Monday, April 02, 2007

Gårdagens skämt

Gårdagens post för givetvis ett 1:a Aprilskämt om inte alla uppfattat det än. Att en 25-åring köper ett tv-spel för 7500 borde vara ett uppenbart skämt årets alla dagar. Och när ni går på att en klok och sparsam 25-åring som jag skulle göra det trots att det är 1:a April då förstår man hur avtrubbade vi är av vårt kosumtionssamhälle... ;-).

Är fortfarande lite sjuk, mest ont i halsen och huvudet. Har fått tillåtelse av chefen att jobba hemma idag. Men imorgon måste jag till jobbet.

Börserna i Asien har verkligen gått åt var sitt håll natten till idag, upp i Kina och Hong-Kong kraftigt ner i Indien och Japan. Hoppas på ATH i Ryssland under veckans första dagar, fattas runt 1,5% dit.

8 comments:

 1. Men du, sluta såga konsumtionssamhället!

  *De är det som i lite filosofiska termet gör att dina Kina och Indien fonder går upp så mycket som dem gör.

  *Om alla var så sparsam/snål som dig så skulle världsekonomin krasha.

  Så låt de konsumera hur mycket det vill och gotta dig åt pengarna som du tjänar på det istället.

  Ja, jag försöker var sparsam men jag vill ändå ha en PS3.

  ReplyDelete
 2. Anonymous6:41 PM

  Kan inte riktigt förstå att du hoppas att börsen skall gå upp dag för dag. Du verkar prata helt i nattmössan

  Om man är långsiktig och planerar att regelbundet spara mycket är ju börsfall det bästa som kan hända....Nedgångar ökar ju den framtida avkastningen eller har du inte läst din Graham/bufett?

  ReplyDelete
 3. Anonymous6:41 PM

  Uppskattade det skämt, got me.. Men, undrar, varför satsar du så mycket på fonder i stället för att satsa på specifika aktier som kan ge bättre avkastning?

  ReplyDelete
 4. Anonymous6:42 PM

  På tal om bufett i tidigare inlägg.


  lyssna på detta!
  http://video.google.com/videoplay?docid=-6231308980849895261&q=warren+buffet

  ReplyDelete
 5. Ha ha ha!
  Och min tanke var: "Varför PS3? Han verkar vara mer en X-box:kille..."

  ReplyDelete
 6. Just om det ska gå upp nu eller ner nu eller ner om 2 år kan man vända och vrida på hur mycket som helst.

  Eftersom jag sparar 40-50% i en räntefond så kanske det lika gärna kan gå ner om 2 år när jag hunnit få in tillräckligt med pengar där som jag kan flytta över till aktiemarknaden. Visserligen tappar jag mer av fondernas värde då också, men som sagt man kan vända på det hur som helst.

  Har man en massa tusenlappar i fonder och aktier går det inte att sitta och hoppas att de ska minska i värde tycker jag.

  Ska jag lyckas komma upp i 10 miljoner innan 40 kommer jag behöva tjäna pengar både i uppgång och nedgång. Dvs flytta över pengarna från fonder och aktier när det vänder ner.

  Anledningen till att jag har mer fonder än aktier har jag redan svarat på massa gånger. Tycker det är enklare och mer överskådligt så länge jag inte har så stort kapital, samt att jag till 80% investerar i asien. Svårt att köpa Japanska och Indiska aktier.

  Har redan sett Buffenfilmen. Mycket intressant och inspirerande!

  ReplyDelete
 7. Anonymous10:02 PM

  Jag gillar din blogg och aprilskämtet skrattade jag högt åt, men att klaga på att folk väljer att köpa ett PS3 känns lika nödvändigt som att folk irriterar sig på att du väljer att spara.

  ReplyDelete
 8. Att det skulle vara ett skämt att som 25-åring köpa ett tv spel för 7500 var skrivet med glimten i ögat. Självklart är det inte mitt problem vad mina jämnåriga gör med sina pengar. Även om jag personligen tycker det är både slösaktigt och barnsligt.

  ReplyDelete