Monday, February 01, 2016

Dagens köp genomförda

Blev som planerat köp av Nordea och HCP idag. Även om jag blev sugen på att ändra från Nordea till Atlas Copco när Atlas gick ner en del. Men avvaktar lite med Atlas som ändå ligger bra till för att bli februaris tredje köp inom någon vecka.


Det blev 162 aktier i HCP (har nu 322 totalt) och 585 aktier i Nordea, då jag köpte för 50.000 kr per aktie. Efter dessa köp har jag 865.000 kr på sparkontot. Ett sparkonto som fylls på med ca 20-21.000 kr i månden så länge jag månadssparar 5.000 kr i Rysslandsfonden.


Det gör att jag sparkontot töms på 130.000 kr i månaden de månader jag gör maximala 3 köp.

7 comments:

 1. Anonymous7:43 PM

  Jag handlade också Nordea efter rapporten! Fin direktavkastning där! Köpte även på mig lite Tele 2 efter deras rapport! Fin direktavkastning även där. Har du någon koll på vad din årliga utdelning ligger på nu?

  ReplyDelete
 2. Ska göra en sammanställning inom kort när utdelningarna för året är satta. Och jag kanske genomfört något köp till.

  ReplyDelete
 3. Fyllde själv på Atlas Copco idag igen :) man förstår verkligen styrkan med fortsatta köp då jag fick första köp 180 och nästa köp 170 har gav kurs på 174 nu efter 2 köp.
  Blir bra långsiktigt.... sugen på mer castellum men den har dragit iväg lite nu.

  ReplyDelete
 4. Har fortfarande ingen aning om aktier men har följt denna blogg sedan tidernas begynnelse

  ReplyDelete
 5. Kul Isac att du följer bloggen. Försöker att inte bli för insnöad på aktier utan blanda lite mellan sparande, aktier och andra tankar kring ett liv i frihet. Men just nu när börsen går ner och jag köper aktier för pengar jag sparat ihop under flera år så blir det lite mer fokus på aktier i inläggen. Hoppas det inte blir för mycket...

  ReplyDelete
 6. HCP är riktigt fina. Jag kommer troligen utöka innehavet i dem framöver. Hur ser du på andra liknande bolag i USA? Tex Ventas (VTR)?

  ReplyDelete
 7. Anonymous3:55 PM

  Precis som du har jag väntat på att börsen ska sjunka då jag drog mig ur alldeles för tidigt och missade den föregående fina uppgången. Nu känns det ju som att man kastade sig in lite för tidigt. I januari så smällde massor av mina bevakningar av, vilket gjorde att jag slängde mig in och köpte för fullt under januari månad, antagligen lite för sugen på att kliva in. Nu med facit i hand skulle man ju väntat lite då samtliga innehav har gått ner värde, utom Castellum. Som tur är ser jag det långsiktigt och med stor koncentration på utdelning. Hur känner du, antar att du också nu ser dina aktier gå ner i värde :-)

  ReplyDelete