Monday, April 23, 2007

Snåla på hotellrummet

Alla ni som tycker jag är en galning som överväger att ljuga för mina kollegor för att slippa ta en dyr öl i baren på hotellet under veckans jobbresor. Ni glömmer det faktum att jag fylls av ett totalt lyckorus när jag sitter på hotellrummet och äter en frukt jag fått gratis och en burk vita bönor i tomatsås eller ett paket nudlar värmda i ett glas varmvatten från kranen.

Det är inte alltid för pengarna utan för den känslan det ger att spara. Som jag skrivit förut jag blir mycket lyckligare av att spara 1000 kr än att jag kan bli av att spendera dom. Dvs för mig är det ingen uppoffring att spara, jag köper mig helt enkelt lycka för tusenlappen. Genom att inte köpa något.

18 comments:

 1. Anonymous10:17 PM

  Galning...! Var lite social och umgås med dina arbetskompisar...

  ReplyDelete
 2. Anonymous10:20 PM

  Håller absolut inte med, du är inte en galning!

  ReplyDelete
 3. Anonymous10:43 PM

  Jag måste säga att det är tråkigt att du här tvingas försvara dina livsval.

  Carry on. Rule Britannia.

  ReplyDelete
 4. Du är helt klart en galning, men på ett positivt sätt som är beundransvärt. Låt ingen tala om för dig hur du ska leva ditt liv. Klyschigt men sant. :)

  ReplyDelete
 5. Kan aldrig vara nyttigt att dricka varmt kranvatten... :)

  ReplyDelete
 6. Jag förstår helt klart att du inte vill spendera, men att socializera med dina kollegor går väl att göra utan utgifter? Kanske bara går vänner emellan, vi gymnasiestudenter får det ju fattigt när 1050 gått åt till den-där-saken och vi får inleda ofrivilliga snålmånader. ;)

  ReplyDelete
 7. Anonymous12:31 AM

  Du är så gullig! Hoppas att det går bra för dig. Tänk bara lite lite oxå på om du vill behålla din flickvän. Jag vet ju inte hur hon tänker.

  Har du råd att skaffa barn och sånt eller ligger det 10 år +?


  YT
  Stina

  ReplyDelete
 8. Anonymous5:17 AM

  Men snälla, det är de kontroversiella besluten och äventyren som får folk att läsa bloggen!

  Låt honom bestämma själv!

  ReplyDelete
 9. Det kanske kan vara värt att köpa en liten vattenkokare att ta med? Kostar nog inte mer än 100:-. Håller med sixandsevens om att det inte känns klockrent att dricka/äta varmt kranvatten. Det är sällsynt i Sverige men finns ändå bakterier som sprids i varmt vatten.

  ReplyDelete
 10. Visst är du lite crazy. Men i en positiv bemärkelse, och jag heldiggar det!

  ReplyDelete
 11. Jag äter ju inte själva vattnet utan lägger bara nudlarna i ett glas med varmvatten. Sen häller jag bort vattnet innan jag äter upp dom. Så den mängden varmvatten bör väl inte vara någon fara att få i sig 1 gång per månad.

  ReplyDelete
 12. Anonymous1:19 PM

  alltså, dedär med varmvattnet är ingen bra idé, som ovanstående inlägg beskriver.
  Försök hitta en kaffeautomat, där man kan välja varmt tevatten, så får du kokvatten till nudlarna :)

  ReplyDelete
 13. Köp en doppvärmare, kostar under hundralappen på clasohlson, går säkert att hitta billigare på andra ställen. Tar mindre plats än en vattenkokare, allt du behöver är en mugg/kärl/skål och kallvatten.

  ReplyDelete
 14. Anonymous2:45 PM

  Jag tar och instämmer med de andra som klagar på din snåla affärsresa. Varför dra sig undan som en associal råtta och sitta på hotellrummet i all ensamhet? Förresten kan du sitta i baren och dricka vatten, nyttigt och billigt. Du behöver inte ens dricka vatten om de ska ha betalt för det.

  Vad är det för slöseri som ni uppmanar miljonären till när ni föreslår att han ska köpa en vattenkokare? Maken till fräckhet har jag inte sett till på länge. Vattenkokare finns i de flesta fall på hotellrummet, så om han inte har vanligt bondvett klart för sig så kan han koka kallvatten i den.

  Till sist ska jag nog vara trevlig och önska trevlig resa till moijonären. Lycka till med sparandet också. Ta med dig en hembakad och god limpa så slipper du dyra restaurangluncher;

  ReplyDelete
 15. Anonymous8:28 PM

  När det gäller hett vatten på hotellet, så kommer ett hett tipps från mig, bor ofta på hotell.

  Säg till vid incheckningen (allra helst redan vid bokningen) att du önskar en vattenkokare till rummet så brukar det lösa sig, ja om det är ett lite bättre hotell iallfall.

  ReplyDelete
 16. Xinix aquacare 10 har jag alltid med mig när jag reser - och om nu har halvkoll på mig så vet du att jag reser till rätt bisarra länder.

  Kostar några tior på apoteket.

  Några droppar i nudelvattnet så är du lugn och fin. Åtminstone om du håller dig i norden.

  ReplyDelete
 17. Fyyyy vad boring!

  ReplyDelete
 18. Anonymous8:31 PM

  HEHE, tja vad kan man säga... låter inte riktigt normal hotell vistelse snarare som en camping tur i betong djungeln *s* men all respekt ;)

  ReplyDelete