Tuesday, February 09, 2016

Ni valde H&M

Igår frågade jag om ni tyckte jag skulle köpa Atlas, H&M eller Investor. Då jag hade svårt att välja. Även ni läsare hade svårt att välja och när börsen öppnade idag hade Investor fått 10 röster och H&M fått 10,5 (en person tyckte jag skulle köpa hälften H&M och hälften Atlas).

Så det blev köp av H&M idag till kursen 261,50 kr. Köpte som vanligt för 50.000 kr, vilket gör att jag numera har 868 aktier i H&M.

Tack för hjälpen att välja och intressant att det blev så jämnt. Det betyder att jag fortfarande inte äger några Investor. Men den bör ligga bra till för kommande köp, som nu alltså inte får ske innan 1 mars. Då frigörs 150.000 nya kronor att köpa för under månaden.

13 comments:

 1. Nice där, själv valde jag att köpa på mig mina första H&M idag.

  ReplyDelete
 2. Hm knivigt val, men jag hade nog också valt h&m!

  ReplyDelete
 3. Det vore spännande att se vad den kommande utdelningen är projekterad till att bli.

  ReplyDelete
 4. Kommer nog landa runt 50.000 i utdelning 2016. Se eget inlägg från förra veckan.

  ReplyDelete
 5. Anonymous7:17 PM

  Tjena Miljonären.
  Premiär för mig att posta på din blogg, riktigt intressant och inspirerande läsnia f.ö.
  Har en fråga sitter lite i valet och kvalet. har drygt 3MSEK att investera, eller rättare sagt har 2MSEK kvar varav 1 MSEK redan är investerat i aktier ISK. Portföljen består av Maersk, Indu, Fortum, HM, Investor, Northwest Healthcare, TGS, Vardia, Amhult, SKF, Atlas, Tele2, Telia, Ratos, HCP, Volvo.

  Några tankar kring innehaven och din syn på dessa hade uppskattats. Ytterligare HCP föll ganska kraftigt på dagens börs. Ingen direkt info finns. Vad är din syn / strategi framåt avseende detta bolag? Läge att fylla på mer?

  ReplyDelete
 6. Är inte rätt person att ge aktietips. Men jag personligen kommer absolut fylla på flera gånger i HCP om vi ligger kvar runt 30 dollar.

  Såg att Petrusko skulle skriva något om HCPs rapport idag eller imorgon. Han har bättre koll än mig.

  ReplyDelete
 7. Anonymous8:45 PM

  Vad har jag missat med HCP idag? Ned nästan 20%?

  ReplyDelete
 8. Tjena Anonym!
  Tänker inte heller försöka mig på att ge några Aktietips, men ett annat tips ska jag ge.

  Om du tänker sätta in 2 MSEK i börsen, så dela upp det på cirka 2 år, alltså cirka 80.000 kr/mån, för att kunna vara med under en längre nedgång. Gör som miljonären och ha disciplin på att inte köpa mer än för avsatt belopp varje månad.

  Jag är själv i en likadan situation och har delat upp min summa pengar så att de räcker ända till jag får nya pengar...

  MVH

  ReplyDelete
 9. Anonymous6:42 PM

  Kan du inte visa dig mänsklig och handla mer i feb. Regler är ju till för att brytas har du ju själv sagt. Finns kinnevik med på din önskelista? Börjar själv bli lite sugen.

  ReplyDelete
 10. Inte alls omöjligt att det blir ett fjärde och regelvidrigt köp i feb. Dock inte i Kinnevik som inte lockar så mycket.

  ReplyDelete
 11. Anonymous8:25 PM

  Men vad lockar mest nu då, jag ser ju detta som rena smörgåsbordet, men har svårt att välja, atlas copcos maskiner använder jag till vardags så det lutar väll ditåt

  ReplyDelete
 12. Anonymous9:01 PM

  När tog du examen, hur många år har du jobbat? Vet att du sparat även tidigare men antar att det var när du började jobba efter examen som sparandet tog fart på allvar.

  ReplyDelete
 13. Tog examen 2005. Hösten 2005 hade jag 120.000 kr. Det var då jag började spara på riktigt.

  ReplyDelete