Monday, April 16, 2007

Det tog 7 år att nå ATH

Så har äntligen de som investerade på Stockholmsbörsen i mars 2000 fått tillbaka sina pengar.

8 comments:

 1. Anonymous1:20 PM

  Rätt missvisande då Ericsson stod för en väldigt stor del av raset. Index ericsson exkluderat är sedan länge över kursen som då rådde.

  ReplyDelete
 2. Anonymous4:20 PM

  Brukar du åka på semester någon gång - typ något resmål utomlands med flyg och bo på hotell?

  ReplyDelete
 3. Anonymous5:02 PM

  Ja det är imponerande hur starkt Stockholmsbörsen varit de senaste åren jämfört med övriga världen. En tillväxtmarknadsbörs utan politiska risker att tala om. Det gillar vi.

  ReplyDelete
 4. Anonym1: Ja så är det givetvis men exkluderar vi istället H&M har vi å andra sidan en bit kvar till toppnoteringen.

  Anonym2: Brukar åka utomlands gratis med jobbet 1 gång per år. Privat har jag inte åkt på 2 år och kommer inte göra det de närmaste åren heller.

  Anonym3: Tycker man ofta ser folk som gnäller om att Stockholm bara följer USA, men det stämmer ju inte vi slår deras index med råge år efter år.

  ReplyDelete
 5. Anonymous7:15 PM

  ATH här med idag precis som förra veckan, även om jag haft "tur" och slagit index sedan 2000 (tredubblat sedan dess)... Frågan är vad som ska lyfta från dessa faktiskt ganska höga nivåer?

  Ekonomisk-historiskt brukar det gå i ungefär 20-årscykler. Vi hade en strukturkris omkring 1990-91, så nästa gång det är dags borde vara omkring 2010. Jag gillar inte den globala kredit- och bostadsbubblan (eller vad man nu väljer att kalla situationen) heller. Å andra sidan är det svårt att positionera sig defensivt också. Det jag gjort istället är att bara nyspara korta räntefonder för att minska risken lite (Med undantag för ett Boliden-köp förra året).

  Ett litet tips annars i allmänhet -- skaffa ett jobb med mycket resor, och snåla (dvs, spara traktamentet). Gratis utlandsresor och bra extrapengar. Jag räknar själv med 50-100 resdagar per år, även om jag inte sparar allt traktamente så försöker jag spara en del av det (det finns de som bränner allt, resp de som bara äter/lever billigt).

  ReplyDelete
 6. Anonymous7:45 PM

  miljonaren,

  Ja det stämmer. På dagsbasis brukar vi ligga hyfsat lika men absolut inte över en längre period. Det intressanta blir också när man tittar på indexutvecklingen världen över. Inte allt för sällan finner vi Stockholm på topp 5 där. Brukar förklaras med att Stockholm ses som en tillväxtmarknad för utländska placerare och det kan också förklara varför våra ras och börskrascher här relativt ofta är större än på andra mer etablerade marknader (NY, London, Paris).

  ReplyDelete
 7. Anonymous8:59 PM

  Varför finns du inte med på bloggtoppen.se under ekonomi? Du borde ju ligga ganska högt där.

  ReplyDelete
 8. Anonymous6:00 PM

  Bloggen börjar bli lite trist. När kommer den omfrågade porrfilmen?
  Du blir nämligen tvungen att liva upp, annars sticker folk.

  ReplyDelete