Tuesday, April 24, 2007

Sverigeturnen är igång

Klockan är halv 23:30. Sitter på ett hotellrum någonstans i sverige. Har haft fullt upp med jobbet hela dagen och kvällen. Vi åt både lunch och middag tillsammans med det företag vi är i stan för att träffa (gratis givetvis) så har inte behövt ta ställning till om jag ska hålla mig undan dyra kvällsaktiviteter med mat och dryck på egen bekostnad än.

Imorgon bitti bär det vidare till en ny stad och ett nytt företag. Oklart om det blir gratis mat både lunch och middag imorgon också. Vräker i mig hotellfrukost för säkerhets skull. Har knäckebröd, nudlar och vita bönor i tomatsås i resväskan ifall att det kommer behövas.

Imorgon bitti kommer lönen in, har i nuläget 9.800 på lönekontot vilket är 4.800 mer än jag ska ha när lönen kommer. Dessa pengar förs över till fonderna under morgondagen enligt principen 50% aktiefonder 50% räntefond. Det ger ett totalt sparande på 13.100 denna månad tillsammans med det som skedde automatiskt direkt efter förra månadslönen.

11 comments:

 1. Jag blir så jäkla glad av att läsa det här! Precis såna postningar som gjorde att man fastnade för din blogg från början.

  Jag tror att du skulle kunna skriva en bok om några år. Materialet kan du plocka från bloggen.

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:06 AM

  Heja, heja! :-) Själv ska jag spara ynkliga 2000 kr denna månad men det känns bra ändå! :-)

  ReplyDelete
 3. Anonymous11:07 AM

  Häftigt!
  LR

  ReplyDelete
 4. Anonymous2:33 PM

  I april har jag satt av 27500 till fondkontot på Avanza och 27000 till sparkontot. Bra besparing, hoppas på att dubbla pengar på lönekontot med lite gambling innan veckan är slut;)

  Det är ju dock på två löner.. Saknar fortfarande fast mål eftersom lönen varierar... Får se i framtiden.

  Uppnår jag samma takt som du med 10 000 i månaden så kommer jag vara nöjd. Du är duktig på att spara, det är ett som är säkert!

  ReplyDelete
 5. Anonymous8:29 PM

  Jag reagerar på att du inte vill skriva vad du heter och jobbar någonstans mm.

  Men med ditt besökarantal + att du skriver som du gör denna veckan bla. är det bara en tidsfråga innan dina arbetskompisar vet vem du e.......

  Tycker du resonerat lite dubbelt i den här frågan. Tycker du det kommer att va positivt när dina arbetskompisar läser denna bloggen och ser vad du skrivit här eller känns det som nåt du gärna slipper?

  ReplyDelete
 6. Anonymous9:16 PM

  Får man fråga hur mycket du har i lön? Skriver än en gång att du är en riktig motivations källa, följer fortfarande din blogg frenetiskt... Om man ändå kunde vara lika "duktig" på att spara som du!

  Mvh Kristian

  ReplyDelete
 7. Anonymous9:37 PM

  Hur blev det på kvällen?

  Skulle vara kul om du kunde skriva lite kort hur du ligger till med dina delmål, alltså målet 400 000:-

  Kristian: Han tjänar 23 500:- Ironiskt nog så svarar jag åt miljonären:D

  ReplyDelete
 8. Anonymous10:07 PM

  Har du några tips på vart billiga nudlar köpes? Gillar du Lidls, ICA:s eller vilka är bäst? Får du i dig alla viktiga ämnen som behövs i kroppen med ditt intag av snålkost?

  ReplyDelete
 9. Anonymous8:38 AM

  Mina närmsta kompisar vet att vi lever sparsam och sparar en hel del, att vi amorterar lånen så mycket det går. Men aldrig att de får veta hur mycket pengar vi har på kontot.
  Andra människor har helt inte med och göra hur mycket pengar en har. (Om man inte är ute efter att skryta att man är rik). Miljonären verkar inte vara den typen som vill skryta.
  Man kan ju aldrig veta hur avundsjuka människor kan reagera.
  LR

  ReplyDelete
 10. Anonymous1:40 PM

  Hejsan hejsan. Har läst stora delar av din blogg nu och gillar den. Inspirerande om man är i rätt skede av livet, svårt dock när man skaffat hus, fru och barn.

  Är du intresserad av ett länkbyte?

  ReplyDelete
 11. Men seriöst.. Om man nu ska äta sparsamt, så måste ju det intressanta vara vilken näring man får i sig per krona.. Skippa nudlarna, för om man räknar efter så är det svindyrt med nudlar. Om 70 g nudlar kostar en femma, så kostar nudlarna över 70 spänn kilot. Och för det priset får man ganska bra kött och grönsaker. Ska man äta något snabbt, är nog bönburken alltid att föredra. Annars kan man ju alltid göra sig en nässelsoppa nästan gratis. Bara ut och plocka..

  ReplyDelete