Friday, April 06, 2007

Leva i nuet

Det vanligast förekommende argumentet mot min livsstil är ju att man inte ska hålla på och fokusera bara på framtiden utan leva i nuet. Men har ni då tänkt på att 100% av den del av livet som du kan påverka kommer du leva i framtiden. Dvs framtiden är allt för oss och den ska vi göra det bästa av, om du inte vill sitta och leva på gamla minnen bara.

9 comments:

 1. Anonymous1:19 AM

  Mycket sant.. ;=) Fast finns det någon tid i ens liv då man slutar tänka på framtiden? Det är lätt att man bara skjuter det som väntar fram och har höga förväntningar.

  Som jag sa tidigare, vissa saker går inte att köpa för pengar, tid är en sak, hälsa en annan. I ditt fall förlorar du en tid av ditt liv för att du sparar. Och för att poängtera ytterligare, alla drömmar kräver sina uppoffringar! Fullt naturligt.

  Jag ifrågasätter bara ditt tankesätt om du någon gång kommer känna "Nu är jag nöjd, jag har 10 miljoner, nu lever jag livet". Jag tror du kommer sätta upp nya mål, 100 milj vid 50 års ålder.

  Och som jag tidigare sagt, jag är övertygad om att du kommer lyckas! Du har drömmar som sträcker sig mot månen! Du kan lätt avfärda mina kommentarer om du vill med att jag inte har kunskap eller ork till att tjäna pengar eller uppfylla mina drömmar.

  Så är inte fallet, jag sparar själv, dock genom aktier istället för fonder eftersom jag anser att det ger bättre avkastning. Jag har även enorma drömmar, och jag är 100% övertygad om att jag kommer uppfylla många av dem!

  Ett hett tips är bara att inte ge upp för mycket av den tid du har efter allt ditt hårda arbete. Somliga saker stannar i det förflutna, andra kommer igen. För att förtydliga, du upplever aldrig din barndom igen, du upplever aldrig dina tonår igen osv osv. Ta vara på din tid och dina delar av ditt liv!

  /Mattias

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:14 AM

  Håller inte med. Gårdagen kan du inte påverka, den är avverkad. Morgondagen vet du inget om. Du har bara nuet. Det är nuet du kan påverka. Därmed inte sagt att det är fel att planera för framtiden. Jag sparar också, men jag ser till att kunna njuta idag. Varje dag.

  ReplyDelete
 3. Anonymous11:52 AM

  Jag göra samma sak! Sparar mig mot miljonerna. Jag är nöjd då jag med pengarna på ett framtidskonto, kan med räntan plocka ut en skälig lön så jag inte behöver arbeta! (en tidig pension helt enkelt)Sen kan de ju hända att man jobbar nån gång ändå.. men det är en sabla skillnad på att arbeta för att man vill än för att man måste.

  ReplyDelete
 4. Anonymous2:32 PM

  Rolig blogg, hoppas att det går bra för dig!

  ReplyDelete
 5. Jag tror inte du förlorar dessa år när du sliter med sparandet, du har fortfarande flickvän och (gissar jag) vänner. Ibland är resan målet också, det är roligt att spara och se hur pengarna växer tycker jag i alla fall.

  Tanken att du aldrig kommer bli nöjd har slagit mig också. Det behöver inte vara negativt. Bara du verkligen kan njuta av det du kämpat ihop!

  ReplyDelete
 6. Anonymous10:54 PM

  Intressant blogg, jag har nu suttit och läst igenom alla inlägg med visst intresse. Självklart finns det några olika filosofier kring hur "man bör leva". Jag tillhör, rent procentuellt, de få procenten som tjänar över 800 000 kronor om året. Min sambo tjänar ännu mer. Vi har ett ganska modest sparande, åtminstone med tanke på förutsättningarna, för att leva ut våra drömmar. Ja, jag tänker på Porschen utanför, jag tänker på de dubbla skidresorna säsongen 2006-2007 och alla prylar man "alltid velat ha". För att inte nämna kläder samt åtminstone 5 restaurangbesök i veckan (utanför lunchen).

  Vi är båda strax under 30 och jobbar hårt. Personligen tror jag att jag väldigt snabbt skulle ruttna på att jobba så mycket som jag faktiskt gör för att spara. Hade det känts bättre att spara en miljon till Porschen istället för att köpa med lånade pengar? Jag tror faktiskt inte det. Där kan vi snacka kapitalförstöring.

  Men har man som mål att spara ihop tillräckligt pengar för att kunna dra sig tillbaka och leva ungefär som man gör idag så är det kanske en helt annan grej.

  Hur som helst, bra blogg. Det är alltid intressant med folk som VILL något.

  ReplyDelete
 7. Anonymous6:11 PM

  Om man fick välja en ålder att stannan i eller återuppleva så väljer de flesta nånstans mellan 18 och 28 år, antagligen för att de tyckte att detta var den tiden under livet som var toppen av livets gång. Bör du då slösa bort denna tiden på att spara och "leva livet" mindre så att du som 50 åring kan börja leva livet istället? Tycker inte att det skulle kännas rätt. Varför ska man hålla på o jobba häcken av sig för att kunna få en bra pension när man ändå är för gammal för att orka göra något?
  Detta argument utgår dock om du tycker att sparandet är det bästa och mest givande sättet att leva livet för dig. Sen kan man juh alltid fråga sig också vad man skulle göra istället under denna tid som skulle vara så mycket mer givande.
  Aja, jag tycker också att det är kul att spara pengar i fonder och aktier och se hur de växer men jag har inte riktigt kommit så långt att jag vill anpassa mitt liv utefter det.

  Bra blogg för övrigt.

  ReplyDelete
 8. Anonymous6:03 PM

  Skulle vara intressant om du kunde skriva lite om dina fritidsintressen. Just nu känns det lite som du går upp på morgonen tittar på asienbörsen, jobbar, tar en promenad och äter billigt samt tillbringar ledigheter hos föräldrar och vänner...känns lite trist om du ursäktar

  kajakturer? (hade själv en underbar i påsken), goda böcker?, kanske klättring? , löpning?, älska på en brygga? mm....mm...

  ReplyDelete
 9. Anonymous9:04 AM

  fan va bra....!

  ReplyDelete