla pengarna i en klump en gång per år för mig och sen liva på dessa pengar kommande 12 månader. Men mina amerikanska delar ut en gång i kvartalet och några svenska 2 gånger per år. Preferensaktier är intressant, men prioriterar just nu vanliga aktier med möjlighet till utdelningstillväxt. Men den dagen jag ska leva på utdelningarna kan det absolut vara intressant med preferensaktier de första åren då jag kommer behöva lite högre utdelning. Tror utdelningarna kommer växa mer än inflationen och efter 55 börjar vissa pensionsdelar kanske droppa in. Så handlar mest om att överleva från 40 till 55 för mig och då kan en viss del preferensaktier med hög direktavkastning vara intressant.

  ReplyDelete
 9. Olle, ja helt rätt. Det är just såna utmaningar jag gillar som har gjort mitt sparande till en rolig hobby mer än uppoffring. Så utmaningen är antagen. 25 kr i pant extra denna månad. Måste hitta panten utanför vårt soprum eftersom jag där ändå tömmer allt jag kan redan innan det är skottdag.

  ReplyDelete
 10. Anonymous9:41 PM

  Lite vårsol, värme och extra ledighet för träning längtar jag efter. Det gör gott för plånboken oxå!

  ReplyDelete